Reklama

Reklama

Tamara Dreweová

  • Slovensko Tamara Drewe (festivalový názov) (viac)
Trailer

Mladá novinárka a autorka fejtónov Tamara Drewe (Gemma Artertonová) sa po rokoch vracia do svojho rodiska na malebnom anglickom vidieku, kde prežila detstvo. Dôvodom jej návratu do rodnej dedinky v Dorsete však nie je potreba odpočinúť si či zaspomínať, ale zrekonštruovať a predať svoj rodný dom po smrti matky. Jej prítomnosť však vyvolá u miestnych starousadlíkov nebývalý rozruch a rozvíri inak stojaté vody pokojného vidieka. Tamara zisťuje, že súčasný anglický vidiek je oveľa zábavnejší než ten klasický, je plný pompéznych spisovateľov, bohatých víkendových obyvateľov, buržoáznych bohémov, nadržaných rockových hviezd a, samozrejme, domácich zvierat a dobytka, hlavne kurčiat a kráv. Ale kto si chce na vidieku užívať, nesmie sa báť špiny. A tak mladá žena v dedinke svojej mladosti obráti život miestnych obyvateľov hore nohami. Tamara, kedysi škaredé káčatko, sa premenila - s malou pomocou plastickej chirurgie - na neodolateľnú krásku. Kamkoľvek sa mladá žena pohne, sprevádza ju závisť, vášne, klebety a ohováračky. Pobláznení starousadlíci sa užierajú rôznymi chúťkami, žiarlivosťou, závisťou, ľúbostnými aférami a najrôznejšími ambíciami. Tamara nad nimi vládne najmocnejším a najstarším kúzlom zo všetkých - sexuálnou vyzývavosťou svojej mladosti. Tamaru však viažu city hneď ku dvom mužom naraz, no váha medzi nimi a nedokáže sa rozhodnúť, ktorého si z nich si vyberie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

O tom, že dokonalý profil vám štěstí nezaručí. Mile nekorektní parodie ... na pozadí čtvera ročních období ... v popředí se zdánlivě ospalým - a trochu snobským britským venkovem. Je svéhlavá a nekonformní, žije přítomností, prosazuje vlastní názory a nepřipouští diskusi. Její pohled je lehce sarkastický a své hrdiny nikterak nešetří, přesto se dá říct, že má pro ně pochopení. Finále je poněkud dramatičtější, než byste u dílka označeného jako "romantická komedie" čekali, ale ve své podstatě je dokonalé. ()

Džejkop 

všetky recenzie používateľa

Tamara se po letech rozhodla vrátit na svou rodnou hroudu. Do vesnice vtrhne ve velkém stylu a svýma šortkama rozhodí sandál zahradníkovi, zpěvákovi indie-rockové kapely a úspěšnému promiskuitnímu spisovateli. Dokonce i některé ženy zaznamenají její přítomnost. A právě ty nejmladší postupně rozpoutají kolotoč událostí, které Tamaře poněkud zpřehází původní záměr, se kterým sem přijela. Prodej statku se záhy rozplyne jako pára nad hrncem. Já to pořád říkám, že nechávat klíč od dveří pod rohožkou nebo květináčem je chyba. Když oni to ty venkované tak rádi dělají. ()

Reklama

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Krapet moc postav, krapet nezvládnustá psychologie těch mnoha postav, krapet moc zápletek a krapet zmatek a tedy neudržitelná pozornost divákova. Jinak je to ovšem docela psina a poučení je: lepší pes na řetězu než zastřelenej, bacha na krávy, se nezdaj holky strakatý, když vám vyndají chrupavku z nosu, neznamená to, že vám s ní vyndali i mozek, jak dokazuje krásná Gemma s malým nosem. Jinak ty dvě puberťačky jsou bombový. ()

bartias 

všetky recenzie používateľa

Britská komedie prodchnutá suchým humorem se točí okolo bývalého ošklivého káčátka, jež se do rodné "díry" vrátilo v podobě mladé krásné slečny. Atmosféra je celkem zdařile poetická. Okouzlující Gemma Arterton v titulní roli vyvolává dráždivé, vzrušující a inspirativní dojmy. Vedlejších postav je ale zbytečně moc a zápletka působí překombinovaně. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Gemmička je kočena o tom žádná, ne nadarmo z ní strejda malarkey poslintal nejedno DVD. Z mý strany přiliš mnoho vztahů a zámotků, které ke se konci vyřeší dřív než řeknete borůvkový koláč, no zase tak rychle ne, ale brzy a to je hlavní chyba filmu, který jinak točí zábavné momenty s nudnými v docela vyrovnaném poměru. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (5)

  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)

Reklama

Reklama