Reklama

Reklama

Lovkyne zombíkov

  • Česko Pýcha, předsudek a zombie (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Klasický román Jane Austenovej o spletitých vzťahoch milencov z rôznych sociálnych vrstiev Anglicka devätnásteho storočia je všeobecne známy. Tentokrát sa však odohráva za trochu iných okolností, pretože Zem napadla armáda nenásytných zombíkov. Z Elizabeth Bennetovej (Lily James) je neohrozená hrdinka, ktorá dokonale ovláda bojové umenia i zbrane, zatiaľ čo príťažlivý, ale povýšenecký pán Darcy (Sam Riley) zúrivo zabíja všetko, čo sa podobá zombíkom. Pretože útoky nemŕtvych stále získavajú na sile, obaja musia prekonať pýchu a spojiť sily, aby na krvou nasiaknutom bojisku porazili všetky zombíkov raz a navždy. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (231)

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Nápad to není špatný, jen by to muselo skončit v lepších rukou. Tvůrci sice pochopili, jak film natočit, ale nedokázali to udělat zábavně, napínavě, hravě, originálně. Prostě je to dlouhá nuda, ve které se od říkávají nádherné dialogy od Jane Austinové, takový způsobem, že se mi chtělo nejdříve brečet a skoro i zvracet(a nemohlo za to, že jsem měl nějaké to promile pod kůží). První polovina je nudná a nezáživná, druhá je malinko zábavnější blbina, která alespoň něco málo předvede. Herci jsou si vědomi, kde hrají a proto nehrají a nebo při nejlepší přehrávají. Z celého filmu na mě udělal dojem jen souboj mezi Lízou a panem Darcym, ve kterém bylo cítit i nějaké sexuální napětí a trochu jsem si při tom vzpomněl na nezapomenutelnou scénu ze Zorra, kdy Zorro chce spíše svléknou hlavní hrdinku, než jí porazit v souboji na meče. Bohužel pro nás, je pan Darcy džentlmen a suchar v jednom. Pýcha a předsudek a zombie je béčkovový film, u které můžete zabít svůj čas a nemusíte ho moc dobře vnímat, na druhou stranu jsou mnohem lepší filmy, u kterých můžete zabíjet svůj čas a ke všemu si něco z nich odnést. ()

