Reklama

Reklama

Vzácny papagáj Blu žije v malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďa ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minnesoty. Blu sa kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, no v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko zabýval, že preňho nie je problém uvariť kávu, spraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako osobný budík. Keď jedného dňa Blu zistí, že ani zďaleka nie je posledným papagájom svojho druhu tak, ako si doteraz myslel, neváha a spolu s Lindou sa vydá na cestu do exotickej Brazílie za papagájicou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci mesta Rio de Janeiro. Krátko po tom, ako sa stretnú, ich unesie skupinka obchodníkov so zvieratami. S pomocou šikovnej a životom na ulici ostrieľanej Perly a partičky ukecaných vtákov sa im podarí škodcom uniknúť, no vyhrané ešte nemajú. Dokáže Blu s pomocou nových priateľov nájsť odvahu, aby sa naučil lietať, zmaril plány únoscom, ktorí sú im stále v pätách a vrátil sa späť ku svojej milovanej paničke Linde? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (537)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Klasický iniciační příběh, tentokrát v hlavní roli s papouškem, který se musí z mazlíka hýčkaného v kleci přerodit do dospělce, co se umí porvat s osudem. A doslova se naučit létat. Animace peří je opravdu nádherná, ale v příběhu není nic podvratného nebo mimořádného, aby se snímek vyčlenil z řady jemu podobných. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Pohodovy animak, ktory ma pobavil, nesklamal, ale ani nenadchol. Na jedno pozretie stacilo. __________ Hlasy v povodnom zneni: Jesse Eisenberg - (Blu) +++ Anne Hathaway - (Perla) +++ Will i Am - (Pedro) +++ Jamie Foxx - (Nico) +++ Rodrigo Santoro - (Tulio) +++ Leslie Mann - (Linda) +++ George Lopez - (Rafael) +++ Produkcia: Bruce Anderson, Chris Wedge +++ ()

Reklama

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Spousta samby, krásně naanimované Rio a pár dobrých akčních scén z jeho ulic a z průvodu karnevalu... A to je asi tak všechno, co tenhle film nabízí. Příběh je předvídatelný i pro pětileté dítě, přitom spousta scén je zaměřena spíš na výrazně odrostlejší publikum. Hudba Johna Powella je fajn, ale velmi často ji přerušují mizerné, nevýrazné popové písničky, které jsou většinou jako pěst na oko, "muzikálová" čísla se to filmu ani trochu nehodí a už vůbec se taková "hudba"! nehodí k tomu krásnému atmosférickému Riu. Kde je všechna samba a latinskoamerická divokost? 50%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia (štyria scenáristi + režisér, uf...) už na začiatku rezignovali na akúkoľvek originalitu a povedali si, že zasadenie prevareného príbehu do Ria všetko utiahne. K tomu sa vymyslelo zopár slušných fórikov a prečo sa potom zaoberať niečím viac, že. No ono to svojim spôsobom takto aj funguje, ak sa necháte iba unášať prostredím, pohybom a farbami. Pre Pixarom namlsaných fanúšikov, čiže takmer pre každého, ale musí ísť nutne o minimálne mierne sklamanie. A piesne Lionela Richieho do animákov nepatria, prosím, prestaňte s tým... ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Je viditeľné, že sa snímok točil hlavne pre 3D projekciu a verím, že v kinách to musel byť strhujúci zážitok. Toľko stránka formálna. Obsahovo sa jedná o jedno veľké klišé, zrejme jeden z najpredvídateľnejších animákov posledných rokov. Ale čo, deti to poteší a aj tých, ktorí sa na hodinku aj pol nimi stať chcú. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (15)

  • Pixar nadobro pozastavil výrobu animovaného filmu Newt kvůli mnoha podobnostem právě s filmem Rio. Studio Blue Sky však začalo připravovat svůj snímek mnohem dříve, konkrétně v roce 1995. (Zodd)
  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)
  • Podstatná část filmu je zasazena do Ria de Janeira. Tvůrci se snažili, aby animované Rio v co největším množství detailů odpovídalo tomu reálnému. (Coldrex)

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama