Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 2

Recenzie (599)

petero 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham si vie vyberať úlohy na telo. Schopný scenár, schopný režisér, akciu striedajú konšpiračné dialógy a čo je najdôležitejšie Statham opäť vychytil podarených parťákov. De Niro je stále king, Clive Owen overený zabijácki protivník a Jasonovy parťáci sú tiež na zožratie. Dominic Purcel ma vo svojich úlohách vždy iritoval, no tentoraz nahodil páčo, bokombrady ako svet, drsné fúziky a s okuliarami je úplne na nespoznanie. Ďalší parťák mne doteraz neznámi Adel Young však tiež nezaostáva a do zabijáckej elity rozhodne zapadne. Ženské zastúpenie v podaní rovnako neopozeranej Yvonne Strahovski je viac než príjemné. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

Reklama

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Matt Sherring / Predloha: The Feather Men - Sir Ranulph Fiennes | Hudba: Johnny Klimek, Reinhold Heil | Produkcia: Michael Boughen, Tony Winley, Steve Chasman, Sigurjon Sighvatsson | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: Ambience Entertainment, Palomar Pictures, Omnilab Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 56,383,756 $ || Film nakoniec nebol takým prepadákom, jak sa zo začiatku zdalo, dodatočné kalkulácie rozpočtu ukázali kľudných 35 mega, čo je ani pólka avizovaných 70. Dá sa teda povedať´, že na seba presne zarobil ešte aj tak, keď pripočítame 50% rozpočtovej sumy pre kiná. Každopádne ten film nie je vôbec tak zlý, jeho jediným problémom je, že má o 20 minút viac, než čo by bola potreba. Podarilo sa mi ho dopozerať na druhý krát, no nakoniec ma to milo prekvapilo. Statham by sa už ale mohol trochu ukludniť aj s jeho producentmi, solia podobné žánrovky jak Slovensko eurá do gréckeho eurovalu, a to už potom skôr naserie, než poteší. 68% | Blu-Ray, CZ DTS | ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že ma tento žáner nijako zvlášť neláka, bol som spokojný. Film mal slušné tempo, postavy boli uveriteľné, akčné scény vierohodné, tak čo by som mal viac chcieť. Asi prepracovanejší scenár. Niekoľko dejových línií bolo odfláknutých, zbytočných alebo končili do stratena. A záver bol taký hollywoodský. Asi to tak diváci týchto filmov chcú. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Keď človek vopred vie, že to nie priamočiara stathamovská rúbanica, tak sa to celkom dá. Má to síce asi 5 koncov, a ani jeden poriadny, ale napodiv práve to ma bavilo. Film mohol kedykoľvek skončiť klasickým akčným bombardovaním, ale vždy sa ešte niečo zvrtlo a tá nepredvídateľnosť zo mňa striasla apatiu z prvej polovice filmu. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Kniha „Soldiers and Tribesman“ se ve filmu neobjevila náhodou. Jejím autorem je Ranulph Fiennes, který je podepsaný také pod knižní předlohou. (StarPlate)
  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)
  • Během krátkého rozhovoru mezi Dannym (Jason Statham) a jeho ománskou spojkou, si lze všimnout bílého Mercedesu, k němuž Danny stojí natočen z pravé strany. Přitom v bezprostředně následujícím záběru do něj nasedá z levé strany. (Conspi)

Reklama

Reklama