Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavný hrdina filmu Karate Kid je dvanásťročný Dre Parker (Jaden Smith), ktorý by mohol byť tým najpopulárnejším chlapcom v Detroite, keby sa spolu s matkou neodsťahovali do Číny. Tam má problém nájsť nové priateľstvá medzi svojimi rovesníkmi. Nakoniec sa mu podarí nájsť si cestu k spolužiačke Mej Jing, no ich priateľstvo tiež narazí na kultúrne odlišnosti. Okrem toho si Dre znepriatelí triedneho bitkára Čchenga. Dre síce pozná základy kung – fu, no tu mu to k ničomu nepomôže. Nemá na výber len poprosiť údržbára pána Hana (Jackie Chan), aby mu pomohol. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (734)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný rodinný film, ktorý je remakom známej klasiky. Má iba priemerný príbeh o chlapcovi, ktorý sa nedobrovoľne presťahuje do Číny, kde ho rovesníci šikanujú a ujme sa ho údržbár, majster bojových umení, ktorý mu chce pomôcť a pripraviť na súťaž. Spracovanie sa pomerne vydarilo, tento priemerný príbeh aj napriek nadmernej dĺžke dokáže celkom zaujať a ani na okamih ma nezačal nudiť. Samotné súboje v rámci možností nie sú najhoršie, niektoré prvky sú aj zaujímavé, ale zase viaceré sú až moc nereálne, čo kazí celkom uveriteľný zvyšok filmu. A zaujali ma tréningové metódy, na ne sa dobre pozerá. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale o spokojnosti hovoriť nemôžem. Vedľajšie a záporné postavy sú bez problémov, ale hlavné duo sklamalo. Jackieho Chana je pre takéto úlohy škoda, už by sa mal venovať iba čínskej produkcii a k Smithovi som si zase za celý čas nedokázal získať sympatie, skôr som fandil jeho protivníkom a to je teda v tomto žánri veľký problém. Réžia a technická stránka sú dosť slušné, tu nemám čo vytknúť. Ale za najväčší klad celého filmu považujem rozhodne prostredie filmu, krásy Číny je skutočne radosť pozerať a práve spoločný výlet hlavného dua je vrcholom filmu. Dostal som približne to, čo som aj čakal, ako jednorazová oddychovka môže byť, ale nič viac a nemám rád, ked´ sa Jackie Chan znižuje k takýmto úlohám. A tiež si myslím, že originál je na vyššej úrovni. 54% ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Fanoušek původního Karate Kida nejsem. Myslím, že jsem ho nikdy celého neviděl, ani po tom moc natoužím. Na remake jsem se rozhodl podívat pouze ze zvědavosti - film mě vůbec nezajímal, pozitivní recenze (RT 70 %) mě tak zaskočily, že jsem ty dvě hodinky prostě obětoval. Co k tomu teď říct, než že je to řemeslně velmi slušně zvládnutá blbost, která by se mi ve vesmíru, v němž mám rád americké patetická klišovité filmy s dětmi v hlavní roli, velice líbila, a možná by mě i nadchla. Zásadním problém tedy je především fakt, že pokud má osoba něčím není, tak cílovým divákem remaku Karate Kida. PS: Být dialogy pronášeny ještě o stupeň vážnějším tónem, jednalo by se už o parodii. Takhle je to lidem s postojem podobným mému pouze nechtěně směšné. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Celkem příjemné překvapení. Od Zwarta jsem toho moc nečekal, takže jsem od remaku této video klasiky očekával jen to nejhorší. Zwart ale nakonec překvapil dobrou atmosférou, kamerou a vlastně i solidní režií, která udržuje ve filmu všechny propriety správného rodinného filmu. Příběh je jednoduchý, což je v tomto případě plus, tempo je slušný a závěrečný turnaj nemá chybu. Jaden Smith ušel a Jackie Chan je ten správnej mentor, který navíc mlátí děti a má auto zaparkované v obýváku. Myslím, že podobnými rolemi by se mohl v Americe v budoucnu uživit. Jenom je to až moc dlouhý a i přes slušné tempo to časem přece jenom začne nudit. Některé scény, hlavně s Jadenem a čínskou holkou, by se klidně daly vystřihnout, protože stejně moc nefungovaly. Jinak ale celkem spokojenost na film, který se jmenuje Karate kid i když tam není karate.70% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Zobleč bundu..., Zaves bundu...Zves bundu a obleč si bundu..." Už som nejaký ten film s J. Chanom videl a trúfam si povedať, že asi prvý krát som zaregistroval niečo ako herecký výkon. Už dlho mu nič tak dobre nesadlo. Bol pritom netradične minimalistický bez jeho obvyklých grimás, takže v tomto u mňa určite pochvala a konečne som po dlhšej dobe počul hudobný doprovod (dosť dobrý sountrack) od Jamesa Hornera. Celkovo som s novou verziou filmu spokojný a slabšie hodnotenia treba brať trochu s rezervou. Je to film skôr do tých 15 rokov a tu by sklamaný nemali byť.-----------Som akýsi plný vnútornej energie "čchi"...Keďže kung-fu je všade, idem na záchod cvičiť...70%. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Originál jsem nikdy neviděl. Jackie Chan hraje více než by si Jared zasloužil, ale budiž. To že americká rodina nemá práci doma a tak se přestěhuje do Číny, budiž. To že má film více než dvě hodiny, ale akceptovat nelze. Dlouhé, vykonstruované a nebýt hlavně Jackieho tak jde hodnocení zcela určitě dolů. 50% ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (22)

  • S myšlienkou zdvíhania bundy zo zeme (ako základom na výcvik kung-fu) prišiel samotný Jackie Chan (Han). (megajalec)
  • Na začiatku filmu má Dre na stene nápisy, jeden z nich je 7/8/07 - 9th birthday. V skutočnosti mal presne vtedy deväť rokov herec Jaden Smith. (megajalec)
  • Rozhodnutí přesunout celé natáčení do Číny nebylo snadné. Protože byla celá řada z požadovaných lokací nepřístupná nebo problematicky dostupná, obrátili se producenti s žádostí o pomoc se zajišťováním natáčecích lokací na společnost China Film Group, nejstarší a nejvlivnější státní firmu v Číně, která se natáčením filmů zabývá. „Jeden záběr nás stál měsíce plánování,“ objasnil režisér Zwart. „Například jsme byli prvním filmem, kterému se podařilo získat svolení k natáčení za bránou Tiananmen a v Zakázaném městě od chvíle, kdy tu před více než dvaceti lety natáčel Bertolucci snímek Poslední císař (1987).“ (darek kartac)

Súvisiace novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (viac)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (viac)

Reklama

Reklama