Reklama

Reklama

Kotori tachi no inai hanazono

  • USA Garden Without Birds, A
Krátkometrážny / Horor / Thriller
Japonsko, 1992, 22 min

Réžia:

Akira Nobi

Recenzie (6)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Brutální krátkometrážní japonský gore-splatter exploiťák plný toho nejzvrhlejšího násilí a odporných scén. Parta mlaých lidí si na párty v bytě vezme neznámou halucinogenní drogu a nejdříve začne vidět drastické výjevy ... posléze se v podivné euforii začne mordovat mezi sebou ... Vyloženě pro okrajové publikum, trvá to asi 22 minut, ale je to fakt hodně dobré!! Tohle se mi fakt líbilo celým svým pojetím, atmosférou i tou stopáží... ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si 22 minútový kraťas japonskej gore produkcie režiséra Akiru Nobiho prirovnať a z časti označiť ako šikmookú verziu myšlienky opísanú Anthony Burgessom vo svojom MECHANICKOM POMARANČI sfilmovanú v roku 1971 Stanley Kubrickom. “Kotori tachi no inai hanazono“, titul známy aj ako “A garden without birds“, môže priaznivcov žánru zaujať najviac azda zásluhou špeciálnych krvavých efektov čo sa historickej a záujmovej stránky vývoja japonskej okrajovej školy týka. Je to totiž iba snová, halucinogénna brutalita a prehliadka nechutností prameniaca z vnútra omámených hláv pilulkovou drogou. Krvavý trip skupinky mladých ľudí, ktorá sa baví v hotelovej izbe, by sa dal nazvať aj ako amatérsky spot pripájajúci sa ku boju proti užívaniu drog a apel za návrat ku kresťanským hodnotám. GOD OR DRUGS? ...or something else? ... Na mňa zapôsobil kraťas týmto dojmom. ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Japonci jsou vážně úchylné morbidní prasátka a já mám jejich zvrácenou tvorbu rád. Ze začátku jsem se sice strachoval, že to celé bude jen o nějaké „krvavé“ kopulační orgii vzhledem k tomu, jak se k sobě všichni herci měli – a vidět šikmookého týpka v podvazcích není zrovna super zážitek na rozjezd, ale potom se to celé zvrhlo dosti solidní masakrovskou blood podívanou. Některé situace by si sice zasloužili trošku propracovanější efekty (triky)– každopádně topení v hajzlové míse a následná vybíjená mi zahnala všechny pochybnosti. Taková příjemná vzpruha na nedělní ráno. ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Film je z veľkej časti čiernobiely a to mu fakt sluší. Farebné časti tak dobre neladia, z časti aj preto, že krv je akási fialová, či ružová, proste nie dobrej farby. Vo filme je kopec brutálnych, úchylných a zvrátených výjavov, o ktorých si musíte spraviť vlastný názor, či ide o skutočnosť, alebo je to len vplyv drogy. Ale je to na 20 minút veľmi dobrý film, ktorý ani chvíľku nenudí, dokonca mi pripomenul trochu Tetsou. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia mladých ľudí propaguje vlastnú zábavu, obohatenú o rôzne úchylky. Morbídny krátkometrážny snímok, ktorý stojí za pozornosť najmä vďaka gore, no nezabavil ma a ani nijak neočaril - 65%. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama