Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gordon Gekko, bývalý finančný žralok, ktorého poistné podvody a pranie špinavých peňazí dostali pred 23 rokmi za mreže, stojí pred bránami väznice ako zmenený a možno aj lepší človek. Jeho vyhliadky však nie sú ružové, cez prsty sa naň pozerajú nielen jeho bývalí kolegovia, ale aj dcéra Winnie, ktorá s ním zámerne spretrhala všetky väzby. Istým mostom k dcére by sa mohol stať jej snúbenec Jacob Moore. Tiež je to mladý finančný dravec, pripravený chytiť šancu za pačesy a už ju nepustiť. Zarába rozprávkové peniaze v spoločnosti svojho mentora Louisa Zabela, lenže séria falošných obvinení firmy z obrovských dlhov vedie k hlbokému prepadu ich akcií. Na dno padne tak aj Jacob, ktorý sa vyberie na prednášku svojho potenciálneho svokra, v ktorej napravený hriešnik predpovedá príchod svetovej finančnej krízy. Po prednáške vyhľadá Gekka a uzavrie s ním dohodu. Gekko využije svoje dávne kontakty a pomôže mu zistiť, kto a prečo zničil firmu jeho chlebodarcu. A Jake mu za to prekliesni cestu k jeho dcére. Kľúčová otázka však znie – dá sa Gordonovi Gekkovi skutočne veriť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (687)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Si smutný muž, Gordon.“ V prvom rade - nie som fanúšik Olivera Stonea. Skoro žiadny z jeho filmov nemám rád. S výnimkou Wall Streetu, to mu fakt vyšlo. V druhom rade – potešilo ma, že štúdio Fox neurobilo remake, ale risklo to s poctivým pokračovaním. Výsledok nie je taký dobrý, ako originál, Josh Brolin je príliš obyčajný zlosyn, stopáž je zbytočne dlhá, Gekko je raz dobrý a v ďalšej scéne zmrd, kto sa v tom má orientovať?. A dialógom, v ktorých postavy rozoberali peniaze, som vôbec nerozumel. Našťastie, Michael Douglas je charizmatický muž a len čo sú na scéne Wallach, Langella, LaBeouf, či mladučká Mulligan, bavilo ma to. Ale chápať som nechápal ničomu. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ani sa nečudujem, že sa okolo fenoménu pojmu 'peniaze' netočí viac filmov podobného charakteru. Stone je jeden z mála, ktorý dokázal dokonca už dvakrát spracovať príbeh v divácky zložitom prostredí burzy a finančných trhov. Nie je jednoduché prispôsobiť a zjednodušiť terminológiu sveta maklérov a ich rozhovory tak, aby z toho mal niečo aj bežný konzumný divák. Divácke skupiny z finančných sfér by totiž asi film v kinách nezachránili. Herecký trojzáprah LaBeouf-Douglas-Brolin ťahá celý film plnou parou až do cieľa a ani na chvíľku nezaváhal. Brzdil to jedine priemerný výkon Carey Mulligan a nevýrazný hudobný podmaz v zlomových scénach. Pomerne jednoduchá líniu príbehu bola lišiacky skrytá a k jej odhaleniu vlastne príde až na záver. To som už mal ale dobré dojmy z filmu za sebou, takže na celkovom výsledku to nič nemení. 80%. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Peniaze nikdy nespia, diváci občas áno. Charlieho cameo, tri Eliho výstupy a zvonenie Shiovho mobilu sú snáď jediné veci, kvôli ktorým sa oplatí vidieť túto bezzubú, sentimentálnu rozprávočku, ktorú Stone halí do zdania, že rozumie podstate ekonomickej krízy, a umelo sa jej pokúša dodať švih otravne polopatistickými alebo samoúčelnými videoklipovými fintičkami. Comeback? Hovno, len pokračovanie mizérie jedného kedysi zaujímavého filmára. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je nejspíš jen pro jednu určitou skupinu lidí a do té já rozhodně nepatřím.Žádné strhující drama se nekoná,emoce na bodu mrazu,pro mě navíc nic moc obsazení.Douglase nijak nevyhledávám a ošklivé prkénko Mulligan vůbec nemusím.LaBeouf mi nevadí,ale do téhle role se prostě nehodil.Celkově je to docela nuda a pokud nevíte o ekonomice zhola nic,vůbec se na to raději nedívejte.Celé téma Wall street,akcií,peněz a "spekulací"je určitě zajímavé,ale zpracování už tolik ne.Ani ty vztahy tam neklapaly."Čekám s tebou dítě,miluju tě,ale chtěl si mě dát dohromady s mým otcem,takže čus" "Jé můj táta se vrátil,sice mi ukradl sto milionů,ale teď měl zajímavej proslov,takže se k tobě zas chci vrátit"..Prostě docela průšvih,ani si nejsem jistá,za co ty dvě hvězdy jsou. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Za elegantne odvedenú réžiu si Stone zaslúži zvučný potlesk, Michael Douglas minimálne uznanie (Gordon Gekko is back! - aj keď nie v podobe finančného dravca ako kedysi) a Shia LaBeouf si začína budovať trvalé sympatie. Po vzhliadnutí som dostala chuť presťahovať sa priamo do New York City a investovať poriadny finančný kapitál:) Pre mňa je pokračovanie rovnako dobré a kvalitné, zachováva si svoju podstatu a rozvíja niečo nové. Panoramatické zábery sú fascinujúce, herci v maximálnom súlade s rolou a réžia úderná, jednoducho niet čo vytýkať. Ten pozitívny dojem stojí určite aj na dialógoch a slovných prestrelkách, nie tak ani na scenári a prekvapujúcich dejových ťahoch. Wall Street II. je u mňa o nedočkavých a naplnených očakávaniach a maximálne pozitívnom dojme. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Jake Moore (Shia LaBeouf) nosí hodinky značky IWC Portuguese Perpetual Calendar. (dyfur)
  • Ve filmu má Jake Moore (Shia LaBeouf) jako vyzvánění v telefonu ústřední melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). V roli jednoho z bankéřů se objevuje Eli Wallach, který ve zmiňovaném westernu ztvárnil jednu z hlavních postav. (BS)

Súvisiace novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (viac)

Reklama

Reklama