Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto sugestívne vyrozprávaná psychologická dráma je provokujúcou konfrontáciou dvoch svetov: sveta originálneho hľadačstva a sveta mediálneho lesku. Autorka nazerá do tabuizovaných životov fyzicky i mentálne postihnutých ľudí, do životov altruistických obetavcov, ale aj pragmatických cynikov s potrebnou dávkou dramatického napätia, pričom ponúka originálny pohľad na rôzne spôsoby a podoby ľudskej komunikácie. Televíznu moderátorku a režisérku Hanu zaujme na charitatívnej akcii malieb detských výtvarníkov s mentálnym postihnutím naliehavá túžba kedysi známeho, dnes po porážke postihnutého herca Juraja Kramera, získať kresbu neznámeho chlapca. Ambiciózna Hana sa rozhodne o Kramerovi nakrútiť dokumentárny film. Postupne preniká čoraz hlbšie pod povrch jeho rolí – filmových i životných, aby ju napokon jej detektívne pátranie priviedlo k poznaniu prázdnoty vlastného života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (22)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Čím viacej odhaľuje mladá dravá redaktorka ( Zuzana Kanócz ) životný príbeh herca pripútaného na vozíku ( Milan Kňažko ), tým viacej si uvedomuje vlastný prázdny život. Stanislav Párnický je výborný režisér a s kvalitným scenárom Zuzany Krížkovej bola radosť pracovať. Herecké výkony nezaostávali v ničom. Dovolím si povedať, že ide o najlepší slovenský film za posledné desaťročie. Cesta o životných omyloch, hľadaní samého seba a zmyslu života je dokonala skladačka na konci ktorej je divák odmenený. ()

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

Velmi pěkný, hluboce lidský příběh s poměrně překvapivým a neprvoplánovým rozuzlením. Dalším příjemným překvapením je pro mne výkon Zuzany Kanocz v roli ctizádostivé, chladné až cynické reportérky. Přítomnost mé oblíbenkyně Táni Pauhofové je dalším plusem a kdyby ten závěr nebyl takový hořký a řekl bych trochu nepovedený, možná bych šel i na plný počet hvězd. I takto mě však tento dojemný příběh zasáhl a hodnotím hodně nadprůměrně. ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

+++ Táňa a J.Gogál, paradoxne napriek "nedôležitosti" svojej úlohy najuveriteľnejšia postava až príliš zložitej scenáristickej mozaiky +++ - - - prekvapujúci herecký amatérizmus a bezmocnosť (matka chlapca, Hanin kolega v strižni) - - - Hviezdičkovanie je nadhodnotené, dôvod je ale jednoduchý - po istej dobe nešlo o stratený čas pri slovenskom filme (Mŕtvola musí zomrieť napr.,kde je komentár či akékoľvek hodnotenie úplne zbytočné). ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Kňažko v netradičnej úlohe bezmocného človeka so zostávajúcimi útržkami pamäti, kde sa snaží detektívnym spôsobom novinárka v podaní výbornej Zuzany Kanócz nájsť súvislosti a skutočnú pravdu. Jej prerod z novinárskej hyeny a nájdenie podstaty ľudskosti vyvrcholí až do úplného, celkom jednoduchého odhalenia. Na slovenské pomery filmový nadpriemer, rušili ma len časté s príbehom nesúvisiace odbočky, niekedy snaživo humorné, trápne, prípadne celkom zbytočné. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(50/2023) S Hollywoodskymi, alebo aspoň európskymi peniazmi a trochou rozumnej post-produkcie by z toho mohol byť silný film. V rámci možností vlastne ale tiež nadpriemer. Jeden z tých slovenských filmov, kde je scenár na úrovni a chvalabohu aj príbeh má logiku a dobrú štruktúru. Dobrý TV film. (7/10) ()

Zaujímavosti (1)

  • Česká herečka Marta Vančurová rozpráva vo filme po slovensky, dabing nebol potrebný. (feriontly)

Reklama

Reklama