Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žili raz dvaja kníhkupci: vášnivá mladá žena Kathleen Kellyová (Meg Ryan), ktorá vlastní malé kníhkupectvo pre deti a majiteľ najväčšieho kníhkupectva na Manhattane Joe Fox (Tom Hanks), ktorý svojím podnikaním pripravil skoro všetky menšie kníhkupectvá o prácu. Ďalší obchod otvoril len pár domov od obchodu Kathleen, ktorý ona zdedila po svojej matke - obchod má 40-ročnú tradíciu a Kathleen má k nemu veľmi silný vzťah. V momente, keď zistí, že môže prísť o svoje dedičstvo i živobytie, spolieha sa na anonymného priateľa, ktorému dôveruje a váži si ho, a ktorého pozná len prostredníctvom e-mailu, cez ktorý si posielajú zamilované správy. Internetový priateľ Joe takisto zistí, ako veľmi ho Kathleen priťahuje. Keď sa však stretnú, obaja zisťujú, že ten druhý je vlastne ten, s ktorým sa vídavajú a urážajú takmer každý deň v konkurenčnom boji! Ako má Joe získať srdce ženy, ktorá ho i so všetkými jeho obchodmi smrteľne nenávidí...? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (501)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Klišé? Jasné. Otrepané? Jasné. Nerealistické? Jasné. Romantické, zábavné a vtipné? Určite. Nora Ephron na vrchole svojej tvorby stvorila geniálnu romantickú komédiu, ktorá aj napriek tomu, že je viac romantická ako komédia, ma dokáže stále pobaviť. Duu Hanks/Ryan to nikdy tak spolu neslušalo a iskrí to medzi nimi jedna radosť. Do toho nám hrá ešte skvelý soundtrack a o ideálny romantikou nasladlý večer je postarané. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem si k večeři udělat slaďoučký černý čaj s mlíčkem, jenže ouha - došel cukr. Po chvilce marnosti mě napadlo pustit si k tomu čaji Lásku přes internet a od tý doby už cukr nekupuju. Je hezkým paradoxem, že zrovna film o něčem, co každou vteřinu stárne rychleji než cokoli jiného (tedy internet), neztrácí ani po patnácti letech nic ze svého kouzla. (Filmfest Théoule 2013, 7/11) ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nečudoval by som sa, keby Toma a Meg obsadili do štvrtej spolupráce, pretože tým dvom to naozaj iskrí, sekne a klape. Navyše má film nápad, ktorého prínos bol (priznajme si) v tej dobe pre nás zaostalejších (nie každý mal v '99tom net) niečím úplne novučkým. Z toho odohrávajúce sa vtipné scénky mali naozaj pestrý a svižný priebeh, až taký, že som si tú romantiku uvedomil až v závere. 80%. ()

Marci 

všetky recenzie používateľa

Od té doby - a už je to skoro 10 let mám pocit, že nebylo natočeno moc dobrých komedií tohoto druhu. Chemie mezi Hanksem a Ryanovou tady funguje na 100 %. Komické scény se střídají s dojemnými, skvělí jsou tu i herci ve vedlejších rolích. Prostě tenhle film navazuje v tom nejlepším slova smyslu na konverzační komedie 40. let. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

V rámci krásného romantického poselství, které už je ale ve filmovém průmyslu přeci jen trochu pasé, funguje tenhle inteligentně pojatý příběh bezchybně. Celé dějové schéma je sice očekávané a je v podstatě jen o tom čekání, ale režisérka byla natolik zkušená a herci přesvědčiví, že jsem si počkal mile rád a z toho, jak šťastně a sladce vše dopadlo, jsem měl vážně nefalšovanou radost. Určitě jeden z nejhezčích žánrových filmů devadesátých let... ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (25)

  • Část scény, kde Joe (Tom Hanks) skřípne ve dveřích nafouklé balóny nebyla ve scénáři, stejně jako věta "díky bohu, že to nebyly ryby", která byla Hanksovou improvizací. Opravdová je tedy i pobavená reakce Kathleen (Meg Ryan). (don corleone)
  • Keď si na lodi Joe Fox (Tom Hanks) pripravuje martini, hádže do pohára olivu. V ďalšej scéne však oliva zmizla a hádže ju tam znova. (enoemis13)

Reklama

Reklama