Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6 (2016) (séria)


Vichry zimy (S06E10)

(epizóda)
  • USA The Winds of Winter
Z nakrúcania  - D.B. Weiss, David Benioff

Obsahy(1)

Daenerys se chystá na cestu do Západozemí. Jon a Sansa sjednocují sever a Jaime se vrací domů. (KajusaK)

Videá (1)

Z nakrúcania  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenzie (73)

Kimkong 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další kvalitní díl, ale jeden z mála v této sérii. Likvidace spousty hlavních postav bravurně natočená, napínavá a obohacena o zajímavou hudbu vymykající se zbytku. Tommen, to slaboch a vždy byl. Alespoň mají různorodé krále. Citadela vypadá hezky, jen ti lidé tam jsou mimo realitu. Johnův pův poodhalen. Jeden z nejsilnějších momentů seriálu. Měla to být spíše závěrečná scéna. Lady Mormont opět výrazná postava a další pokud na krále severu. Závěr patřil Daenerys jen proto, aby nás bylo odhaleno, co bylo slíbeno snad již v první epizodě. ()

mima33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Emóciami nabitá epizóda, ktorá priniesla presne to, čo som od nej očakávala. Tower of Joy úžasné, zaujímalo by ma, čo Lyanna pošepkala Nedovi, no myslím, že je viac-menej jasné, že R+L=J je realitou. Cersei mi pije krv, a to som ju predtým mala celkom rada - btw, že by sme sa konečne dočkali toho, že ju Jaime znenávidí? White Wolf - nikdy som Jona nemusela, no na severe ma to baví viac ako kedykoľvek predtým. Záverečný pohľad na lode bol dychberúci - konečne! A teraz mám vážne čakať rok? ()

Reklama

IZFNP 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov seriálu. Vďaka veciam, ktoré zobrazil, vďaka veciam, ktoré po ňom majú prísť, no hlavne vďaka Sapochnikovej bezkonkurenčnej réžii. Pre seriály, ako je GoT, žijem, a pre epizódy, ako je táto, je GoT vrcholom televíznej tvorby. Ani nedokážem povedať, čo sa mi páčilo viac. Či úvodná sekvencia v King's Landing, ktorá bola perfektne zrežírovaná a vypointovaná, alebo prekvapenie s Aryou, u ktorého som si u telky doslova zatlieskala, alebo mrazivá korunovácia Cersei, ktorej som vlastne celú epizódu fandila, alebo dojemné prebudenie Severu, ktorý našiel svojho kráľa. Záver s flotilou kráľovnej ohňa a krvi už bol "len" extrémne chutnou čerešničkou na extrémne chutnej torte. Myslela som, že po predchádzajúcej epizóde už nič lepšie nepríde, ale GoT ukázal, že všetci, ktorí ho po 5. sérii zatracovali, sa nemohli viac mýliť. Ide sa do finále a ide sa doň turbo tempom. Rok čakania sa ešte nikdy nezdal tak dlhým. ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po předchozí epizodě kterou považuji za nejlepší celého seriálu přichází další skvost. A zase je u toho úžasná režie Sapochnika. Jenže tohle všechno by neklapalo bez dokonalé hudby. Skladatel Ramin Djawadi stvořil nejen nejlepší soundtrack co jsme mohli slyšet v seriálu ale hlavně své kariéry. Bez něho je GOT poloviční. ( https://youtu.be/pS-gbqbVd8c , https://youtu.be/j34Xa6DGi4s ). Tyhle dva úžasné soundtracky jsem si musel přidat do alba. 😇👂👍❤ ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Poslednej epizóde šiestej série nejde dať menej než 5*. Už si ani nepamätám, kedy naposledy bola posledná epizóda zo všetkých doterajších sérií tak kvalitne vybudovaná, ... asi nikdy, myslím, že táto bola najlepšia. Tvorcovia sa poučili a oproti minuloročnej last ep., ktorá bola jedným veľkým cliffhangerom ukazujúc divákovi vztýčený prostredník priamo do tváre, ponúkajú neskutočnú dejotvornú jazdu od začiatku až do konca, ktorej snáď ani nie je čo vytknúť. Zima prišla, príbehové linky sa pomaly začínajú uzatvárať a (snáď) už spejú k definitívnemu záveru veľkej vojny a k snu o jari. P.S. voči šiestej sérii som bol spočiatku skeptický, no po jej zhliadnutí musím konštatovať, že sa (aspoň pre mňa) zaradila do prvej polovice pomyselného rebríčka. "... jeden Apríl 2017 si poprosím ..." ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (4)

  • Sept Baleora bol zastúpený reálnym natáčaním v meste Girona v Katalánsku a jej slávnej katedrály. (Arsenal83)
  • Epizóda bola dovtedy najdlhšia v histórii seriálu (68 minút). (Arsenal83)

Reklama

Reklama