Reklama

Reklama

Bobby Griffith (Ryan Kelley) pochádza z konzervatívnej presbyteriánskej rodiny. Keď začne dospievať, uvedomí si, že je asi gay. Zverí sa s pochybnosťami o svojej sexualite staršiemu bratovi, a tak sa to dostane aj k ostatným súrodencom a rodičom. Všetci sú ochotní,aj napriek odporu k takému prekvapivému odhaleniu, stáť pri ňom. Okrem matky. Mary (Sigourney Weaver) sa s tým nedokáže zmieriť, je presvedčená, že jej syn spáchal hriech a chce, aby sa zmenil s pomocou cirkvi. Bobby sa rozhodne, že najlepšie bude odísť z domu a dúfa, že matka nájde spôsob, ako ho prijať takého, aký je. Mary ale neochvejne trvá na svojom, a tým doženie syna k samovražde. Nikde potom nedokáže nájsť útechu, ani v kostole. V zúfalstve sa obráti na komunitu gayov a zistí, že pomoc niekedy príde z miest, od ktorých by sme to najmenej očakávali. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (131)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Je úžasné vidieť, ako sa z náboženského fantika, ktorý sa celý život riadi jednou knihou a nikdy nepripustí, že by mohla byť pravda iná, ako je tam napísané, dokáže stať mysliaca ľudská bytosť. Silný príbeh, ktorý dáva nádej, že raz sa všetci môžu zbaviť nezmyselných predsudkov a nebudú posudzovať človeka len na základe jeho sexuálnej orientácie či farby pleti. Pretože to o tom, aký ten človek naozaj je, nič nepovie. Skvelá Sigourney Weaver a pre mňa veľké prekvapenie, že na režisérskom poste stál kráľ béčkových akčných filmov Russell Mulcahy. ()

A.L.E.S. 

všetky recenzie používateľa

Když jsem se na film podíval se svým partnerem, zdaleka jsem netušil, že se budu dívat na tak sugestivní film, u kterého na konci nezůstalo ani jedno oko suché. Ale ještě než jsem napsal komentář, přečetl jsem si negativně laděné pocity jiných, kteří dosud nevědí, o čem je řeč. Pravděpodobně takový problém nemají. Ale mohli by se vcítit do pozice jiných. Vždyť se jich taky nikdo neptá, jak zjistili, že jsou heterosexuálové, jestli to náhodou není jen jejich rozmar, ze kterého se do druhého dne vyspí. Tak jako skončil Bobby, mohou skončit i ostatní nepochopení, které společnost utvrzuje v to, že homosexualita je nemoc a hřích. Přiznám se, že jsem se s hlavním hrdinou sžil natolik, až mi to rvalo srdce a Sigourney jsem chtěl zakroutit krkem. Ale myslím, že není potřeba žádné Bible, aby lidstvo pochopilo, že člověk si nevybírá, kým bude. Na zpracování filmu jsem věru nehleděl, tady jde o příběh, který by skutečně měl vidět každý rodič. I moje matka..., bohužel... ()

Reklama

LondonGirl 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem tento film. Na prvý pohľad ma rozhodne nezaujal, ale počas sledovania som zistila, že ide o hlboký snímok, v ktorom sa vykresľuje realita dnešnej doby. Obrovské, ale neuveriteľne obrovské plus majú tvorcovia za konečné vykreslenie a vysvetlenie obsahu Biblie. Konečne niekto povedal niečo rozumné. A pre mňa najlepšia replika patrí herečke s veľkým H - Sigourney Weaver, ktorá hovorila, že Boh jej syna nevyliečil z homosexuality, pretože ho nemal z čoho vyliečiť. ()

pufina 

všetky recenzie používateľa

Film mi byl doporučen před pár hodinami a mně to nedalo a musela jsem to stáhnout (a hned zhlédnout), už samotný obsah mě hodně zaujal. Na jednu stranu jsem nevěděla co od filmu očekávat, ale jakmile se film má dotknout tématu jako je homosexualita, je tak trochu jasné, jakým směrem se to většinou bude ubírat a tady ještě k tomu přidejte tu fanaticky věřící rodinu (nejvíc matku). Příběh je hodně silný, Sigourney Weaver a Ryan Kelley byli ve svých rolích naprosto famózní. Nejlepší část byla, kdy se matka (po smrti syna) snažila všechno pochopit a smířit se s tím, že byl její syn homosexuál. Pro mě je to jeden z nejsilnějších filmů, jenž se zabývá tématikou gayů. Jde vidět, že lidi to odsoudí jen kvůli pohledu na víru a další hrst to odsoudí proto, že nemají rádi homosexuály - co se týče víry, Váš názor (nikomu ho neberu), ale myslet si o někom, že není lidská bytost jenom proto, že je homosexuál, to je naprostá, ale naprostááá ubohost! Je mi z Vás na blití! ()

bubblebobble 

všetky recenzie používateľa

Hanba mi za toto hodnotenie a hanba môjmu holistickému prístupu, ktorý sa tu neuplatnil. Ešte štipka zdravého rozumu mi zostala, aby som nedal plný počet. Nechal som sa citovo vydierať, reval som pri tom a hanbím sa za to jak pes lebo Sigourney Weaver dostala odo mňa čo chcela čiže si môže v tomto smere odfajknúť ďalšiu kvíliacu ovečku. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (11)

  • Červený kabriolet poháňaný priateľom Bobbyho (Ryan Kelley), keď išli do domu svojich rodičov, je Alfa Romeo Spider z roku 1986, aj keď príbeh sa odohráva v začiatku roka 1980. (lepo)
  • Na konci filmu sa objaví skutočná Bobbyho (Ryan Kelley) matka - Mary Griffth v modrej košeli PFLAG, a to v sprievode vedľa chlapca, ktorého Sigourney Weaver objíma. (lepo)
  • Tento je film je televizním filmovým debutem v kariéře Sigourney Weaver. (_ksilt)

Reklama

Reklama