Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivo neodolateľný vreckár Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, sukničkár a znova na dne. O tom, ako prepiť a premrhať život, by mohol vyučovať na univerzite. Jedného dňa Willieho vyhľadá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), ktorého predčasne prepustili z väzenia. Fakt, že sa vzrastom malý gauner Markus kedysi pokúsil Willieho zabiť, dokáže inak veľmi zásadový Willie prehliadnuť. Motiváciou je Marcusova ponuka na “prácičku“, ktorá vynesie 2 milióny dolárov. A tak sa osvedčená zlodejská dvojica vydáva na svoju veľkú akciu do Chicaga. Ale nič nie je také jednoduché, ako sa zdá. V Chicagu stretne Willie svoju kučeravú, zlatovlasú nočnú moru v podobe buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrôm nebolo dosť, na scéne sa objavuje Willieho matka Sunny (Kathy Batesová), ktorú Willie už 15 rokov nevidel. A pretože jablko nikdy nepadá ďaleko od stromu, aj Sunny vykazuje silné kriminálne sklony a zlodejský talent. A tak sa zrodí nový štvorčlenný gang s jasným plánom - obliecť si Santovské obleky a na Štedrý deň vybrať nabitý sejf chicagskej charity. Lenže riaditeľkou tejto charity je očarujúca a hanblivá Diane (Christina Hendricksová), ktorá vo Williem prebudí nielen jeho romantickú dušu, ale aj žiadostivé libido. (TV JOJ)

(viac)

Videá (34)

Trailer 2

Recenzie (180)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Santa je úchyl! sa zaradil medzi moje obľúbené vianočné klasiky typu Sám doma a Vánoční prázdniny. V pokračovaní sa už nejako vytratila tá správna chémia plná znevažovania Santu, Vianoc a sviatočnej atmosféry. Navyše z malého tlstého blba vyrástol veľký tlstý blb typu Joey z Přátel. Jasne, Billy Bob Thornton je stále skvelý ožrala, stále s chuťou zozadu przní prdelaté či kozaté ženštiny, stále má problém s telesnými tekutinami, ale už nie je tak sympatický, ako keď po ňom drandila nadržaná Gilmorka. Nie je to kolosálny prúser, ani prúser, takže pre fanúšikov jednotky povinná bezpečná jazda, ktorá sa však z pamäti vytratí rýchlo ako kombinácia zemiakový šalát a sladkosti zo sviatočne vystresovaného tela. ()

Soweek 

všetky recenzie používateľa

Bad Santa 2 není sprostý ani šílený, ale naprosto bizarní. Humor zde jde za hranice únosnosti a je to opravdu dosti silná káva i pro mě, jakožto milovníka černého a ujetého humoru.Některé situace byly místy dost trefné a svým způsobem originální, ale morálka mi prostě nedovolila se zasmát, což se mi u filmu stalo asi poprvé v životě. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Štěědrej večer naasral.. Umění Zwigoffa dostat do svých filmů o ztroskotancích porci lidskosti a obhroublou, ale přitom vkusnou vtipnost tady rozhodně nehledejte. Jedna hvězda navíc nad zkurveným betlémem, ve kterém mudrc Baltazar určitě przní ovci a frnda Panny Marie má podobu japonského jídla, je za Billyho Boba, který toho zpustlého losera i přes sračky, které musí vypouštět z úst, dává s noblesou.. ()

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Jednička působila v předvánočním čase roku 2003 jako zjevení a příjemné osvěžení v kýčovitém moři dojemných vánočních příběhů. Sice co se zprvu tvářilo kontroverzně, utopilo se ve stereotypních vtipech a nakonec i unavujícím moralizování, ale pobavit se u toho pořád dalo. Do dvojky se pustil prakticky stejný tým - a vyšla z toho strašná kravina. Zatímco u jedničky se dalo na několika místech zasmát povedeným žertům na téma "ožralý Santa fuckuje malé děti", ve dvojce to už nefunguje. Tak jako když Willieho máma vzpomíná na dobu jeho mládí, že Willie byl sexem posedlý od dětství - to všechno má být vtipné, je to přesně nadávkované, víte, že to měl být vtip, ale nějak to k smíchu není, zůstává jen u trapnosti. A té je ohledně všemožných fekálně-sexuálních vtipů hodně. A jsou pořád dokola. Úchyl tu totiž není Santa, ale všichni - sexem posedlá tlustá sekuriťačka, Dianin manžel a nakonec i samotná Diane (nedovedu pochopit, proč by kočka jako Christina Hendricksová, plachým půvabem tolik podobná Vice Kerekes, tolik stála o zváleného Willieho). Ze všech postav se tak stala jen přehlídka karikatur, takže nikdo nepůsobí vtipně, když se chová divně. V jedničce totiž bylo Willieho okolí jakž takž normální, proto vynikal prvek jeho komicky abnormálního chování v běžném světě. Ve dvojce to už neplatí, postavy se pouze přehánějí, kdo je zvláštnější. Jedině tlustý a tak trochu retardovaný Thurman Merman je opět nejzábavnější figurkou - vtipnou, dojemnou a milou. Toť ale vše. ()

Reesam odpad!

všetky recenzie používateľa

No tak tohle byl úlet. Vtipy mi přišly jako pro publikum 16 let a níž. Vesměs pointa žádná, ačkoliv kdo by ji u komedie očekával. Ale ani herecké obsazení nebo důvtip to nezachránil. Chvilku jsem přemýšlela, že z toho sálu i odejdu. Nicméně lístek do kina bych za to nedala, a ani bych se na to podruhé nepodívala. Nechápu, proč má někdo potřebu točit film s naprosto podprůměrnými vtipy. Jediné, co bylo vtipné, bylo to jednadvacetileté dítě, na jehož jméno si nevzpomenu. Bože, to bylo fakt špatný. Eh. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama