Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Na kriminálny seriál od slovenskej produkcie, veľmi zaujímavé spracovanie. Výber hercov, bol v celku dobrý, no musel byť obtiažny. Bolo však príjemné, už tých mužov s tými príjemnými hlasmi(ktorými zvyčajne dabujú) vidieť. Prípady boli dosť zaujímavé.ťah s tým, že boli podľa skutočných udalostí niake to percentíčko divákov priláka. Dala by som percent viac, nebyť toho, že sa mi v niektorých častiach veľmi nepáčila kamera(vyzeralo to, že skôr, či neskôr kameramanovi vypadne z rúk) a ešte tá vec, že herci príliš dychčali.A to nemám rada. Takže takých pekných 60% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Veru tak Slováci si natočili vlastnú CSI a poviem, že ma úroveň milo prekvapila. Dej neskĺza do zbytočných premrštených či extrémnych fatálii, drží si stále svoje tempo, tajomno, napätie a taktiež herecké výkony sú na naše pomery až moc fajn zahrané. Uvidím čo povedia ďalšie časti ale zatiaľ po prvom diely spokojnosť, aj keď je vidieť že dnešný vizuálny trend, neobíde ani nás, tak ako aj miestamy roztrasená kamera čo by bola asi jediná väčšia nezvládnutá vec. „Najlepšia televízna tvorba zo Slovenska minimálne za posledných 5rokov.“ ()

Reklama

mandes 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento seriál videl a nevedel že ho točíme my tak mu dám tri a označím ho za priemernú kriminálku z nemeckej produkcie. Ale na to čo som videl za posledných 15 rokov od nás ma naozaj šokovalo v prvom rade technické spracovanie. Už opening a vynikajúca profesionálna kamera hovorila že tu bude niečo inak. Hudba správne depresívna dobre pomáhala vytvárať atmosféru . A od hercov som čakal len kŕčovitú trpnosť z pre afektovanými výkonmi, ale dočkal som sa solidných výkonov aspoň v hlavných mužský rolách u ktorých skvelo fungovala charizma a sympatie, jednoducho som sa pri nich necítil trapne . Príbeh prvého dielu ma až tak nedostal. Dal by som mu tri a pol ale verím že seriál ponúkne ovela lepšie kúsky. PS: A to že sa seriál točí podla skutočných prípadov je OBROVSKE PLUS+ / lenže nakoľko sa skutočných prípadov drží je už otázne ()

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

No na to že je to naša prvá vec takéhoto typu som prekvapený keď som počul že prvá slovenská kriminálka myslel som že to bude podobné americkým alebo nemeckým peckám a že sa len trošku poopičíme po nich ale zatiaľ ma to príjemne prekvapuje určite si nenechám újsť ani jednu časť, aj preto lebo je to točené podľa skutočných prípadov ktoré sa na slovensku udiali. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedená slovenská kriminálka, jejíž český sourozenec - Kriminálka Anděl - zpracovává v první sérii stejné případy a má shodná jména vyšetřovatelů, hudbu, atd. Nedovedu říct, který seriál je lepší či horší, oba mi přijdou nadprůměrné. Ze slovenského týmu je sympatický Tomeček, Benkovský, Segej a Jana. Z českého i šéfové kriminálky, patolog a IT expert Ruda. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama