Reklama

Reklama

Walking Dead - Série 1

(séria)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(viac)

Recenzie (64)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě vcelku potěšila, bál jsem se že půjde o slabý a nezvládnutý horor, ale dostal jsem velmi slušný postkatastrofický příběh, se sympatickými hereckými výkony a perfektně zpracovanými maskami, zombíci vypadají jako živí:) Jako slabší průměr hodnotím epizody 4 a 6, zvlášť závěrečný díl se vyloženě táhnul a byl velmi předvídatelný. Je to škoda, myslím, že si první série zasloužila solidnější rozloučení. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria je najkratšia ale za to je perfektne spracovaná. Počas šiestich časti, ktoré majú cca 45 min. sa autori pekne vyhrali. Máme tu skvelé napísané charaktery postáv, kvalitnú hudbu, masky, strih. Hneď na začiatku sa zoznámime s hlavnými postavami a aj s niekoľkými vedľajšími. Pričom z nich pár aj zomrie. To, že boli krátko aspoň mne neprekáža, keďže mali veľmi dobre napísané charaktery. Človek vie pri, ktorých súcitiť a s ktorými súhlasiť prípadne nesúhlasiť. Je tu hneď niekoľko názorov na niekoľko situácii a v danej chvíli si hlavné postavy pekne vymieňajú názory. Akýmkoľvek spôsobom. To, či z daným názorom súhlasíte je už len na vás. Prvú sériu môžem vrelo odporučiť, každému, kto má rád postapo seriály. Zatiaľ najväčší nepriatelia sú zombie. Celkové hodnotenie za mňa prvej série je 100%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Som ultra fanúšik horrorovej tvorby a subžáner zombie mi je veľmi blízky. Takže som bol aj napriek tomu, že nie som seriálový typ, dosť hodne zvedavý ako bude vypadať televízny seriál s touto tématikou. Zhliadol som prvú sériu, ktorá obsahuje šesť dielov a som spokojný. Ale do ďalších sérii sa už púšťať asi nebudem, predsa len radšej zostanem u klasických celovečerných zombie filmov. V každom seriály vždy býva nejaká tá zbytočná vata, a bola aj vo "Walking Dead". **** ()

Toka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

|| 1. série – 90% Hodně slušný začátek, má to dynamiku, má to prvky hororu, má to senzační hudbu a má to dokonce i drsnýho kovboje. Drobnou výtku mam pouze k jedné scéně, kde se zombie snaží klikou otevřít dveře svého domu. Chápu, že pointa byla dodat tomu slušnou atmosféru (a taky dodala), ale takhle se prostě zombie nechovaj. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hodně dlouho jsem se zdráhal, než jsem se k všemi omílanému postapokalyptickému seriálu dostal. Kdysi jsem sledoval na YouTube videa z hry, ze které seriál vychází a poměrně mě zaujala, ačkoliv bych sám za monitor k jejímu hraní nezasedl. Doufal jsem tedy, že se televizní zpracování moc neodchýlí, nečekal jsem však, že dostanu něco zcela jiného. Ale světe div se, po roční odmlce jsem se vrátil a slupnul nejen prvních pár ústředních částí jedním hltem. Tenhle dnešní fenomén má nejen velké renomé, ale hlavně zajímavý potenciál, u kterého předpokládám, že z něho budou tvůrci ještě nějakou dobu těžit. Jen se jaksi nemohu dokopat k jeho dalším sériím. ()

Galéria (219)

Zaujímavosti (51)

  • Tvorca komiksovej predlohy Robert Kirkman povedal, že toto je jediná epizóda, ktorú ľutuje, pretože rozpráva preživším o zvyšku sveta namiesto toho, aby sa to dozvedeli z prvej ruky. (molcan2)
  • Centrum CDC sa v komikse nikdy nespomína ani nenavštevuje. Príčina vírusu tiež nie je nikdy odhalená, hoci sa o nej hovorilo; skutočná príčina nebola nikdy uvedená. (molcan2)
  • V 1. sérii, která se z větší části odehrává v okolí Atlanty, je mnoho záběrů, na kterých jsou vidět rozsáhlá pohoří. Ve skutečnosti je oblast kolem Atlanty téměř plochá. Jediná "hora" v okolí je Stone Mountain s výškou 251 m a nadmořskou výškou 514 m. (Brody01)

Reklama

Reklama