Reklama

Reklama

Tento deň nebol pre Portera (Mel Gibson)  veľmi šťastný. Najprv sa mu síce podarilo ukradnúť slušný balík peňazí, ktorý by vystačil na doživotnú dovolenku na pláži s vínom a ženami. Potom sa mu však situácia vymkla z rúk. Po šialenej naháňačke s políciou si zničil auto, tesne za mexickou hranicou ho zadržali úrady a nakoniec sa ocitol v drsnom a nebezpečnom mexickom väzení El Pueblito. Vo svete extrémneho násilia, korupcie a promiskuity však stretne malého chlapca (Kevin Hernandez), ktorý ho naučí, ako tu môže prežiť. A vďaka nemu nielen prežije, ale sa zoznámi aj s jeho krásnou mamou. Chvíle pokoja však definitívne ukončí nebezpečný zločinecký gang. Prišiel si totiž po peniaze, ktoré mu Porter ukradol... (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (452)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V prvej tretine má film dobré tempo a dobre baví prevažne Mel Gibson, ktorý po svojej ceste za peniazmi (a cigaretami) narazí na prefíkaného chlapca, u ktorého sa drží po väčšinu času. Navyše trúsi dosť hlášok na to, aby film nezačal nudiť. Základné zápletka sa začína viac rozvetvovať a objavuje sa viac postáv, ktoré majú zálusk na ukradnuté peniaze, ale inak sa moc zázrakov nedeje a film od polovice stráca na tempe. Nemohol som sa zbaviť myšlienky, že Mel Gibson silným spôsobom pripomína Martina Riggsa, kedykoľvek nahodí svoj ​​šibalský úsmev s cigaretou v ústach, alebo behá ako splašený s pištoľou v ruke. Get the Gringo je film s dobrou zápletkou a solídnym tempom, v ktorom Mel Gibson opäť hláškuje, behá, fajčí a strieľa. Pri tom spoľahlivo dokazuje, že stúpať späť medzi akčnú hereckú elitu sa lepšie darí skrz menšie filmy a s postavou, ktorá mu sedí. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Troufnu si říct že se nám Mel vrátil tak jak jej máme rádi. Že to ale trvalo ty jeden roštáku. Chápu, měl si své drobné problémy. Nechal si nás čekat, ale vše je odpuštěno. Mexický Payback zpočátku hodně pozvolna stupňuje tempo, až jsem začínal být trošku netrpělivý. Nakonec se ale přecejen tempo vystupňuje a dostane se ke slovu tolik očekávaná akce. Už těď se upřímně těším na Machete Kills. 65% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vôbec som netušil, že Mel Gibson strávi svoje letné prázdniny v mexickom väzení. A nie hocijakom. Sám "gringo" sa čudoval a ja tiež. Voľný pohyb, zbrane, drogy i stánky s "občerstvením" všetkého druhu. Mexiko ich kultúra a jazyk, ktorý vo filme znie pomerne často mi vždy sedeli, o westernoch z tohto prostredia ani nehovorím a tento film môže žánrovo western pripomenúť. Občas je to krvák, Gibson trúsi dobré hlášky, ale hlavne to väzenské prostredie a zmes všemožných kriminálnikov robí z filmu príjemné posedenie i zábavu v jednom. A ten čierny humor v závere, to bola sila. " Vy ste ....." "Áno..." Bum! bum! bum!...Vybuchol som smiechom a celkovo som si tie letné prázdniny užil. Aj celú tú scénu s dáždnikom a "Clintom Eastwoodom"...80%. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Tak se nám katolický, misogynní notorik zaplaťpánbůh vrátil z Hrany temnoty, a to v perfektní Odplatové náladě. Ukazuje, že i šikovný, drobný živnostník může udělat kariéru v útulném krimu plném roztomilých, hravých a něžných mexických cigošů. A tak je to spravne, bo tak to ma byť! Y*n*t*e*l*e*c*h*t*u*á*n*o*v*é sténají a jeden ze dvou zbylých Sádrošových fanoušků se tetelí blahem a trpělivě čeká, až Flipovi sestoupí varlata. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Tak z tohto filmu mám teda ozaj zvláštny pocit. Neviem čím to je, ale určite ho nemožno pokladať za výnimočný, ale ani za najhorší. Samozrejme ani Mel Gibson, už svojím vekom nepôsobí tak akčne ako V statočnom srdci, či v Odplate a to sa prejavilo z časti aj tu. Navyše akoby tato akčná "kotleta“ spadla do rozbehnutého mlynčeka na mäso, ktorý svojím pravidelným tempom to všetko pomlel a odrazu z uväzneného bankového lupiča bol gangster užívajúci si slobodu. Tým pádom použité dejové zápletky nedostali dostatočný priestor a hlavne čas, aby sa to viac zdramatizovalo. Zase na druhej strane treba pozdvihnúť sebavedomie a nasadenosť M. Gibsona v úlohe Portera ako aj prevedenie úvodnej auto naháňačky, či vzájomné vystrieľanie ozbrojených chlapov v spomalenom, priamom prenose. Režisérsky nápad spojiť príbeh z väzenského prostredia (ako Cela 211) a príbeh vybavovania si vzájomných účtov medzi gangstrami a neprofesionálnymi gangstrami ( ako Zbaľ prachy a vypadni) ma tiež veľmi neoslovil. V konečnom hodnotení sa nakoniec prikláňam k 50%. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (7)

  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)

Súvisiace novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (viac)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené