Reklama

Reklama

Tamara Dreweová

  • Slovensko Tamara Drewe (festivalový názov) (viac)
Trailer

Mladá novinárka a autorka fejtónov Tamara Drewe (Gemma Artertonová) sa po rokoch vracia do svojho rodiska na malebnom anglickom vidieku, kde prežila detstvo. Dôvodom jej návratu do rodnej dedinky v Dorsete však nie je potreba odpočinúť si či zaspomínať, ale zrekonštruovať a predať svoj rodný dom po smrti matky. Jej prítomnosť však vyvolá u miestnych starousadlíkov nebývalý rozruch a rozvíri inak stojaté vody pokojného vidieka. Tamara zisťuje, že súčasný anglický vidiek je oveľa zábavnejší než ten klasický, je plný pompéznych spisovateľov, bohatých víkendových obyvateľov, buržoáznych bohémov, nadržaných rockových hviezd a, samozrejme, domácich zvierat a dobytka, hlavne kurčiat a kráv. Ale kto si chce na vidieku užívať, nesmie sa báť špiny. A tak mladá žena v dedinke svojej mladosti obráti život miestnych obyvateľov hore nohami. Tamara, kedysi škaredé káčatko, sa premenila - s malou pomocou plastickej chirurgie - na neodolateľnú krásku. Kamkoľvek sa mladá žena pohne, sprevádza ju závisť, vášne, klebety a ohováračky. Pobláznení starousadlíci sa užierajú rôznymi chúťkami, žiarlivosťou, závisťou, ľúbostnými aférami a najrôznejšími ambíciami. Tamara nad nimi vládne najmocnejším a najstarším kúzlom zo všetkých - sexuálnou vyzývavosťou svojej mladosti. Tamaru však viažu city hneď ku dvom mužom naraz, no váha medzi nimi a nedokáže sa rozhodnúť, ktorého si z nich si vyberie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

Džejkop 

všetky recenzie používateľa

Tamara se po letech rozhodla vrátit na svou rodnou hroudu. Do vesnice vtrhne ve velkém stylu a svýma šortkama rozhodí sandál zahradníkovi, zpěvákovi indie-rockové kapely a úspěšnému promiskuitnímu spisovateli. Dokonce i některé ženy zaznamenají její přítomnost. A právě ty nejmladší postupně rozpoutají kolotoč událostí, které Tamaře poněkud zpřehází původní záměr, se kterým sem přijela. Prodej statku se záhy rozplyne jako pára nad hrncem. Já to pořád říkám, že nechávat klíč od dveří pod rohožkou nebo květináčem je chyba. Když oni to ty venkované tak rádi dělají. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Nedivím se mužům, že při pohledu na Tamaru padali jako mouchy a podléhali jejímu kouzlu (a tím nemám na mysli jen Gemmu). Až na jednu, dvě výjimky se nedivím ani chování Tamary. Vlastně tu všechny i ty méně obvyklé zvraty mají uvěřitelnou logiku a nepůsobí nevěrohodně. Chvíli sice trvalo než mě to chytlo, ale nakonec se z toho vyklubala nenápadně zábavná a vůbec ne nudná jednohubka balancující mezi klasickým vztahovým drámem a parodií na drama, které v poklidně plynoucím toku nechybí pod hladinou suchý britský humor, porce škodolibé ironie ani místy lehce černý humor. ()

Reklama

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím proč, ale líbilo se mi to. Kdyby tenhle film byla knížka, tak bych si ji do vlaku rozhodně nevybral, a i na záchodě by o mou pozornost musela svést tvrdý souboj s měsíce starým sportovním časopisem. Ale v hrané podobě mě tenhle příběh zaujal. A to nejen díky tomu co sebelepší román nabídnout nedokáže (Gemma Arterton). Tamara Drewe je plytká a naivní romantická jednohubka, snesitelná díky kouzelnému prostředí anglického venkova, a jemnému, téměř neviditelnému humoru. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Naposled jsem udělal to, že bych si pustil film podle herce, kterého mám rád. Chtěl jsem vidět Gemmu Arteton v nějaké civilní roli, ale Tamara Drewe je tak nijaký a průměrný film, že se divím, jak někdo může dát jiné hodnocení než průměr. Proč ty tři hvězdičky? Docela to uteklo, i když se tam vlastně nic nedělo. 50% ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Gemma! Gemma! Gemma! To je shrnutí tří základních faktorů, které mě v průběhu filmu zaujaly a vysloužily si tři hvězdičky darované z hluboké lásky. Abych to ještě trochu upřesnil: Gemma Arterton má překrásný úsměv, Gemma Arterton má přenádherné oči, Gemma Arterton má ten nejhezčí nos pod sluncem hnedle po Gérardu Depardieu :-) Velká škoda, že jinak velmi zajímavý a sexuálně nezávazný příběh sklouzával až moc často k nechtěné parodii, že sympatické postavy tvořila převážně kolem pobíhající zvířata a že jeden z těch naprosto příšerných charakterů vyfásla i moje Gemma, k jejíž postavě jsem měl na konci bohužel dost velkou averzi. Jinak ale vcelku spokojenost- co jsem chtěl vidět, toho jsem se dočkal :) 60% ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (5)

  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)
  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)

Reklama

Reklama