Reklama

Reklama

Ticho nad oblakmi

  • USA Silence Above the Clouds
všetky plagáty
Trailer
Dokumentárny / Hudobný
Slovensko, 2009, 65 min

Obsahy(1)

Tam nad oblakmi cítiť to tajomné spojenectvo s vesmírom... Strháva nás tak veľmi, že začíname vychádzať zo seba, aby sme mohli vnímať celý ten horský svet. Svet, ktorý v človeku podivne zintenzívňuje sily duchovné aj telesné, energiu prirodzenú aj nadprirodzenú a uvoľňuje to, čo drieme v jeho v najtemnejších hĺbkach... To, čo kriesi jeho vieru vo vlastné sily... To, čo mu po zostúpení do dolín umožňuje kráčať so zdvihnutou hlavou a čerstvou krvou v žilách. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

unagi 

všetky recenzie používateľa

Prenádherné pohľady a tiene farieb. Dokonalá hra prírody ponúka niečo neuveriteľné. Škoda zdĺhavých scénok a niektorých záberov s toho istého bodu. Myslím, že to bol Lomnický štít, alebo s toho smeru na Tatry. Stratilo to tú rôznorodosť. Neviem si nič lepšie predstaviť na dobrú noc, čo sa týka záberov a hudby. ()

asirtes 

všetky recenzie používateľa

MAOK je proste hustejší ako M.Mansonov gel na vlasy. Dokáže hrať aj e-moll 15 minút a mentálne nad tým masturbovať do rána. Ono to neprekáža pokiaľ máte mozog odložený v nádobe na protézy, čo majster MAKAK odporúča. A odporúča to aj ďalších 9 z 10 makakov. Barabášova statická kamera upretá 20 minút na jedno miesto je fascinujúca ako susedove vajcia v prievane. Potľapkajte sa po pleciach, akí to sme duchovní chlapci, veď toto nikto len tak nedá a nikto to nevidí tak veľmi do hĺbky(snáď len vyznavači deep análu). Atmosféra skoro ako v Tatrách, s tým rozdielom, že v Tatrách naozaj je. Ste objavili chlapci dedovu palicu v digitále. Pomerne nevšímavé fuj. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Tých 65 minút mi ubehlo ako polhodina. Meditatívna exkurzia do iného sveta, sveta oblakov, hľadiacich štíty najmenších svetových veľhôr. Príjemná Maokova hudba a miestami krásnejšie prírodné úkazy (súhra slnka, hôr a oblakov), než ste videli v NG alebo BBC dokumentoch svetového formátu. Čakal som "výplň", dočkal som sa hodnotného filmového zážitku. Azda len rozdelenie filmu do tematických kapitol je zbytočné. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Barabášov zárez na poli poetického módu v dokumentárnom filme. Meditatívne statické zábery na pohybujúce sa oblaky znášajúce sa nad nehybnými končiarmi Tatranských štítov, tvoria veľmi sugestívny a poetický film, ktorý ocenia hlavne tí, pre ktorých sú hory a horolezectvo vášňou. Tým nechcem povedať, že tí, čo nikdy na žiadnu horu nevyliezli a nemali možnosť vidieť krajinu z výšky a pocítiť ju na sebe, si tento film nemôžu užiť. Barabáš nám tu ukazuje všadeprítomnú krásu plynutia času v prírode, ktoré je pred mnohými uzatvorená, ktorú mnohý nepoznajú a ktorá je vo svojom jadre čarovná a nádherná. Tatry sú Barabášovou vášňou. Toto je ďalší z dokumentov, ktorý im vzdáva hold a ktorý sníma niečo tak všedné ako oblaky, spôsobom pri ktorom začnete rozmýšľať o sebe. Za čo film vďačí ako obvykle perfektnej MAOK- ovej hudbe. Pokojný, nedramatický, ale krásny pohľad na svet, o ktorom vieme tak strašne málo a ktorý nám pritom neustále dáva tak strašne veľa. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

MAOKovu hudbu si sem tam užívam pri relaxovaní, no človeku sa pri nej priam žiada zavrieť oči a odpočívať, nie ešte sledovať obraz, ktorý je zložený z niekoľkých záberov z vrcholov hôr ponad oblakmi. Človek pri tom ľahko zaspí. Možno bola chyba v zle estetických záberoch, pretože takých ako na obrázku k dokumentu tam bolo minimum. Meditačná záležitosť bez jediného komentáru, no okrem hudby na tom niet veľmi čo chváliť, zvládli by to aj amatéri. ()

Reklama

Reklama