Reklama

Reklama

Tamara Dreweová

  • Slovensko Tamara Drewe (festivalový názov) (viac)
Trailer

Mladá novinárka a autorka fejtónov Tamara Drewe (Gemma Artertonová) sa po rokoch vracia do svojho rodiska na malebnom anglickom vidieku, kde prežila detstvo. Dôvodom jej návratu do rodnej dedinky v Dorsete však nie je potreba odpočinúť si či zaspomínať, ale zrekonštruovať a predať svoj rodný dom po smrti matky. Jej prítomnosť však vyvolá u miestnych starousadlíkov nebývalý rozruch a rozvíri inak stojaté vody pokojného vidieka. Tamara zisťuje, že súčasný anglický vidiek je oveľa zábavnejší než ten klasický, je plný pompéznych spisovateľov, bohatých víkendových obyvateľov, buržoáznych bohémov, nadržaných rockových hviezd a, samozrejme, domácich zvierat a dobytka, hlavne kurčiat a kráv. Ale kto si chce na vidieku užívať, nesmie sa báť špiny. A tak mladá žena v dedinke svojej mladosti obráti život miestnych obyvateľov hore nohami. Tamara, kedysi škaredé káčatko, sa premenila - s malou pomocou plastickej chirurgie - na neodolateľnú krásku. Kamkoľvek sa mladá žena pohne, sprevádza ju závisť, vášne, klebety a ohováračky. Pobláznení starousadlíci sa užierajú rôznymi chúťkami, žiarlivosťou, závisťou, ľúbostnými aférami a najrôznejšími ambíciami. Tamara nad nimi vládne najmocnejším a najstarším kúzlom zo všetkých - sexuálnou vyzývavosťou svojej mladosti. Tamaru však viažu city hneď ku dvom mužom naraz, no váha medzi nimi a nedokáže sa rozhodnúť, ktorého si z nich si vyberie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Překvapení. První hodinu se sice nezbavíte pocitu, že vyprávění nikam nevede, ale atmosféra britského venkova funguje stejně dobře jako Nicholasovo sukničkaření, dvě glosující puberťačky doplňuje dobrácký Sully (jen se tu jmenuje Andy), nechybí ani střelená hvězda pop-music s image připomínající Green Day. Vše spojuje svou náručí a klínem otevřená (a nádherná) Gemma Arterton. Kdyby jen každý film pod 60 % místního hodnocení byl takhle solidní. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Panebože, a o čom to bolo? O dvoch mladučkých pipkách, z ktorých jedna pomocou mailov narobila galibu, len aby si klofla svoj idol? Alebo to bolo o žienke, ktorá mala rada sex s mladými aj starými? Vtákovina ako šľak, jediné, čo trochu potešilo oko, bola pekná výprava a najmä nádherné exteriéry. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Ak.žena 

všetky recenzie používateľa

Některé filmy (i knihy!) příběh vypráví, jiné ho používají jako (často plytkou) výslednici požadovaných momentů. A v jiných, např. v tomto snímku, je příběh metaforou. Proto na někoho může působit poněkud šíleně. Ke mně ovšem metaforicky a symbolicky promlouval - tragikomika lidských životů, malá velká každodenní dramata, sebepřijetí, touha vyrůst a překročit plot malého města, formování osobnosti, manželské soužití, touha zanechat stopu ve světě... to vše v životech typizovaných postav. Já tu toho Hardyho cítím a přijde mi to dost geniální! ()

bartias 

všetky recenzie používateľa

Britská komedie prodchnutá suchým humorem se točí okolo bývalého ošklivého káčátka, jež se do rodné "díry" vrátilo v podobě mladé krásné slečny. Atmosféra je celkem zdařile poetická. Okouzlující Gemma Arterton v titulní roli vyvolává dráždivé, vzrušující a inspirativní dojmy. Vedlejších postav je ale zbytečně moc a zápletka působí překombinovaně. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Film samotný nie je nič moc, ale je to dobre a svižne zrežírované. Začiatok je trochu nudní a tie spisovateľské reči ma moc nebavili, ale akonáhle dostáva viac priestoru Gemma Arterton film je zaujímavejší a vtipnejší. Dej nie je nič moc. V podstate taká telenovelovská zápletka na Anglickej dedinke, ktorá je ale dobre obsadená a ako som už povedal dobre a vtipne zrežírovaná. 70% - 3* ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (5)

  • Premiéra se konala 6. září 2010 v Odeon Leicester Square. (BLANIK.)
  • Film vychází ze stripů Posy Simmondsové vydávaných novinami Guardian. (ČSFD)

Reklama

Reklama