Reklama

Reklama

Legendárna päsť

  • Česko Návrat Chen Zhena (festivalový názov) (viac)
Trailer

V prvých desaťročiach minulého storočia Čína prežívala ťažké obdobie – veľké územia obsadili japonskí okupanti. Vojnový hrdina Chen Zhen mal byť zastrelený za to, že bol zodpovedný za smrť učiteľa a otca japonského plukovníka v okupovanom Šanghaji. Všetci ho považujú za mŕtveho, ale po siedmich rokoch zo zahraničia príde tajomný cudzinec, ktorý sa spriatelí so šéfom miestnej mafie. V skutočnosti je to maskovaný Chen Zhen, ktorý má v úmysle preniknúť medzi ľudí, čo sú v spojenectve s Japoncami. Ako maskovaný nočný bojovník má v úmysle dostať všetkých, ktorí sa podieľali na vražednom zozname vypracovanom Japoncami... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (65)

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Z tých veľkolepých upútaviek som čakal viac muziky. Príbeh je dobrý a aj hlavný predstaviteľ je sympaťák, dokonca aj dejové zvraty sú nečakané a je to mierne brutálny film, tak ako to má byť. Len zrod maskovaného "hrdinu" mohol byť lepší a potom by bol aj zvyšok filmu oveľa sympatickejší. A navyše, akcia nie je až tak úžasná ako v iných ázijských veľkofilmoch. Takže sa z toho vyliahla len jednorazová jednohubka, ktorá neurazí, ale ani ničím nepoteší. /55%/ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná historická dráma s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o prvotriednom bojovníkovi, ktorý sa po prvej svetovej vojne vracia späť do Číny, lenže ani tu nie je pokoj, Japonci krajinu okupujú, všade majú svojich špiónov a západné mocnosti to nechávajú len tak. A keďže sa práve Japonci rozhodli zlikvidovať všetkých, ktorí sú otvorene proti nim, bojovník sa im postaví a urobí všetko preto, aby sa im to nepodarilo. So spracovaním som spokojný, ale dalo sa to podať ešte o trochu lepšie. V prvom rade by som skôr ocenil akčnejšie prevedenie, toto je predsa len skôr také historicko-politické a preto po perfektnom dynamickom úvode z prvej svetovej vojny, keď sa už dej prenesie do Číny tempo podstatne upadne. Ale zase ani takto si moc nemôžem sťažovať, aj napriek pomalšiemu tempu je dej po celý čas dostatočne zaujímavý, nevadí mi ani ten povrchnejší prístup k tejto tématike a tak ma to bavilo od začiatku až do konca. Jedine to predstieranie inej identity a prakticky až komiksový boj proti okupantom mi neprišli práve najideálnejšie, ale nad to sa dokážem povzniesť. Akcie je tu priemerné množstvo a je veľmi dobrá. Síce akčné scény mi prídu kvalitou nevyrovnané, keďže niektoré mi pripadajú perfektné a iné zase len nadpriemerné, tiež mi trochu prekáža, že hlavný hrdina má polovicu akcie na tvári masku, čo už skutočne pripomína skôr tie komiksovky a rovnako aj tie niektoré strihy mi moc nesadli, tu by som skôr ocenil klasickejší prístup, ale aj tak som veľmi spokojný. Stále majú súboje skvelú choreografiu, slušnú vizuálnu stránku a hlavne na Donnieho Yena v akcii sa je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči vynikajúci úvod filmu na bojisku prvej svetovej vojny, kde Donnie Yen za pomoci svojich bojových schopností zneškodní nemeckú vojenskú jednotku, čo je takým mojim menším splneným snom, keďže kombinácia akčného hrdinu so schopnosťou bojových umení a reálneho bojiska vojnového konfliktu ma vždy lákala, ale výborná je aj akcia vo vydavateľstve. Herecké obsadenie je perfektné, skvelý Donnie Yen v hlavnej úlohe, výborné výrazné vedľajšie postavy, hlavne Qi Shu a Anthony Wong Chau-Sang, k tomu dobrý hlavný záporák a ešte pár slušných vedľajších postáv, tu som naplno spokojný. Čo sa týka réžie a technickej stránky, jedine mi to prišlo trochu povrchnejšie a béčkovejšie, než by bolo najideálnejšie, ale aj tak to má výbornú vizuálnu stránku, chválim slušné veľkolepé prevedenie a celkovo mi to sadlo. Takže potenciál bol predsa len o niečo vyšší, ale aj tak som dosť spokojný, Donnie Yen mi opäť dokázal, že v posledných rokoch je jasnou jednotkou akčného žánru, ale aj celkovo ma to bavilo a to aj po niekoľkých pozretiach. 77% ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší akce se odehraje hned v předtitulkové sekvenci (celý film má comicsovou, místy docela drsnou stylizaci), to nejzábavnější krátce po ní, když v citaci slavné scény z Casablancy (jak se ostatně jmenuje podnik, kam všichni chodí) začne titulní hrdina místo Japonci vyžadované písně hrát na piáno Internacionálu. Čínští soudruzi z politbyra z toho museli být v sedmém nebi... ()

Lord.Jim 

všetky recenzie používateľa

Bráno s nadsázkou: bezvadné. Drobné úlety: nepočítám. Žánr: je mi to jedno. ___Některý momenty filmu jsou bezvadný a pak přijde taková trochu legrace. Ale dobrý, jenom se to nesmí brát moc vážně. A co se týče odboje a vlastenectví - to je to poslední, co bych filmu vytkla. Trochu to připomíná komiks. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Ďalší príbeh s Chen Zhenom, tentoraz s tvárou Donnieho Yena. Národný veľkofilm zaujímavo rozohráva nie len súboje ale aj pozadie japonsko-čínskeho konfliktu, ale práve to je možno problém - film totiž neobsahuje ani jednu famóznu scénu, ani jeden fakt nesmrteľný súboj. Hromadná mlátička má svoje čaro, ale boli tu už aj lepšie (FIST OF LEGEND, DRUNKEN MASTER 2). Inak vpohode akčňák so zaujímavým obsadením... ()

Galéria (154)

Zaujímavosti (3)

  • Filmová postava Chena Zhena (Donnie Yen) je oděná v zelenou kombinézu, která je vytvořena na základě identické kombiné maskovaného společníka Zeleného sršně Kata. Ta má mimo jiné znázorňovat poselství všem Japoncům se sebevražednými sklony, aby od nich upustili. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)

Súvisiace novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (viac)

Reklama

Reklama