Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavný hrdina filmu Karate Kid je dvanásťročný Dre Parker (Jaden Smith), ktorý by mohol byť tým najpopulárnejším chlapcom v Detroite, keby sa spolu s matkou neodsťahovali do Číny. Tam má problém nájsť nové priateľstvá medzi svojimi rovesníkmi. Nakoniec sa mu podarí nájsť si cestu k spolužiačke Mej Jing, no ich priateľstvo tiež narazí na kultúrne odlišnosti. Okrem toho si Dre znepriatelí triedneho bitkára Čchenga. Dre síce pozná základy kung – fu, no tu mu to k ničomu nepomôže. Nemá na výber len poprosiť údržbára pána Hana (Jackie Chan), aby mu pomohol. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (734)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie ako hrom! Z dvoch dôvodov. Prvý je, že sa jedná o remake a tie z troch štvrtín dopadnú vždy o stupeň horšie ako ich predlohy, druhý je, že tento remake si vzal do parády tuctový rutinér Harald Zwart, ktorého predchádzajúci pokus o remake dopadol katastrofálne. Preto som naozaj rád, že film sa vydaril tak, ako sa vydaril. Jackiemu vždy fandím a na staré kolená chytil druhý dych, hrá s chuťou a je radosť sa naňho pozerať, a to nielen zo stránky predvádzanej akcie. Jaden Smith hravo zvláda všetko, čo sa od jeho role očakávalo, uveril som mu herectvo aj súboje. Tých bolo síce pomenej, ale na druhej strane bol film vyplnený množstvom iných pekných scén, ktoré to celé dotvárali tak, aby divák nemal pocit, že to bolo všetko zbúchané narýchlo a bez rozmyslu. Samozrejme predvídavosť tu bola, jednoduchosť celej dejovej línie by sa dala zhrnúť do dvoch viet, ale kašlať na to, keď sa mi to páčilo a bolo to natočené pre radosť. Čo sa týka atmosféry a celkového dojmu z filmu, je pekne vydieť stret západu a východu, nielen v tom, o čo sa snažila celá filozofia a hlavné myšlienky filmu, ale aj v štýle natočenia filmu ako celku. 80%. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný rodinný film, ktorý je remakom známej klasiky. Má iba priemerný príbeh o chlapcovi, ktorý sa nedobrovoľne presťahuje do Číny, kde ho rovesníci šikanujú a ujme sa ho údržbár, majster bojových umení, ktorý mu chce pomôcť a pripraviť na súťaž. Spracovanie sa pomerne vydarilo, tento priemerný príbeh aj napriek nadmernej dĺžke dokáže celkom zaujať a ani na okamih ma nezačal nudiť. Samotné súboje v rámci možností nie sú najhoršie, niektoré prvky sú aj zaujímavé, ale zase viaceré sú až moc nereálne, čo kazí celkom uveriteľný zvyšok filmu. A zaujali ma tréningové metódy, na ne sa dobre pozerá. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale o spokojnosti hovoriť nemôžem. Vedľajšie a záporné postavy sú bez problémov, ale hlavné duo sklamalo. Jackieho Chana je pre takéto úlohy škoda, už by sa mal venovať iba čínskej produkcii a k Smithovi som si zase za celý čas nedokázal získať sympatie, skôr som fandil jeho protivníkom a to je teda v tomto žánri veľký problém. Réžia a technická stránka sú dosť slušné, tu nemám čo vytknúť. Ale za najväčší klad celého filmu považujem rozhodne prostredie filmu, krásy Číny je skutočne radosť pozerať a práve spoločný výlet hlavného dua je vrcholom filmu. Dostal som približne to, čo som aj čakal, ako jednorazová oddychovka môže byť, ale nič viac a nemám rád, ked´ sa Jackie Chan znižuje k takýmto úlohám. A tiež si myslím, že originál je na vyššej úrovni. 54% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Musi se uznat, ze to Zwartovi slape, coz je hodne prekvapivy, kdyz ma film silenejch 130 minut a trenovat se zacne az po hodine zbytecnyho deje. Navic krome toho treninku a finale tady zadny poradny souboje nejsou. Druhej problem je v Jackiem, jasne, zestarnul, takze kdyz predvede nejaky udery, je videt, ze ho to lehce unavuje, na druhou stranu, neni starej tak, aby delal dedecka kungfacka, takle spis vypada jak vandrak, kterej oblejza okolo skoly a sleduje maly kluky. No a nejvetsi problem je samozrejme Smith, jeho postava je totiz rozmazlenej americkej fakan, kterej si mysli, jak je desne cool a nad veci a Smith to bud tak dobre hraje, nebo takovej proste je, ze mi celou dobu lez silene na nervy. Navic kolikrat ty jeho komba nejsou moc uveritelny a hrat taky moc neumi, spokoji se s nakejma trema vyrazama. Ale tak zase je mu 12, tak ho nemuzu hodnotit jako dospelyho herce. Takze celkove sice docela svizne odsejpajici a prakticky nenudici, na druhou stranu nevhodny obsazeni, minimum bitek a zbytecna delka, takze ty 3* jsou tak akorat. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Fajnová pohoda zo starej školy točená, čo už nie je zvykom, najmä pre deti a bez toho, aby sa strápňovala. Proste ako za starých čias, kedy filmári nemali deti za dementov. A Jackie Chan po dlhej dobe nerobí zo seba šaša! Minutáž je síce trošku prepálená, no aj tak si viem predstaviť, že mať teraz 6, tak to na mňa zapôsobí ako vo svojej dobe originál Karate Kid. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (22)

  • Jaden Smith (Dre) musel podstúpiť náročný výcvik kung-fu. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (viac)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (viac)

Reklama

Reklama