Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opustenej samote ukrytej v marhuľovom sade sa odohráva príbeh mladej ženy, ktorá rozpúta vášne medzi dvoma bratmi. Nikto z okolia netuší, čo sa medzi nimi deje, obyvatelia blízkej dediny sledujú ich životy z diaľky, z tepla svojich domovov. Jediným svedkom ich utajenej a prudko prebudenej lásky, ktorá ich beznádejne ženie k tragickému koncu, je len nádherná príroda v okolí dunajských ramien. Svitania a západy slnka, horúce leto, zrelé marhule, široký, lenivo tečúci Dunaj a láska vo všetkých jej tragických, no i komických polohách sa spoja do jedného celku a ponúknu divákovi výtvarne i obsahovo sugestívny film. Film, ktorý veselo i vážne rozpráva o dvoch národoch, dvoch odlišných kultúrach, ktoré hrou osudu žijú vedľa seba a nikde inde už žiť nemôžu. Aj preto si jeho hrdinovia dokážu nájsť k sebe cestu a pochopiť jeden druhého. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (86)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Taka ta nevera po madarsky na sposob rezisera Petra Bebjaka. Slovensko mam vyborne prekrizovane, a mozem zodpovedne povedat/napisat, ze TAKTO SA NA ZITNOM OSTROVE ROZHODNE NEHOVORI. A Szidi Tobias krasne predviedla, ze je hereckou tragediou na pohladanie. Filmov ako Marhulovy ostrov tu mame tolko, ze ich mozeme kludne lopatami prehadzovat. Sracka za 5 % ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to až také zlé, ale nemuselo sa tam polovicu filmu hovoriť po maďarsky. A celkovo mi nejak nedošla pointa. Ako ohyzdná Szidi s očami spuchnutými sťaby nespala tri roky pretiahne celú rodinu od otca až po všetkých potomkov a na každého prenesie znamenie smrti? Alebo o čo šlo? Inak fakt to bola podivná dedina. Okrem prisťahovalky Tobias tam nežila žiadna žena, možno jedna krčmárka, a fakt kde táto ryšavka prišla, tam každého zvedie. Ešte že tam nebol dedinský farár, to by bolo hneď po celibáte. ()

Reklama

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Se vší snahou ocenit tenhle projekt a snahu režisérů z "našich" končin natočit něco jiného, než mainstreamové hloupé komedie fungující jako výplach mozku, jsem nakonec po chvíli selhal. Příběh má ambice, ale je podaný strašně prvoplánově a jeho provedení mu podráží nohy ještě víc. Celé to působí vlastně tak nějako komicky, parodicky až telenovelově a to to podle žánru komedie ani není! Herci nejsou nesympatičtí, prostředí také ne, ale nic lepší než dvě hvězdičky se z tohohle vykřesat nedá. ()

decay 

všetky recenzie používateľa

Asi keby som to videl niekde inde ako na bažante v Kysuci s fľašou vínka, tak hodnotenie by bolo o stupeň menšie. Ale fakt neviem, asi ani nie keď tak nad tým rozmýšľam. Celý čas film podkresľuje dobrá hudba, kamera je tiež fajn. Tým čím si ma získal boli reálie. Bebjak sa vysral na vyumelkovanú súčasnosť, ktorá vo väčšine prípadoch ani neexistuje (napr. Polčas rozpadu, Tajnosti) natož funguje, ale vsadil na poetiku a najmä tradície na ktoré dosť zabúdame. Zdá sa, že toto je ten pravý recept na to ako rozprávať príbehy u nás a o nás. ()

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Co vznikne, když někdo kdo neumí, se pokusí natočit umění? Marhuľový ostrov! Rádoby poetický příběh o nehezké slovenské rádodajce, která postupně ráda dá třem bratrům? (či co to bylo za hňupy), než jejich opilecký bezvýznamný živůtek postupně ukončí strašlivá tragédie. Na motivace postav se nehraje. Proč také. Točí se umění! Příšerný střih, který maskuje tvůrčí neschopnost natočit souvislou scénu. Hrdinka pláče za volantem a scéna je snad pětkrát střižena, až z toho bolí oči. Odhalené řitě, opilecké žvatlání, mrtvá zvěř, vulgarismy? Jak klasické ingredience současných evropských rádoby filmařů točících umělecké filmy. Na Slovensku se na fotbale běžně bijí ženy? Bebjaku, uvědom si, že ne každý je Jakubisko. Tobiasová, věnuj se raději zpěvu, sledovat pokus o herectví je vážně útrpný zážitek. Kameraman snímá naprosto zbytečné detaily, které nemají pro "děj" žádný smysl (rozžhavená žárovka, bílá labuť na dvorku). Dramatizace a návaznost jednotlivých scén nefunguje už vůbec. Výpověď zcela nulová, neznám tedy život na slovenském Jihu, ale o čem to kurva bylo?? Celé to působilo jako studentské kamerové a filmařské zkoušky s následným slepením do jakéhosi celku. Zcela bez formy. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • Nakrúcalo sa 3 roky. [Zdroj: FilmMax] (ash99)
  • Dej ľúbostnej drámy je zasadený do prostredia Bodzianskych lúk na južnom Slovensku. (BathoryMan)

Reklama

Reklama