Reklama

Reklama

Úspešný vydavateľ Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prácou v New Yorku, aby sa spoločne so svojou ženou (Rachel Weiszová) a dvoma dcérami presťahoval do pokojného mestečka v Novom Anglicku. Zatiaľ, čo si zvykajú na svoj nový život, zisťujú, že ich dokonalý domov bol dejiskom vraždy matky a jej detí. Celé mesto je presvedčené, že zomreli rukou svojho manžela a otca, ktorý celý incident prežil. Keď sa Will pustí do pátrania o podrobnostiach tragédie, zavedie ho jediná stopa k Ann Patersonovej (Naomi Wattsová) – susedke, ktorá mala k zavraždenej rodine veľmi blízky vzťah. Ako Will a Ann spoločne skladajú dohromady hroznú skladačku udalostí, zisťujú, že príbeh posledného človeka, ktorý opustil Willov vysnívaný dom, je práve tak desivý ako príbeh toho, kto doňho vstúpil po ňom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (419)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Veľmi, veľmi nekomplexný film. Najhoršie na ňom snáď je, že sa myšlienkovo snaží napodobniť sofistikovaný Prekliaty ostrov, no ten napriek množstvu otázok a zvratov vyústi do najgeniálnejšie predstaviteľného konca, ktorý vôbec nevyznieva hlúpo alebo bizarne a je premyslený. Dream House nastolil príliš veľa dejových línií na to, aby sa mohol nejakou zaoberať detailnejšie alebo jej dodať hĺbku, každú chvíľu si scenáristicky neuveriteľne protirečí. A najviac ma rozčuľuje, ako sa pri tak chabom rozporuplnom scenári tvári komplikovane a zaujímavo. 2* za atmosféru a rozpolteného Craiga, na ktorého sa dobre pozerá. Na jedno pozretie však stačí. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dám vám dvě rady. Traileru se vyhněte obloukem a zapomeňte na kutálející se snubní prsteny, či Leova dobrodružství na ostrově doktora Chocholouška - vždyť Dream House má stejně blíže k pojídači neoloupaných banánů z planety K-Pax nebo Cronenbergovu Spiderovi. Sheridan není žádné režisérské ořezávátko, co by neumělo pracovat s herci a i když si možná někde v půlce při dějovém twistu pomyslíte, že si z vás dělá kosočtverec ozdobený ve středu vertikální úsečkou, dotáhne s přehledem svůj thriller o traumatem poznamenané mysli plné netušených zákoutí do srozumitelného konce. Naříkajícím nad logikou doporučuji podívat se znovu na prvních deset minut, které pak možná ve vašem mozku udělají to, co kdysi Edison žárovkou.. ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Problém je, že už som videl aspoň štyri podstatne lepšie filmy s podobným námetom, ktoré boli natočené skôr. Odvážny scenáristov ťah bol však ten, že prekvapivú pointu odhalil hneď v prvých 45 minútach. Vtedy som sa pousmial nad svojou naivnosťou, vďaka ktorej ma dovtedy vodil za nos, no hlavne som netušil, čo mi chce v druhej polovici ešte ponúknuť. A on predsa len mal čo - dôstojné rozuzlenie situácie súčasnej aj minulej, spojené s vysvetlením motivácie postáv, ktoré sa neuspokojí len s nálepkou: ty si dobrá, ty zlý, ty chorý a škaredý, a ty zase Rachel Weisz. :) Mne to prišlo ako obstojné vykľučkovanie z ohraného príbehu, ktorý sa tentokrát nebojí riskovať stratu divákovej dôvery, aby prvá veta tohto komentára nesprevádzala film až do konca. Silné 3*. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Totálně zbytečný a nesmyslný film a hlavně šílená nuda. První půlhodina filmu ještě docela ušla a náznaky nějaké atmosféry by tu byly. Jenže pak se to začne pomalu zvrhávat a po prvním z mnoha twisterů to jde úplně do kopru. Scénář nedává smysl a Jim Sheridan jakoby najednou nevěděl, co žánr má vlastně točit. A herci jsou pro změnu bezradní od začátku. Daniel Craig to tu celé projde s jedním výrazem, Naomi Watts je tu naprosto zbytečná a Rachel Weisz toho se svým úsměvem příliš nezachrání. Prostě totálně zbytečný film pro všechny zúčastněné, na který budu chtít já (a doufám, že i oni) rychle zapomenout. Myslím, že to v tomhle případě nebude tak těžké. 30% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Celkom pohodový oddychový mysteriózny thriller, ktorý poteší obsadením, tempom a atmosférou. Príbeh neprináša nič objavné, hororové prvky sú zrazené na nulovú úroveň (a film sa ako horor ani nesnaží tváriť), no celkový dojem je skôr pozitívny. Nejedná sa o žiadnu sprostú zlátaninu a veľký probém s ním nebude mať nikto. Finálny verdikt si zosúlaďte s aktuálnym hodnotením, pre fanúšikov Daniela Craiga + 5%. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

Súvisiace novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (viac)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (viac)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (viac)

Reklama

Reklama