Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Mesto

(seriál)
  • Česko Kriminálka Staré Město
TV spot 10
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrajú:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Sedemdielny detektívny seriál, zasadený do každodennej reality životom kypiaceho bratislavského Starého mesta.  Jeho hrdinami sú predovšetkým kriminalisti, pátrajúci po zločinoch, ukrývajúcich sa v zdanlivo pokojných uličkách historickej Bratislavy. Svoju úlohu však v seriáli zohráva aj pestrofarebná vzorka typických obyvateľov tejto malebnej štvrte, ľudí so svojimi rozmanitými, často i tienistými osudmi. Nielen drobné krádeže, ale aj vraždy z vášne, či škandalózne aféry s medzinárodným dosahom, stoja v centre tohto pútavého rozprávania, plného napätia, zaujímavých psychologických postrehov i nadľahčeného humoru.
Seriál vzniká na základe námetov skúseného kriminalistu, ktorý už niekoľko rokov vydáva bestsellery pod pseudonymom Dominik Dán a o ktorom sa už hovorí ako o slovenskom Ed McBainovi. Jeho spoluautorom je skúsený televízny scenárista Alex Koenigsmark.

Jednotlivé časti:  1. Prípad petrolejového princa
2. Prípad vysmiateho muža
3. Prípad zlatej smrti
4. Prípad červeného hada
5. Prípad tancujúceho fantóma
6. Prípad strateného syna
7. Prípad zamknutého kostola (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (14)

TV spot 10

Recenzie (123)

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé případy, zajímavé osazenstvo kriminálky s lehce nevyjasněnými vztahy, Zuzana Fialové ze které jsou všichni paf, Matěj Hádek, který mi tu nevadil. Potud OK. Problémem mi byla máma (Fialová), kašlající na syna, kterého tak furt měla na krku babička nebo exmanžel, která namísto syna věnovala mnohem více času svému bývalému šéfovi nebo po barech. Taky jsem nechápal, jak vyšetřovatelka leze svému bývalému šéfovi, u něhož má také indície o tom, že by nemusela kdákat všechno, chodí právě kdákat všechno i v průběhu vyšetřování. Neseděla mi ani místy dost křečovitě patetická hudba, navozující jakousi důležitost a osudnost okamžiků tehdy, když šlo o prd. A cukavou kameru si mohli autoři také odpustit - není akční, je roztřesená. Perličkou byla v posledních dílech asi ona opsudovat, kdy hlavní postavy případů se s Fialovou setkávali ně některých místech ještě dřív, než se v ději vůbec projevila jejich role - to působilo poněkud scénáristicky trapně. Přesto se na to dalo koukat a jak je vidno, aj na Slovensku se umí dělat přinejmenším obstojné kriminálky ;) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vy ste sa vôbec nezmenili.“ – „Viete, ja som na to už starý.“ Tvorcovia uprednostnili atmosféru nočnej Bratislavy pred príbehom. Ešteže tak, pretože „prekvapivé“ scenáre sú také prekvapivé, že som identitu vraha odhalil v prvej polhodine a ani som sa nesnažil, dokonca som bol zhrozený, že mi môj strašne naivný tip vyšiel. Meno Dominika Dána (od ktorého som zatiaľ nič nečítal) si teda vysvetľujem len ako reklamu: seriál sa ním veselo oháňa, pritom Dán vôbec nepísal scenáre, je len autorom námetov (scenár a námet sú dve úplne, ale fakt ÚPLNE iné veci). Práve sústredenie na atmosféru nášho hlavného mesta projektu prospelo. Pretože podpriemerné scenáre rozhodne nie:-)) Prekvapivo mu prospelo tiež herecké obsadenie. Všetci sa snažia a to vrátane Fialovej a Vášáryovej, ktoré som nikdy moc nemusel, a Lasicu, ktorý v zásade nie je "klasickým" hercom. Potešilo ma tiež to, že sa do akcie zapája aj zvyšok oddelenia (napr. Pauhofová, Farkaš, Tůma, Bárta). Ale ako vravím, scenáre sú strašne slabé. Zaujímavé je, že kým prvá séria pozostáva z tradičných, uzavretých epizód, druhá vsadila na presný opak (a na Milana Kňažka v zápornej úlohe). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z mála slovenských seriálových nadpriemerov. V záplave telenoviel vyplával na povrch a zaujme aj širokým hereckým obsadením, okrem asi všetkých mladých slovenských hercov a zopár českých sa predstavilo aj pár osvedčených mien zo staršej generácie. Príbehy a zápletky síce nie sú ako z prípadov Sherlocka Holmesa, ale komisára Rexa by som tu určite nevyťahoval. Fialovej rola Zuzany výborne sadla, nemusí sa vôbec hanbiť a naviac tam aj dobre vyzerá. ()

Beagle 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem zatím jeden díl, takže moje hodnocení berte s rezervou, ale vůbec mi to nepřišlo špatné. Zuzana Fialová s Matějem Hádkem jsou docela solidní dvojka, děj měl spád a rozhodně se neuchyloval k trapnostem typu Kriminálka Anděl z produkce TV Nova. Jenom se mi nelíbí snaha imitovat názvem seriálu produkci z cyklu CSI, tvůrci si tím spíš trochu škkodí. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Pro mě další ze seriálů, které jsou sice natočeny s československými herci, ale celé je to zkopírované z již notoricky známých seriálů zahraničních. Někdo si řekne, co mají stále filmaři vymýšlet, když je snadné to "zkopírovat", a vrazit do nějaké televize.. Běžným divákům, kterých je většina, tak je to fuk, chtějí se jen rozptýlit, a doba, kdy se věřilo, že TV je něco víc, než zábava, tak už je dávno pryč. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (4)

  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama