Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračovanie životných osudov hrdinov filmu Medená veža. Dramatický príbeh dvoch chatárov z tatranskej Stratenej doliny začína ich prepustením z väzenia a návratom do rodnej dediny. Obaja chatári strávili za mrežami dva roky pre pašovanie - rozhodnú sa, že sa za to pomstia nadporučíkovi Pardekovi. (STV)

Recenzie (93)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako Medená veža, tá mala silnejšiu atmosféru. A bez Kvietika a Vášáryovej to je citeľné oslabenie hereckého ansámblu, hoci Rajniak s Mistríkom či Müller sú samozrejme jednými z top hercov, akých sme kedy mali. Známa vtipná scénka sa stala legendárnou a platí pre nositeľov nepohodlných názorov dodnes: Všetci ste počuli. Vyhrážal sa, že pašovať neprestane. - Že pašovať ? Ja som nič nepočul. Dedo Šimek, a vy ste počuli niečo ? - Ja synak, ja som ti hluchý ani poleno. Cha, cha, cha ... - Ani som tu dnes nebol. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie Medenej veže recyklovalo hlavný hudobný motív, postavy a zliezlo nadol nielen z hory do doliny ale aj kvalitatívne. Pritom to tak nemuselo byť. Takmer 2/3 času ukazujú postupný rozklad ľudí, ktorým zobrali zmysel žitia. Pašovacie fóriky sú len unavenou reakciou smutných chlapov. Umelecká filmová štúdia postupného alkoholického rozkladu sklamaných a mocou utlačených by bola skvelou poctou všetkým potácajúcim sa troskám, ktoré kedysi zažívali hviezdne hodiny, a ktorých sú plné odumierajúce stredoslovenské dediny. Podanie pomocnej policajnej ruky sľubne sa rozvíjajúci motív spoľahlivo znormalizovalo. ()

Reklama

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Vsiml jsem si, ze v poslednich asi 80% slovenskych filmu co jsem videl, hraje Julius Vasek. Nenapadny, ale nepostradatelny chlapik SK filmu. :) Jinak teda nevim, co k tomuhle jako rict. Dva ne moc sympaticky vezni se vracej do Tater, delaj tam bordel a pak to konci. Mela to byt komedie? Nevim, prislo mio to cele nejake levne... Medena veza byla o rad lepsi. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Poetika prvního dílu nevyšuměla, jen mezi baladou prosvítá i lehká romance s pár satirickými verši.  Kromě hledání nového smyslu života a zjištění, že nic takového neexistuje mě bavil ale snad i jediný lehce záporný esenbák v československém filmu v podání  Vlada Müllera, jehož počáteční nadutost dostává díky srandičkám navrátivších se kamarádů řádně na frak.  Orlie pierko je lehká smířlivá tečka za původně smutným příběhem, proč ne. ()

PavelR 

všetky recenzie používateľa

"Postavy z Medené veže prožívají další dobrodružství". Poetika a krása prvního dílu je pryč, alespoň zpracování filmu ze strany Martina Hollého je stále na velmi slušné úrovni. V průběhu filmu jsem nevěřil, že by se v normalizačním filmu mohla nacházet postava záporného policajta (Vlado Müller). A taky že nemůže, v posledních několika minutách z něj udělali udělali kladného hrdinu. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Filmovalo se i na železniční stanici Tatranská Lomnica. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Andrea Čunderlíková (Tonka Surka) spomína: "Mám milú spomienku na scénu v maskérni. Mala som Ivana Rajniaka (Valer) zvádzať a dať si dole podprsenku. Samozrejme som sa nechcela vyzliecť, to bolo jasné. Povedala som pánovi režisérovi, že to teda nie. Ale on na tom trval - vraj kamera bude zozadu, nič nebude vidieť. Dohovorila som sa s maskérkou a nechala som si oblepiť prsia leukoplastom. Martin Hollý povedal: Budeme to točiť naostro, nikto tam nebude. Všetkých vyhodil. Ale chudák pán Rajniak bol vidieť z "enfacu". Dala som si dole podprsenku a on sa začal strašne smiať. Keď videl tie prsíčka oblepené leukoplastom, dostal hysterický záchvat smiechu. Aj vo filme má v tejto scéne prekvapený výraz. Tak to je preto, že som tam mala leukoplast." (Raccoon.city)
  • Scény rychlé jízdy v horách v automobilu Škoda 100, se natáčely ve studiu, s nasnímaným pozadím krajiny kolem silnice . (M.B)

Reklama

Reklama