Reklama

Reklama

Vzácny papagáj Blu žije v malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďa ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minnesoty. Blu sa kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, no v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko zabýval, že preňho nie je problém uvariť kávu, spraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako osobný budík. Keď jedného dňa Blu zistí, že ani zďaleka nie je posledným papagájom svojho druhu tak, ako si doteraz myslel, neváha a spolu s Lindou sa vydá na cestu do exotickej Brazílie za papagájicou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci mesta Rio de Janeiro. Krátko po tom, ako sa stretnú, ich unesie skupinka obchodníkov so zvieratami. S pomocou šikovnej a životom na ulici ostrieľanej Perly a partičky ukecaných vtákov sa im podarí škodcom uniknúť, no vyhrané ešte nemajú. Dokáže Blu s pomocou nových priateľov nájsť odvahu, aby sa naučil lietať, zmaril plány únoscom, ktorí sú im stále v pätách a vrátil sa späť ku svojej milovanej paničke Linde? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (537)

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Spousta samby, krásně naanimované Rio a pár dobrých akčních scén z jeho ulic a z průvodu karnevalu... A to je asi tak všechno, co tenhle film nabízí. Příběh je předvídatelný i pro pětileté dítě, přitom spousta scén je zaměřena spíš na výrazně odrostlejší publikum. Hudba Johna Powella je fajn, ale velmi často ji přerušují mizerné, nevýrazné popové písničky, které jsou většinou jako pěst na oko, "muzikálová" čísla se to filmu ani trochu nehodí a už vůbec se taková "hudba"! nehodí k tomu krásnému atmosférickému Riu. Kde je všechna samba a latinskoamerická divokost? 50%. ()

Hannibal92 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled idilický život v lesích Ria, plný tanců, zpěvu a pohody, se kvůli pašerákům náhle mění na boj o vlastní život. Blu je naprostě úžasnej, vždycky jsem chtěl mít podobně vychovaného papouška (v rámci realných možností samozřejmě), ale ona s těma zvířatama potom neni taková sranda jak se čeká :D. Co se ale filmu týče tak se zatím jedná o nejlepší letošní animák, který jsem viděl a docela mě mrzí že nemá nominaci na nejlepší animovaný film, ale i oskar za nejlepší píseň by byl zasloužený. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Je viditeľné, že sa snímok točil hlavne pre 3D projekciu a verím, že v kinách to musel byť strhujúci zážitok. Toľko stránka formálna. Obsahovo sa jedná o jedno veľké klišé, zrejme jeden z najpredvídateľnejších animákov posledných rokov. Ale čo, deti to poteší a aj tých, ktorí sa na hodinku aj pol nimi stať chcú. ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Náhodou, nebylo to vůbec špatné, což mě překvapilo. Samozřejmě nečekejte nějaký extra promyšlený příběh, je to pohádka, stejné jako skoro všechny, ale tohle mělo jedno plus - vypadalo to hezky. Exotika, prales plný barevného ptactva, pěkně se na to dívalo. Akorát bych vypustil dvě zbytečné písničky uprostřed filmu a uslintaného čokla. Jinak ale docela překvapení, na animák. ~~~ Ooo! Ooo! Aaa! Aaa! :(|) ~~~ Kdyby natočili/narenderovali něco jen s malým ptáčátkem Bluem, aniž by tam musel kdokoliv mluvit a lidi by byli jen jako ne moc výrazné "křoví" v příběhu, bylo by to za *****. ()

monolog odpad!

všetky recenzie používateľa

Neznám jiný film, na který by se líp hodilo označení "Ptákovina!" nebo "Datlovina!" V základě mi přišlo humorný a zbytečný, že autoři prostředí Rio de Janeira kreslili a animovali, místo aby ho přímo natočili a vložili do něj animované postavy jako v Aladarovi (přinejmenším to mohli udělat při panoramatických přeletech a pohledech). A to je vlastně jediná věc, která mi přišla humorná. Když to je nakreslený, tak to vypadá potom trošku moc uměle a nepřirozeně a vzduchoprázdně, trochu jako takový ty starý 3D pohlednice, na který se muselo šilhat, aby člověk viděl trojrozměrnej efekt. Postavy i děj snímku jsou hodně předvídatelné a v základě pokud se nechce člověk dívat jen na další barevnou 3D míchanici, tak tento film pro něj nemá význam. Nesympatičtí hrdinové a odporný originální dabing (nevím, koho napadlo, že Eisenberg má příjemný hlas), nuda a šeď a dokonce ani ty humorné figurky v tomto filmu nejsou vtipné, ale spíš divné... Je poznat, že tvůrci si myslí, kdovíjaká to není královská zábava, jenže pro mě jako diváka to bylo utrpení a mučení. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (15)

  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)
  • Vedle filmu vyšla i nová edice populární mobilní hry "Angry Birds" pro iOS a Android s názvem "Angry Birds Rio". (jjjura)
  • Reklamu během kino distribuce obstarala také čokoládovna Oreo, která vyráběla sušenky s modrým krémem. Na obalu sušenky byl hlavní hrdina příběhu papoušek Blu. (Terva)

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama