Reklama

Reklama

Wilson

USA, 1944, 154 min

Réžia:

Henry King

Scenár:

Lamar Trotti

Hudba:

Alfred Newman

Hrajú:

Alexander Knox, Geraldine Fitzgerald, Charles Coburn, Thomas Mitchell, Cedric Hardwicke, Vincent Price, William Eythe, Mary Anderson, Sidney Blackmer (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Recenzie (7)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Naozaj prestížna a drahá ( náklady sa odhadujú na 3 až 5 melónikov, pričom tá vyššia suma by znamenala, že šlo vo svojej dobe o najdrahší americký snímok v histórii ) produkcia, ktorá ale spolieha na dialógové extravagancie, oslabujúce snímok vo svojej svižnosti. Existuje mnoho filmov podaných skôr civilnejšou formou, než tou akčnou, ale toto pôsobí značne encyklopedicky ( a možno aj tým spôsobil spoločnosti 20th Century Fox finančnú stratu vo výške 2 000 000 dolárov ). ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

I když to na svou dobu mohlo být skutečně docela dobré, přijde mi, že tenhle snímek hodně zestárnul a nemá už v sobě to, co měl tenkrát. Herecké výkony mi přijdou moc divadelní, film moc patetický, a nakonec i zdlouhavý na to, že mě osobnost prezidenta Woodrowa Wilsona nedokázala nějak moc zaujmout. ()

Reklama

Houdini

všetky recenzie používateľa

Oscar 5 : Kamera, Výprava, Střih, Zvuk, Námět a scénář + 5 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - Alexander Knox, Speciální efekty, Hudba ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama