Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (599)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že ma tento žáner nijako zvlášť neláka, bol som spokojný. Film mal slušné tempo, postavy boli uveriteľné, akčné scény vierohodné, tak čo by som mal viac chcieť. Asi prepracovanejší scenár. Niekoľko dejových línií bolo odfláknutých, zbytočných alebo končili do stratena. A záver bol taký hollywoodský. Asi to tak diváci týchto filmov chcú. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 8/10/// +na herce je radost pohledět, výborná akce, zvuky i hudba, reálné a uvěřitelné prostředí a podle všeho skutečný příběh -u Clive Owena mi vadil český dabing, zasazení děje mohlo být klidně i do současnosti/// Velice příjemné překvapení. Je opravdu pěkné se koukat na vaše oblíbené herce a hltat jejich postavy, které jsou zajímavé a dobře napsané. Po akční stránce je to velice uvěřitelné, což je prvek v dnešních akčních filmech občas vzácný. Z filmu si odnáším dobrý pocit a vůbec nevadilo, že byl delší./// Celkem 88%/// ()

Reklama

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.7/10] | me: Som rád, že sa stále točia takéto filmy. Niektoré sa podaria viac, iné menej, no mňa ako fandu kvalitných béčiek vždy poteší nový kus. V tomto prípade tomu tiež nie je inak. Je to kúsok, ktorý sa určite nezaradí medzi ikony, ale chlapskú old-school dušu poteší. Obsadenie je vyhovujúce, akcia dobrá a doba do ktorej je film zasadený je podľa mňa najväčším prínosom. Chlapi sú tvrdí, sem tam padne nejaká tá hláška, .... proste línia je zachovaná a určite sa nejedná o žiadne sklamanie. Je to klasika pri ktorej si každý poriadný chlap dobre oddýchne :). You show me a beautiful woman, I'll show a bloke who's sick of her shit. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Problém příběhu je, že je podle skutečnosti, a asi dá zabrat zachytit všechny zákuslisní machinace tak, aby měl divák jasno, a právě ony machinace mu nejvíc škodí. První půlka moc rozvláčná, druhá zas zamotaná, jako by reži nebyl moc pevný v kramflecích. Navíc akční to je, ale spíš "opatrně", celkově to je spíš "pomalejší" špionážní film. Jinak herecky asi není co vytknout - Statham vs. Owen, je na co koukat, de Niro chvíli hrál druhé housle, ale nakonec přidal pár hlášek, jen škoda, že Yvonne tu byla spíš symbolicky do počtu. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrí herci, dobrý príbeh, vraj aj pravdivý, no film mňa nudil a v komplikovanom deji sa človek stráca. Je to niečo pre fanúšikov Stathama a tých, ktorí potrebujú dať mozgu na chvíľu voľno. Lákadlo skutočného príbehu skončilo tak, že zo skutočnosti má film asi len dátumy a miesta, ostatné bolo niečo ako Rambo, kde aj tie najtajnejšie informácie sa dajú získať ako recepty z Googlu. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Hoci oficiálne ide o remake filmu The Killer Elite z roku 1975, nová verzia nemá s tou pôvodnou podobný príbeh ani totožné postavy. (m.a.t.o.)
  • V jedné z posledních scén uniká Spike (Clive Owen) v druhé generaci Volkswagen Jetta. Vozidlo však vzniklo až po roce 1983, tedy minimálně o 2 roky později, než se příběh snímku odehrává. (žvanimírek)

Reklama

Reklama