Reklama

Reklama

VOD (1)

Farmársky syn Albie (Jeremy Irvine) z britského Devonu je spojený s koňom Joeym od jeho narodenia. Zdieľa s ním trpký údel ťažkého vidieckeho života, až kým ich osud nerozdelí na začiatku prvej svetovej vojny v roku 1914. Albertov otec Ted (Peter Mullan) predá Joeyho britskej vojenskej jazdeckej jednotke. Joey so svojím vojnovým druhom, koňom Topthornom, odchádza s kavalériou až na francúzsky front, kde sa začína jeho pozoruhodná púť na pozadí veľkej vojny. Navzdory vojnovému chaosu a všadeprítomnej smrti, Joey pozitívne ovplyvňuje životy ľudí vo svojom okolí. Vo Francúzsku prežije ťažký útok kavalérie, potom službu v nemeckom lazarete a napokon strávi krátke obdobie pokoja na farme s francúzskou dievčinou Emiliou (Celine Buckensová) s jej deduškom (Niels Arestrup), až kým ho neodvlečú nemecké vojská, aby ťahal ich ťažké delá. Po Topthornovej smrti sa Joey ocitá medzi zákopmi v zemi nikoho, zapletený do ostnatého drôtu. Dvaja vojaci z nepriateľských strán ho spoločne vyslobodia a kôň sa konečne stretáva so svojim pánom Albiem, ktorý medzitým narukoval a zranili ho vo vojnovej vrave. Albie je oslepený a jeho zraneného koňa chcú vojaci utratiť. Podarí sa Albertovi zachrániť život svojmu zvieraciemu priateľovi, aby sa spoločne vrátili domov? (TV JOJ)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Súvisiace novinky

Slyšet Vltavu očima

Slyšet Vltavu očima

14.07.2018

Česká filharmonie ve spolupráci s renomovanou londýnskou společností 59 Productions připravila k 100. výročí založení Československa audiovizuální instalaci Má vlast – zblízka a nahlas. Speciální… (viac)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (viac)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (viac)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Reklama

Reklama