Reklama

Reklama

Tamara Dreweová

  • Slovensko Tamara Drewe (festivalový názov) (viac)
Trailer

Mladá novinárka a autorka fejtónov Tamara Drewe (Gemma Artertonová) sa po rokoch vracia do svojho rodiska na malebnom anglickom vidieku, kde prežila detstvo. Dôvodom jej návratu do rodnej dedinky v Dorsete však nie je potreba odpočinúť si či zaspomínať, ale zrekonštruovať a predať svoj rodný dom po smrti matky. Jej prítomnosť však vyvolá u miestnych starousadlíkov nebývalý rozruch a rozvíri inak stojaté vody pokojného vidieka. Tamara zisťuje, že súčasný anglický vidiek je oveľa zábavnejší než ten klasický, je plný pompéznych spisovateľov, bohatých víkendových obyvateľov, buržoáznych bohémov, nadržaných rockových hviezd a, samozrejme, domácich zvierat a dobytka, hlavne kurčiat a kráv. Ale kto si chce na vidieku užívať, nesmie sa báť špiny. A tak mladá žena v dedinke svojej mladosti obráti život miestnych obyvateľov hore nohami. Tamara, kedysi škaredé káčatko, sa premenila - s malou pomocou plastickej chirurgie - na neodolateľnú krásku. Kamkoľvek sa mladá žena pohne, sprevádza ju závisť, vášne, klebety a ohováračky. Pobláznení starousadlíci sa užierajú rôznymi chúťkami, žiarlivosťou, závisťou, ľúbostnými aférami a najrôznejšími ambíciami. Tamara nad nimi vládne najmocnejším a najstarším kúzlom zo všetkých - sexuálnou vyzývavosťou svojej mladosti. Tamaru však viažu city hneď ku dvom mužom naraz, no váha medzi nimi a nedokáže sa rozhodnúť, ktorého si z nich si vyberie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hrdinka, Tamy (zde ztvárněná půvabnou Gemmou Arterton), přijíždí po letech zpět do své rodné vesnice. Ne tak proto, aby zde nalezla inspiraci pro svůj článek, jako spíš samu sebe. Poté, co prodělala plastiku, se jí totiž otevírá úplně nový svět možností výběru toho pravého, respektive zde spíš nepravého. Do toho všeho zde figuruje i skupina spisovatelů, kteří přijeli na zdejší farmu za hledáním inspirace pro své knihy. A mezi ně patří i nejvýraznější chlápek, co nejen, že nemůže chytit tu správnou slibu, ale chová jisté city k Beth, která se se svým prolhaným a podvádějícím manželem, taktéž spisovatelem, stará o blaho všech kolem. A nesmím zapomenout ani na dvě vesnické puberťačky, kterým se podaří zamávat osudy úplně všech a to jen kvůli jejich vlastnímu egu (respektive jedné z nich, která byla doslova na zabití). Asi tak bych shrnul tento film se zajímavým nápadem hlavně nadhledem, ať už se “na plátně” dělo cokoliv. I přes to všechno jde o maximálně tak docela dobrý film, který hlavně staví na tom, jak se hrdinka kvůli své nově nabité povrchnosti vyspí hned s několika důležitými postavami, aby si své jednání uvědomila, až je skoro celá vesnice vzhůru nohama. Do toho neodpustím hlavně jednu méně logickou situaci ke konci, která i s ohlédnutím zpět stále působí poněkud hloupě. Naštěstí vše zachraňuje zajímavé a netradiční vyvrbení, postrádající jakýkoliv moralizující podtext. 70% ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som mal dojem ďalšej zbytočnej romantickej konverzačky, ale príjemne sa to rozvinulo, skomplikovalo a zdramatizovalo. Vidiecky náhľad na ženu, ktorá si robí to, čo sa jej práve chce, zvádza k označeniu za štetku. Ale prečo toľko mužského šovinizmu v dnešnom emancipovanom svete? Proti Gemme nič nemám, zvlášť, keď sa zvodne odhalí. Novinkou vo filme je vražda kravami, a to skutočnými. Takže nakoniec je môj dojem na presné tri hviezdy. ()

Reklama

Greg 

všetky recenzie používateľa

"I got three valentines. One from Mom, one from that peanut Ryan, and a mystery one from Ben. - I sent you that." Takže za prvé, má to být komedie, ale mně to tak vůbec nepřipadalo. Zasmál jsem se asi dvakrát (i když to bylo spíš jen pousmání). Za druhé, když to není vtipné, aspoň by to mohlo mít dobrý konec. Ani toho film moc nedosáhl (až na jednu vyjímku). Aspoň, že se povedla hudba a herecké výkony. O výkonu Gemmy Arterton tady psát nebudu (jako skalní fanoušek bych nehodnotil objektivně), ale i ostatní hrají velmi dobře a to film zachraňuje od nižšího hodnocení... Ale ne, není to špatný film, jenže v rámci kvalitní britské filmové tvorby je to pouze průměr. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Půlhodinka pouhá stačila k tomu, aby bylo nad slunce jasné, že tento snímek není určený pro mě.. Vyprávěný příběh o Tamaře, bubeníkovi, Andym, partě spisovatelů a dvou střelených puberťačkách mi připadal místy přitažený za vlasy, chvíli to bylo vtipné, pak jsem uvízla v nudě.. Nicméně ten zdařilý závěr to vytáhl na tři hvězdy a upřímně přiznávám, že Luke Evans se mi líbil.. ()

Madluska 

všetky recenzie používateľa

To jsem se zase jednou dívala na kolosální blbost! Kdybych měla vybrat něco pozitivního, vzpomněla bych si na poetické obrázky anglického venkova, sympatického boxera bosse a vcelku oku-libého Luka Evanse, kdybyste po mně naopak chtěli absolutní zlo, bez váhání zvolím scénář! Aby totiž parodie mohla fungovat jako parodie, je třeba vědět, co paroduje, z čeho si dělá legraci, a to se u mě (bohužel) nepovedlo. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (5)

  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)

Reklama

Reklama