Reklama

Reklama

Predtým, ako sa stal Deadpoolom, bol Wade Wilson (Ryan Reynolds) členom špeciálnych jednotiek. Keď mu lekári diagnostikovali pokročilé štádium rakoviny, podrobil sa experimentálnej liečbe v rámci programu Weapon X, známeho a populárneho predovšetkým medzi x-menovskými mutantmi. Vďaka tomu sa Wade zbavil rakoviny a nielenže prežil, ale ako bonus získal schopnosť rýchleho samouzdravovania. Oproti Wolverinovi, ktorý po podobnej liečbe zostal celkom sexy – z tohoto pokusu vyšiel trvale znetvorený. Vypadá podľa vlastných slov ako "avokádo, ktoré malo sex so starším avokádom". Aj preto bez väčšieho odporu prijal „okostýmované" alter ego s názvom Deadpool. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (1 988)

akisha 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní, když mě jakožto mega sarkastikovi na filmu nejvíc vadí hláškování. Není vždycky špatný, ale je ho prostě moc a zavánělo mi to trochu přeháněním. Ono někdy je lepší míň hlášek - ale fakt dobrejch - než hláška každou minutu, ale za každou cenu. No ale to jen tak na okraj ke kritice. Jinak si není moc na co stěžovat, Reynolds si napravil (osobní) reputaci za Green Lanterna konečně v roli superhrdiny, co má koule. A Ed Skrein byl jako záporák stejně dobrej, možná se mi líbil i o trochu víc. Flashbackovské vyprávění byl asi nejlepší nápad filmu, příběh Wadea ještě před zdeadpoolováním mě dokonce zajímal ještě víc, než když už měl superschopnosti. Palec hore. ()

Morien odpad!