WathanajX 

všetky recenzie používateľa

Po rychlém prolítnutí hodnocení jsem byla na vážkách, jestli má cenu se film vůbec dívat. Nakonec jsem se odhodlala a musím říct, že toho vůbec nelituju. Snímek své mouchy má ale zdaleka ne tak hrozné, jak jsem čekala. Klady: Rozhodně stojí za zmínku efekty a vizuální stránka. Ani dobové kostýmy nezůstaly pozadu. Zaujme i herecké obsazení, a především velmi sympatická hlavní hrdinka Elizabeth. Film nenudí akce je tu rozhodně dost. Jsem ráda, že  to není jen další slátanina snažící se zombie apokalypsu za každou cenu zhumornit. Originálnímu příběhu vážně nefandím ale okořenění původního příběhu o zombíky rozhodně sedlo. Překvapí i skvěle zvládnutá choreografie. Zápory: Rozhodně konec (především potitulková scéna) velká škoda, že to a pár dalších detailů nebylo dotaženo do konce. Jinak se člověk musí pousmát nad klišé typu zpomalené napochodování slečen s drsnými výrazy proti zombíkům anebo se pozastavit nad zářivou čistotou jejich zbraní po každé bitce. Hodnocení: (4*) za efekty, originalitu, herecké obsazení a za další skvělý zombie film do sbírky. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Kdyby zůstalo jen u prosté kostýmní rubačky, bylo by všechno v pořádku a dokázal bych přehlédnout i trestuhodně nevyužitou Lenu. Jenže tady je až moc Austenové a vzhledem k tomu, že Pýcha a předsudek je nuda, která se jakousi záhadou stala klasikou, je nuda i Pýcha a předsudek se zombíkama. A nemůžou to zachránit ani solidní herci a sympatické oživlé mrtvoly. Zklamání. 30% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Velmi mě potěšilo, že scénář není žádná vyložená parodie na Jane Austenovou, nýbrž se doopravdy zamýšlí nad tím, jak by se asi děj Pýchy a předsudku odvíjel během zombie pandemie. Takže příběh sester Bennetových, pana (plukovníka!) Darcyho a spol. vlastně zůstal seriózním příběhem, "jen"  je v něm více krve, mozků, mrtvých a především nemrtvých. Ano, je to hlavně praštěná zábava, ale ne hloupá. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Pán Bennet mal to šťastie, že sa mu podarilo splodiť za svoj život päť dcér. Momentálne sú už vo veku, kedy je ten najvyšší čas na to, aby si našli mužov a osamostatnili sa. Lenže jeho dcéry nie sú len nejaké obyčajné domáce žienky. Už od útleho veku trénujú rôzne bojové taktiky a sebaobranu kvôli tomu, že svet, v ktorom žijú, je ohrozovaný krvilačnými zombie. Je však možné, že vďaka blížiacej sa vojne proti zombie, si dcéry pána Benneta konečne nájdu svojich snúbencov, pretože pred začiatkom vojny prichádza na územie, na ktorom žijú, mnoho bohatých a chrabrých šlachticov, ktorí si svojou odvahou môžu získať srdcia piatich dcér. - Pride and Prejudice and Zombies sa pridáva do zástupu tohtoročných hororov zruinovaných ratingom PG-13, aj keď so svojim rozpočtom 28 miliónov je to pochopitelné, pretože deti predsa vždy zájdu do kina na nejakú poriadnu Zombie jazdu, a tak sa aspoň časť nákladov pokryje. Pride and Prejudice and Zombie je pre mňa presne 50/50 hororom, pretože jeho negatíva a pozitíva sú presne vyvážené. Páčilo sa mi niekolko nových nápadov ohladom Zombie subžánru, napríklad to, že keď Zombie nejedia ludské mozgy, nepremenia sa na Zombie, alebo odhalovanie infikovaných pomocou múch. Velmi sa mi páčili dobové kostýmy a už u Crimson Peak som si všimol, že tieto starodávne ženské šaty robia ženy strašne peknými. V niektorých scénach vyzerajú dobre aj Zombie, aj keď nie vždy vyzerajú rovnako dobre. Musím pochváliť aj choreografie súbojov, ktoré ma vedeli zaujať. Pekné sú aj priestory a krajina, v ktorých sa natáčalo a tiež aj všetky rekvizity. Celý horor je velmi krásne natočený, takže sa na to velmi dobre pozerá a vizuálny zážitok je fakt pôsobivý. Z negatív u mňa prevládal velmi zlý pocit z hereckého obsadenia, pretože chlapi vyzerali, ako keby boli všetci homosexuáli a ženy zasa ako keby vôbec neprecítili svoje úlohy, takže v citových rovinách a ako romantika u mňa tento horor totálne zlyhával. Velmi málo priestoru dostali aj Zombie, ktorí sa objavovali naozaj len raz za čas, aj keď ako som už spomínal, väčšinou vyzerali dosť dobre. Katastrofálne bolo CGI, ktoré tu bolo použité, a gore, ktoré ním bolo robené, vyzeralo absolútne amatérsky. Pride and Prejudice and Zombies je miernym sklamaním, pretože od hororu z produkcie najoblúbenejšej herečky na ČSFD som očakával predsalen o niečo viac profesionality. + herec z Shrooms + herečka z The Curse of Downers Grove + herečka z The Purge + herec z Victor Frankenstein ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (6)

  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)

Súvisiace novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (viac)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (viac)

Reklama

Reklama