Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(viac)

Recenzie (131)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The kid je film o ranách. O ranách fyzických, tých od macochy, otca, v provizórnych ringoch a od spolužiakov. Zároveň sú to rany osudu, ktoré majú však tú výhodu, že s každou ďalšou sa ich prijímateľ zoceľuje. Buď sa pod ich ťarchou zosypete, alebo zasadíte v pravý čas tú svoju, smrteľnú a stanete sa víťazom. Nevedel som, že film je natočený podľa knižného bestselleru a tak som bol na konci aj patrične dojatý. No a tešil som sa na ďalšie sexy vystúpenie Natashy McElhone, tu však má úplne iný typ úlohy, na aký som zvyknutý a jej čierne zuby tentokrá žiadne predstavy vo mne nevyvolávali. Asi trochu menej známa nezávislá britská realistická dráma, ktorá by si zaslúžila aj vďaka známym hercom vačšiu pozornosť. Ioan Gruffud nebol ešte nikde sympatickejší. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Mala to byť silná dráma podľa skutočnej udalosti. Najmä pasáže o ťažkom detstve hrdinu, týraného sociálne neprispôsobivými rodičmi vyznievajú menej vážne, a skôr ako groteska. Smiať sa v tomto prípade je nevhodné. Natasha McElhone vyzerá naozaj ako "Frankenstein v sukni" alebo Baba Jaga z rozprávky. To by iste nebolo na škodu veci, no je jasné, že tvorcovia filmu sa o žánrové presahy a hyperboly vôbec nepokúsili. ()

Reklama

Martinibaby 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Dobré, obzvláště první polovina. Dětství a dospívání kluka, jenž se v křečích potácí z bláta do louže, aby padl držkou do žumpy pokaždé, kdy se mu na obzoru zjeví naděje na lepší zítřek, je natočeno skvěle - ne, že bychom těch sociálních drám o ukřivděných outsiderech viděli málo, ale je to prostě kus přesvědčivě odvedeného díla. S druhou polovinou je to horší, jelikož se de facto sestává z opakovaného žvanění o dluzích, kšeftech, pouličních bitkách a neschopnosti titulní postavy budovat vztahy, přičemž - SPOILER - je vše rozhřešeno v závěru, kdy si kluk pořídí bouchačku, vyřídí mafiány (bez střelby), vyzná lásku svojí milé (okázale a veřejně) a pak už se se svou rodinkou šťastně brouzdá po dvorku. To vše během několika mála minut. Titulky, šmitec. Aneb dobré, ale pod kůži nezaleze. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie príbehy píše sám život...Stačila úvodná scéna s "rodičmi snov" a už som bol ako ryba vo vode. Väčšina z nás vyrástla v slušnej rodine, preto je naozaj zaujímavé nahliadnuť do problémovej rodiny, kde ťažko určiť, či je horší otec alebo matka. Prvá tretina filmu venovaná detstvu a dospievaniu je takmer bezchybná. mafiánska linka príbehu i love story fungujú tiež výborne. Vytkol by som iba slabšiu úroveň súbojov na ulici. Inak až prekvapivo dobrý a nenápadný film. 80%. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama