Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 414)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Po štvrťstoročí Douglas opäť vrávorá po uliciach San Francisca, tento krát mystifikovaný majstrom Fincherom. Po všetkých stránkach výborný triller, ktorého glorifikovaná pointa zďaleka nie je tak "šokujúca" ako sa povráva. Ale vzľadom k zručnosti režiséra nevadilo ono niekoľko násobné nastavovanie v podstate len dvoch možností. Nepredvídateľný film. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

No já mít bráchu, který mě obšťastní tak vypečenou hrou, jsem si jistá, že mě potom najdou někde s mašlí kolem krku. Tahle taškařice by zřejmě nebyla mým vysněným dárkem k narozeninám. Chápu, že boháčům se dárky shání fakt těžko, když už všechno mají. Bohatým a vlivným se už pak nadělují snad jen prezidentská křesla, aby se uspokojil jejich rozmazlený apetit. Ovšem co dát napřesrok! Toť otázka ... Tak na koho se oválná pracovna nedostala, dostane Hru! Divokou, temnou a nebezpečnou. Když jsem ji zažila z tepla pokoje poprvé, musela jsem si málem vyměnit plenu. Po xtém zhlédnutí mám mírné výhrady k nedomyšleným zápletkám zapletených až příliš zvláštně, ale to bych musela spoilerovat. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Určitě mám dlouhá léta budovanou slabost pro velké filmy Michaela Douglase z 80. a 90. let a Fincherova Hra patří mezi vrcholy této skvělé epochy. Kdo by odolal napínavým thrillerům, ve kterých Michael prakticky nesleze z plátna? Parťáky mu jsou Sean Penn a Deborah Kara Unger, téma je dobově poplatné v mnoha ohledech a je to celé velmi příjemné. Takovému požitku nelze odolat. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„I´m being toyed with by a bunch of depraved children.“ Hra se má hrát za účelem radosti či vzdělání a právě v tomto případě má investičního žraloka naučit tomu, že člověk bez peněz sice ztratí na zajímavosti a respektu, ale může získat zpátky tvář. Nevím, z jakých pohnutek si se mnou pohrával Fincher, ale já si jen kvůli jeho jménu před precizně natočeným "souborem podivných náhod" na zadek nesednu. The Game měl být ten typ filmu, jemuž druhé zhlédnutí dodá punc výjimečnosti, ale tady to funguje, i díky značně uhozenému závěru sesazujícímu snímek o další stupínek k průměrnosti, přesně naopak. Škoda, že si Nicholas nestoupnul na okraji střechy kousek vedle a nepřistál Arminovi přímo do krevetového koktejlu. Brácha by pak možná dostal i slevu.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50miliónovTržby USA $48,323,648Tržby Celosvetovo $109,423,648║ Nervy drásajúci príbeh prináša úzkosť akú nám môže ponúknuť svojou zručnosťou len majster ako je David Fincher. V podstate z nudne začínajúceho príbehu sa vykľuje nápaditosť, poprepletaná premyslenými "skrytými" pascami zasadené do dráhy z akej niet len tak úniku, aspoň pre Michaela Douglasa. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (47)

  • Nicholas (Michael Douglas) má narodeniny v októbri. V jednej zo scén, keď auto jazdí po Hallmark Store, je však na jednej z reklám napísané „Deň otcov“, ktorý je však v júni. (Arsenal83)
  • Michael Douglas najprv váhal s akceptovaním roly v tomto filme, pretože spoločnosť PolyGram sa mu zdala málo známa na distribúciu filmu. Akonáhle však súhlasil, jeho prítomnosť vo filme pomohla reklame sama. (Arsenal83)
  • David Fincher neskôr v rozhovoroch priznal, že na film nebol hrdý. Pri vysvetľovaní svojho pracovného vzťahu so svojou manželkou, dlhoročnou producentkou Ceán Chaffin, filmár povedal, že s ňou diskutuje o svojich projektoch a že často spolu nesúhlasia, pričom na tento film mu povedala, že ho nemá ani točiť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama