Reklama

Reklama

Mladá speváčka Ali (Christina Aguilera) má síce veľmi odvážne sny o veľkej kariére, no pred sebou zatiaľ len veľmi neistú budúcnosť – práve sa totiž z rodného vidieka, kde každý pozná každého a nič sa pred nikým neutají, presťahovala do rušného a drsného Mesta anjelov, kde si chce všetky už spomínané sny splniť. Možno ju do Burlesque Lounge - legendárneho, no pomaly sa rozpadávajúceho varietného divadla, v ktorom je hlavnou hviezdou talentovaná, no už nie práve najmladšia majiteľka Tess (Cher) - zaveje náhoda, možno osud... Ťažko povedať. No v každom prípade má aspoň šancu zarobiť si na stravu a strechu nad hlavou – ako čašníčka! Provokatívne kostýmy a odvážna choreografia revue nevinnú a zatiaľ dosť neoťukanú krásku z vidieka pochopiteľne fascinujú, a tak asi neprekvapí, že sama sebe sľúbi jedného dňa stáť na druhej strane – nie pred pódiom, ani v zákulisí, ale na javisku! Netrvá dlho a Ali sa, ako to už býva, spriatelí s jednou z tanečníc, znepriatelí na život a na smrť s jednou závistlivou speváčkou a získa si šarmantného Jacka (Cam Gigandet), barmana a hudobníka v jednom. Vďaka pomoci láskavého klubového manažéra Seana (Stanley Tucci) a milého transvestitu sa jej napokon konečne podarí vytúžený skok z baru na javisko – a vďaka jej neuveriteľnému hlasovému rozsahu sa z nej nielenže v podstate okamžite stane obrovská senzácia, ale opäť dopomôže Burlesque Lounge k niekdajšiemu lesku. Nuž a práve vtedy sa na scéne objaví charizmatický podnikateľ Marcus (Eric Dane) s naozaj mimoriadne lákavou ponukou... (TV Doma)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (406)

Ellesime 

všetky recenzie používateľa

Předvídatelný scénář, hmm, ani moc nevadil; tři hvězdičky. Taneční čísla, super; plus hvězdička navíc. V konečném součtu pěkné čtyři hvězdy. Christinu moc nemusím,abych pravdu řekla, ale tady se mi vcelku líbila, a to především její tanečně-zpívající vystoupení. Jiný její herecký projev byl takový nemastný-neslaný, neurazí, ale ani nenadchne. Stanley byl ovšem neodolatelný. Každý film, ve kterém hraje, pěkně oživí, a jeho postavy se stávají těmi oblíbenějšími z celého filmu. Jen ještě škoda, že se Cher moc nehýbal obličej, občas jsem si musela procvičit své obličejové svaly, abych zjistila, že při pohledu na ni neztuhly. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Pravdou je, že v tomto príbehu nenájdete absolútne nič nového, všetko je dávno opozerané. Stavba príbehu je jasná po prvých minútach. Prečo potom tento film splnil svoj zámer ? Všetky ingrediencie ( pesničky, tanec, láska ) funguje dokonale, veľmi dobre sa na všetko pozerá. Ak by nad celým filmom nelietal závan povrchnosti a prílišnej jednoduchosti, pridal by som ešte jednu hviezdičku. ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Christina patřila v době natáčení k jedné z princezen světového popu a nutno dodat, že oprávněně. Bohužel její hudební styl mě ani v nejmenším neoslovuje a její choreografie jen z malé části - vlastně z té, která snaživě napodobuje taneční výstupy z legendárních muzikálových filmů Boba Fosseho resp. z novějších úspěšných muzikálů typu Chicago. Co ve Varieté skutečně funguje, je dekadentní atmosféra spoře oděných ženských těl, flitrů, korzetů a šminek. Za tu konec konců snímek obdrží jednu hvězdičku. Ostatní je totiž špatně. Od muzikálů se obvykle nečeká zásadní příběh se složitě strukturovanou zápletkou, ale co předvedl Steve Antin v pozici scénáristy, je na pár facek, protože to uráží inteligenci průměrného diváka. Zároveň se nemůže za úspěšný považovat muzikál, ze kterého si neodnesete ani jedinou chytlavou melodii nebo text. Z Aguillery se herečka nikdy nestane a Cher sice už má po herecké stránce něco za sebou, ale jestli je pro ni něco typické, pak je to taková ta buldočí zarputilost, s jakou se pokouší v téhle branži za každou cenu udržet. Obě dvě dámy by se měly mnohem spíš držet pěveckého řemesla. Zbytek herecké party je zcela zapomenutelný, nevýrazný a celkově jde o film, který ve svém žánru okupuje dost nízkou příčku. Celkový dojem: 25 %. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Pěkné, barevné, dojemné, stylové, potěšilo mě to jako většina hudebních filmů. Ty dvě dámy mají fakt zlato v hrdle, Christina je jedním slovem anděl a Cher si i po letech udržuje status šarmantní distingované dámy. I když filmu kralovaly převážně ženy nebo něco mezi nimi, přesto nad nimi jasně vyčníval zajímavý téměř neznámý Cam, který působil všeljak dobře, ale rozhodně jako gay nevypadal. Scéna svádění s chrumkami, či co to bylo za žravku, se nedá ani raději komentovat...;-) ()

nirvana91 

všetky recenzie používateľa

Tak strašne by som chcela tomuto filmu dať 4 hviezdičky, ale nemôžem. Prvý krát keď som šla okolo kina a zbadala som vyvesený tento plagát, tak som si pomyslela, že sa zase raz niekto nudil a snažil sa zbúchať nejaký MEGA muzikál s 2 viac-menej SPEVÁČKAMI ako herečkami v hlavných úlohách, a že to radšej nechcem vidieť. Potom som videla pár zostrihaných záberov na odovzdávaní Oscarov a... musela som si to proste pozrieť! Pesničky - PERFECT! Kostýmy - PERFECT. Choreografia - PERFECT. Obsadenie - ej, a dostávame sa trocha ku kameňu úrazu. Musím povedať, že Christina ma celkom milo prekvapila. Ale Cher! Ja osobne nič proti nej nemám. Sama milujem niektoré staré filmy v ktorých hrala a ako malá som vypekala jej hity. Ale tu, aj tie 2 pesničky čo spievala tak vyzerala pri nich tak divne. Bude to asi tou plastikou. Proste tá mimika tváre bola taká nijaká. Čakala som aspoň, že medzi tými dievčatami sa bude viacej hýbať a ukáže kúsok choreografie. Stačila by mi jedna scéna a mala by som srdce viacej na mieste. Ale keď nič, tak nič. Ďalšiou položkou v obsadení, ktorá ma 2x neoslnila bola Kristen Bell. Celkovo mi príde nesympatická ale tu bola poriadna mrcha, tak ju nič nemohlo zachrániť. Alan Cumming a Peter Gallager mohli dostať viacej priestoru namiesto nej. Cam Gigandet priam božský :) Stanley Tucci podarený ako vždy... Takže Burlesque rozhodne beriem ako príjemnú podívanú. A keď už nedám tie 4 tak aspoň také 3 a 1/2 :) ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (21)

  • Interiér chátrajúceho Burlesque Lounge navrhol výtvarník Jon Gary Steele. (Bajonela)
  • Poté, co dívky odcházejí na večeři a Ali (Christina Aguilera) zůstává sama, má na sobě bílý svetr. Avšak při dalších scénách, kdy ji Tess (Cher) líčí, svetr už na sobě nemá. (Reesam)

Súvisiace novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (viac)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (viac)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (viac)

Reklama

Reklama