všetky recenzie používateľa

Nezdá se mi nic svěžího na tom identifikovat všechna klišé a potom je nudně a klišovitě použít. Možná kdyby někdo strojem času přenesl Tarantina z roku 1994 do současnosti, aby to napsal a odrežíroval, tak bych byla spokojená. Nejdřív mu zašili pusu a teď zase nesklapne, ach jo, proč takové létání mezi extrémy (a tohle je poznámka obecného charakteru, ne k tomu kecání). Plus mi přijde, že je silně cítit, jak tvůrci nedostali víc peněz, aby zrealizovali všechno, co by se jim líbilo. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Predovšetkým vďaka filmovej sérii "X-Men" som natrafil na titul "Deadpool". Čakal som niečo v rovnakom serióznom duchu. Po vizuálnej stránke je to hodne podobné. Prvotriedne filmové triky a super bombastická akcia. No bol som príjemné prekvapený z uvoľnenej, miestami drsnej a miestami až bláznivej atmosféry. Deadpool je veľmi netradičný hrdina. Pri jeho hláškach som neraz vyprskol smiechom. To sa mi pri sledovaní amerických popkornových filmov často nestáva. Bola to kurevsky zábavná komixová jazda. ***** ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Komiksovky z produkcie Marvelu považujem prakticky za dno kinematografie a z toho množstva ich produkcie dám šancu tak jednému za pár rokov, ale na Deadpool som bol dosť zvedavý, predsa len eRkový rating, zbytočne neprehnaný rozpočet a fakt, že sa jednalo o vysnený projekt tvorcov napovedali, že sa nebude jednať o štandardnú žánrovku, ale aj tak o výraznejšej spokojnosti nemôže byť ani reči. Po stránke príbehu nie je vôbec o čo stáť, toto je len čistokrvné naplnenie žánrovej šablóny, aké tu bolo už nespočetnekrát, ale aspoň musím uznať, že to nebolo zbytočne natiahnuté a tempo mi prišlo nadmieru svižné, takže som aspoň nemal väčší problém na to pozerať. Ale z filmu cítiť, že prioritou aj tak nebolo prísť s netradičnou zápletkou, ale postaviť ho na humore, no tu to tvorcovia už poriadne prehnali. S takou neskutočnou kadenciou hlášok, narážok a odkazov som sa pravdepodobne ešte nestretol, tu je takmer každá veta nejaká hláška, lenže čo z toho, keď za niečo stojí len úplné minimum. Málokedy tak moc platí, že menej je niekedy viac, tu mi ten humor za každú cenu prišiel až príliš samoúčelný a keby bol aspoň pestrejší, toto bolo viditeľne primárne určené teenagerom. A tak osobne ma síce pobavili asi dve hlášky a ocenil som aj pár popkultúrnych odkazov, ale to je pri ich množstve riadne málo. Čo sa týka akcie, je jej tu až prekvapivo málo, čo ale pri rozpočte zase tak moc neprekvapí, akčnejší je úvod a záver a medzi tým sa nájde len pár nevýrazných maličkostí. Technicky je očakávane kvalitne zvládnutá a napríklad úvodná cestná naháňačka miestami až brala dych, takto dobrú naháňačku by som od Marvelu skutočne nečakal, ale zvyšok ma už moc nebavil a hlavne tie komiksové súboje sú už za mojou hranicou znesiteľnosti. Erkový rating sa síce postaral o nejakú tú krv, ale inak je tu evidentne hlavne kvôli tým vulgarizmom, akcia nie je tak moc drsná a bez tej krvi by sa obišla. Obsadenie za moc nestojí, Ryan Reynolds nikdy nepatril medzi mojich obľúbencov, jeho partnerka mi prišla nesympatická a väčšina vedľajších postáv je zase úplne priemerná, ale aspoň Ed Skrein ako hlavný záporák tu má celkom charizmu a ako jediný ma tu aj trochu zaujímal. A technicky je to bez problémov, kvalitne odvedený blockbuster. Takže na pomery Marvelu je Deadpool rozhodne nadpriemer, dalo sa na to pozerať, ale inak žiadny zázrak, ktorý napríklad na taký Kick-Ass, ktorý na prvý pohľad pripomína najviac ani zďaleka nemá. Keby sa tvorcovia prestali snažiť byť za každú cenu vtipný, čo sa im aj tak moc nedarilo a viac popracovali na ostatných zložkách, dopadlo by to určite lepšie. 60% ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Deadpool si vybral ideální čas, kdy se komiksové filmy ocitají na vrcholu a takřka dokonale zparodoval vše, s čím se v těchto filmech potýkáme. Hlavní postava je postpubertální machr v tom nejlepším slova smyslu, některé hlášky jsou zlato. Vůbec nevadí, že děj je vlastně nic moc a okolnosti filmového světa nejsou vysvětleny, prostě sledujete cool postavy a královsky se bavíte. 8/10 ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (107)

  • Komiksová postava Deadpoola se poprvé objevila v sešitu "The New Mutants #98" z února 1991. Autory jsou kreslíř/scenárista Rob Liefeld a scenárista Fabian Nicieza. Podle Niciezy Liefeld vymyslel podobu a jméno postavy, zatímco on sám její charakter. Když Nicieza viděl návrh Deadpoola, ihned Liefeldovi sdělil, že je jen kopií Deathstrokea z komiksu "Teen Titans," i proto mu Nicieza přiřkl civilní jméno Wade Wilson - jako interní vtip, jelikož civilní jméno Deathstrokea je Slade Wilson. Další inspirací byl Spider-Man, který rovněž během soubojů vtipkuje. Liefeld uvedl, že jeho dvě nejoblíbenější postavy byly Spider-Man a Wolverine, ale jelikož v té době neměl příležitost podílet se na jejich komiksech, vytvořil si vlastní verzi pro "New Mutants", a to Deadpoola a Cablea. (Danny F.)
  • Ryan Reynolds (Deadpool) není jediný, kdo se dlouhodobě zapletl s komiksovým světem. Morena Baccarin (Vanessa) propůjčila hlas Talii Al-Ghul, jedné z nejrozpolupnějších postav světa DC Comics. Konkrétně ve filmech Batmanův syn (2014) a Batman: Bad Blood (2016). Hlas taktéž propůjčila počítači z budoucnosti v seriálu Flash (od r. 2014) a své působení na "konkurenční" komiksové ještě přiživila v seriálu Gotham (od r. 2014), v němž ztvárnila doktorku Leslie Thompkins. (Veskoslav)

Súvisiace novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (viac)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (viac)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (viac)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (viac)

Reklama

Reklama