Reklama

Reklama

Andrew Haigh

Andrew Haigh

nar. 07.03.1973 (51 rokov)
Harrogate, England, Veľká Británia

Biografia (1)

Andrew Haigh (1974, Yorkshire) strávil učednická léta jako pomocný střihač na hollywoodských velkofilmech Gladiátor (2000) či Černý jestřáb sestřelen (2001). Režijně debutoval v roce 2009 dramatem Greek Pete, zachycujícím rok života prostituta v Londýně. Průlom v jeho kariéře znamenal rok 2011 a snímek Víkend. Drama o vztahu dvou homosexuálů uspělo na festivalu v Rotterdamu i na gay a lesbických přehlídkách po celém světě, včetně karlovarského festivalu a českých… (viac)

Zaujímavosti (5)

All of Us Strangers (2023)

  • Filmár Edgar Wright film silne pochválil: "Som ohromený tým, čo Andrew [Haigh] dokázal v tomto filme. Je to naozajstná skúška jeho umeleckého talentu, že bol schopný vytvoriť film tak osobný, emocionálny a rezonujúci, a napriek tomu tak uspokojivý v rámci svojho žánru. Hoci by tradičný príbeh o duchovi mohol skončiť smútkom alebo šokom, skutočnosť, že nám Andrew dokáže zanechať okamih nekonečnej krásy, si treba ceniť." (Arsenal83)

All of Us Strangers (2023)

  • Andrew Haigh opísal svoju adaptáciu románu ako „dlhý a niekedy bolestivý proces“. Povedal: „Chcel som sa hrabať vo svojej vlastnej minulosti, tak ako to robí Adam vo filme. Zaujímalo ma skúmanie zložitostí rodinnej lásky a lásky romantickej, ale aj jedinečný zážitok konkrétnej generácie gayov vyrastajúcich v 80. rokoch. Chcel som sa vyhnúť tradičnému príbehu o duchovi z románu a nájsť niečo viac psychologického, takmer metafyzického." (Arsenal83)

Galéria (3)

Reklama

Režisér

Scenárista

Tvorca

Strihač

Filmy
2011

Víkend

2009

Greek Pete

2008

Crack Willow

Krátkometrážny
2005

Cahuenga Blvd

2003

Oil

Reklama

Reklama