Reklama

Reklama

Blbý a blbší

  • Česko Blbý a blbější (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas (Jim Carrey) pracuje ako vodič luxusnej limuzíny a jeho najlepší kamarát Harry Dunne (Jeff Daniels) je zasa šoférom psieho kaderníctva. Obaja pritom dúfajú, že si onedlho našetria na vysnívaný obchod s červami! Potom však Harry dostane výpoveď a podobne dopadne aj Lloyd, keď cestou na letisko s klientkou havaruje. Všimne si, že si pôvabná Mary Swansonová (Lauren Holly) zabudla pri eskalátore svoj kufrík, no márne sa ju pokúša dohoniť. Lloyd však netuší, že v kufríku je výkupné, ktoré Mary dohodnutým spôsobom odovzdávala únoscom! Blbé účesy, blbé oblečenie, blbé výrazy tváre a všetko, čo len blbé môže byť, sprevádza oboch mužov počas ich života aj cesty, ktorú sa rozhodli absolvovať naprieč celou Amerikou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (733)

Pishin 

všetky recenzie používateľa

Vrchol demence, ale co valel jsem se smichy a kdyz vam je kolem 13let, tak me reknete no nebavili byste se_? Sledovat tyhle dva pablby a jejich eskapady byla neuveritelna legrace. Bouhzel musim konstatovat, ze tento snimek odstartoval novou eru komedii ve kterych se tvurci predhaneli kdo zobrazi vetsi prasarnu nebo uchylarnu, ktere byly vetsinou ohledne vymesovani, plynatosi ci rihani apod. Ale stejnak toto byl prvni a pomerne zabavny pocin a jiz z nostalgie nemohu jit pod 4*. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niektoré fóry su spávne suché, ale je ich bohužiaľ tak málo, že som nebol schopný sa na filme baviť ani vo veku, keď som bol cieľová skupina podobných kravín. Takže som sa zasmial na hrnci u holiča a na modelky v autobuse. Zvyšok je väčšinou trápny a je to bohužiaľ aj vinou pitvorenia Carreyho s Danielsom. Chápem, že sa môže tento film páčiť svojim zvráteným spôsobom aj inteligentným divákom a neberiem im to. Možno ak by som si to pozrel dnes....kto vie.... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $17miliónovTržby USA $127,175,374Tržby Celosvetovo $247,275,374║ Asi jeden z najbláznivejších komediálnych filmov 90.rokov, za ktorý môže dvojica bratov Farrelly-ovcov. Devízou priamočiarého príbehu o putovaní do Aspenu sa stal Jim Carrey, ten tu je teda riadne pri chuti a sype grimasy na každom kroku, popri tom ho tu slušne dopĺňa Jeff Daniels, čím vzniká jedna z najbláznivejších dvojíc aké si len viete predstaviť. Ich trhlé vtípky nemajú chybu, aj keď občas sú dosť humusárske ale za to sa dajú zniesť a hlavne solídne pobaviť. Pre mňa to je komédia, ktorá ma dokáže pobaviť aj po x-tom pozretí. /95%/ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zboznujem Jima Carreyho, ale Blbý a blbší ma z jeho hviezdnych zaciatkov bavili najmenej a preto som doteraz tento film videl len parkrat. A po rokoch ma tento typ humoru uz skoro vôbec nebavi. Na plnu hubu som sa zasmial asi tak trikrat. Na druhej strane to sracka ani nuda rozhodne nie. Napriek tomu, ze su hlavni hrdinovia totalni debili, tak to ma zmysluplnu zapletku, ktora blba nie je. Takisto ocenujem, ze tu absentuju nechutne vtipy. Teda par ich tu je pouzitych, ale nechutnosti neuvidime, lebo sa odohravaju mimo kamery. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje tiez na jednotku a pre mna bolo vzdy zahadou, ze Daniels dokaze drzat krok s Carreym. Vlastne mna na celom filme najviac stve, ze tu Carrey malo predvadza svoj neskutocne vtipny gumovy xicht a väcsina vtipov je postavenych len na absurdnostiach, ktore mna az tak nebavia. Holt radsej si po milionty prvy krat pustim Ace Venturu alebo Masku. 6/10. ()

RelaxMan 

všetky recenzie používateľa

Tohle je přesně ta komedie, která má své fanoušky, ale má i své odpůrce. Každý máme jiný vkus na humor a co někomu může připadat vtipné, pro jiného může být úplně trapné. To, ať každý posoudí sám. Já tuto komedii prostě zbožňuji ! J. Carrey a J. Daniels to hrají, tak přesvědčivě, že já jim tu jejich blbost fakt věřím. Jejich repliky jsou skvěle napsané. Hlášky, které snad, aspoň u mě nikdy neomrzí a u kterých se budu ještě dlouho smát. Režisér a scénarista P. Farrely mě od té doby ještě několikrát ve svých filmech rozesmál a doufám, že i v budoucnu, mě rozesmívat bude i nadále. ()

Galéria (125)

Zaujímavosti (65)

  • Lloyd (Jim Carrey) strčí ruku do hrudníka šéfkuchára a vytiahne z tela jeho srdce. Je to odkaz na známu videohru "Mortal Kombat" (1992), ktorej postava - Kano - takýmto spôsobom zabíja svojich protivníkov. Tiež môže ísť o odkaz na film Indiana Jones a Chrám skazy (1984), v ktorom hlavná záporná postava vytiahne srdce z hrudníka dedinčana počas rituálnej obety. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (viac)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (viac)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (viac)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (viac)

Reklama

Reklama