Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary (Cameron Diazová) je skrátka úžasná! Kto už ju nemiluje, čoskoro do toho spadne. Láska k peknej, inteligentnej, milej a bohatej Mary je nevyhnutná. Ted (Ben Stiller) o nej sníval už na strednej škole a aj keď mu zubný strojček na kráse nepridal, vybrala si Mary ako sprievodcu na maturitný ples práve jeho. Ted má však navyše aj obrovskú smolu. Po sérii trapasov, které ho postihli v predvečer tej veľkej udalosti u Mary doma, sa Ted rozhodol svoju vyvolenú radšej už nikdy nevidieť. Ubehlo však trinásť rokov a jeho srdce je stále zranené nenaplnenou láskou. Na radu svojho priateľa najme Ted súkromného detektíva Healyho (Matt Dillon), aby Mary vypátral. Odporný Healy sa do stále krásnej Mary zaľúbi a Tedovi nahovorí o jeho krehkej láske z detstva množstvo nezmyslov. Teda to v žiadnom prípade neodradí a rozhodne sa údajne tučnej, rozvedenej Mary so štyrmi deťmi pomôcť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (385)

betelgeuse 

všetky recenzie používateľa

Tahle komedie hodně divoce a účelově přepíná mezi člověčími silnějšími (čistá láska) a slabšími (naschvály, onanie, exkrementy) chvilkami. Jsou-li silné situační nápady a smysl pro "nerdovské" miniatury - koncept zlomyslného invalidy shledávám geniálním - Farrellyových Jekyllem, výsledný dojem jim hyzdí impulzivní zlo v podobě nadměrné dějovosti, gagové nezřízenosti (čti absence smyslu pro míru) a přehnaných metráží. Přesto životní dílko bratří Farellyů, komediálních auteurů, kteří vyhasli dřív, než stihli natočit opravdu dobrý film. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Kultovní komedie bratří Farrellyů, na niž nikdy nezapomenu. Vyprodané kino v maloměstě, ve kterém žiji, se otřásalo smíchy a já jsem se výtečně bavil. Cameron a její jedinečný úsměv, věčný smolař Ben a komediálně laděný Matt, nezapomenutelné vtípky a ten nejznámější s gelem na vlasy, všechny tyhle komponenty utvářejí jednu z nejlepších komedií devadesátých let. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Chtělo to dopilovat či spíše pořádně obrousit nevyvážený scénář, který je sledem více či méně humorných situací a nějaká pořádná dějová linie je tady zastoupena několika silnými scénami, které zůstanou v paměti, protože na tom mají lví podíl herci Ben Stiller, Matt Dillon a Cameron Diaz. V závěru filmu dojde dech a křečovitá trapnost se tu rozvine v celé své kráse, a to vcelku milému a zábavnému filmu ublížilo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„12 detí zahynulo pri dopravnej nehode. Koľko to bude stáť daňových poplatníkov?!“ Ísť v roku 1998 na tento film do kina znamenalo byť husto in. Bratia Farrellyovci strhli divácku pozornosť už svojim geniálne primitívnym debutom BLBÝ A BLBŠÍ, no už ich druhým spoločným filmom boli biedni KRÁLI BOWLINGU. NIEČO NA TEJ MARY JE je ich tretím a znova výborným počinom a na rozdiel od dua Jeff Daniels/Jim Carrey odo mňa získavajú bod k dobru navyše, lebo táto bláznivá komédia je ako keby akousi nepretržitou sériou „reálne trápnych okamihov“. Predsa len, keď mal minule Jeff Daniels problémy s upchaným WC, bola to strašná sranda. Ale taká... troška... komiksová. Keď si ale tentoraz hneď v úvode mladý Ben Stiller „privrie párok s fazuľkami“, mnohí z nás si na jeho mieste (na rozdiel od Jeffa Danielsa) vedia predstaviť samých seba. Snímka ponúka pestrú galériu vynikajúcich postavičiek (Lee Evans ako zdravotne VEĽMI ťažko postihnutý muž, W. Earl Brown ako "brácha s míčkem“, Keith David ako "trocha afroamerický otec“ a skvele slizký Matt Dillon ako súkromné očko), sympatické ústredné duo (Stiller, Diaz) a nezabudnuteľné okamihy (vypočúvanie na policajnej stanici, vlasový gél). Neodporúčam: psíčkarom, alergikom, zrelým ženám, dievčatám, chlapcom, mužom, dôchodcom, zdravotne postihnutým, stopárom a tým, ktorí radi cikajú v moteloch. Brutálny dialóg alebo drastická hláška každú minútu ("On tam asi masturbuje.", Ty si sa posral alebo čo?", "Neboj sa, je to zubná hygienička, určite ti s tým pomôže.", "Ako je možné, že máš guľky nad pipíkom, to už je trochu moc.", "Dobre, urobím to, ale ak tá buchta skončí v márnici, tak si to s vami vybavím."). Kino Považan NMnV 1998 ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (35)

  • Při natáčení v Miami si Matt Dillon (Healy) a Cameron Diaz (Mary) dali v místní restauraci steak, pak šli ven a kouřili marihuanu na chodníku přímo před restaurací. (veronikajel)
  • Producent a šéf studia FOX při premiéře prohlásil, že smích diváků byl tak hlasitý, že neslyšel půlku filmu. (Trainspotter)
  • Brett Favre, tehdejší hvězda amerického fotbalu a vítěz Super Bowlu za Green Bay Packers, hraje sám sebe. (Lajty)

Súvisiace novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (viac)

Reklama

Reklama