Reklama

Reklama

Samurai

  • Česko Samuraj - Musaši Mijamoto (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v období veľkej vojny, na prelome periód Sengoku a Togukava. Mladý Takezo (Mifune) je vo svojej dedine neobľúbený kôli svojej divej a výbušnej povahe. Za účelom získania slávy a prestíže sa spolu zo svojim najlepším priateľom Matahachim vydá do vojny. Nanešťastie, sú na zlej strane a po prehratej bitke sa stávajú utečencami. Ani po návrate domov Takeza neprímajú s otvorenou náručou, naopak, odsúdia ho a snažia sa ho uveznit. Divého Takeza sa ujíma múdry mních Takuan, ktorý sa ho snaží skrotit a zaučit do samuraiského kódexu.

Herec Rentaro Mikumi, ktorý stvárnil Takezovho priateľa Matahachiho, si v tom istom roku zahral aj Miamota Musashiho vo verzii režírovanej Yasuo Kohataom. (kitano)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (52)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Prvy diel o legendarnom japonskom samurajovi Miamotovi Musashim. Zacaitok Miiamotovej cesty je putavo odvypravany pribeh o tom ako sa silny, avsak neokresany muz stava velkym telom i duchom. Mnoho skvelych okamihov, krasna kamera (dokonca vo farbe), chytlava ustredna melodia a herecky koncert Toshira Mifuneho. Jeden z tych filmov, ktore keby boli v skorsich rokov vysielane v TV, stala by sa z neho taka klasika ako Vinnetou. (9/10) ()

bassator 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem něco na co jsem byl zvyklí z filmů na podobná témata, něco velkého, místo toho jsem dostal hodinu nudné nezáživné podívané. To očekávané přišlo v poslední části filmu a hned se jdu vrhnout na druhé a třetí dějství. Ze závěru filmu to má našlápnuté víc než dobře... - 5. 12. 2012 - 70% ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Epická historická dráma sa odohráva na počiatku 17. storočia. V prvej časti popisuje životné osudy divokého Takeza ( výborný Toshirô Mifune ), keď v snahe získať samurajskú slávu sa stane utečencom. Nejde o bojmi nasiaknutý príbeh, skôr o vysporiadanie sa zo svojej divokej povahy a snahou skrotiť ju. Režisér Hiroshi Inagaki ( režíroval celú trilógiu ) dbal na presné vykreslenie vtedajšej doby, jeho príbeh má vysoké tempo a neustále dejové zvraty. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Japonské dobrodružné drama se věrně drží knižní předlohy od Eidži Jošikawy (i když na několika místech ji pochopitelně trochu osekává) a nabízí poutavý akční děj se sympatickým hlavním hrdinou. Celkově se mi Musaši líbil o něco méně než jiná "samurajská" klasika ze stejného roku a s Toshiro Mifunem v titulní roli (Sedm samurajů), ale i tak se jedná o strhující podívanou. Milovníkům ústředního hrdiny a japonské kinematografie mohu jen doporučit. 90%. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,ZKUS POUŽÍT SÍLU PRO DRUHÉ, NEJEN PRO SEBE! DOKÁŽEŠ PAK POHNOUT LIDMI I BOHY, BA CELÝM SVĚTEM. OD NAROZENÍ DISPONUJEŠ VELKOU SILOU, ALE JSI NEVZDĚLANÝ“...... /// Historickej příběh, kterej je možná svojí skladbou podbízivější ,,obyčejnýmu“ divákovi, takže se neutápí se ve zbytečnej kecech vo ničem, řešením píčovin a milionem postav. Solidní rozjezd pro ,,dramatičtější“ dvojku a dobrodružnější trojku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žádnou z knih o skutečném Miyamoto Musashimovi, které napsal Eiji Yoshikawa jsem nečetl. 2.) Kurosawovi filmy se mi zdaj zbytečně ukecaný. 3.) Thx za titule ,,Martin Tirala“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • V roce 1956 získal film Oscara za nejlepší cizojazyčný film. (Roby)
  • Režisér filmu Hiroshi Inagaki natočil s Toshirô Mifunem, představitelem Takeza, dohromady 20 filmů včetně trilogie o Miyamoto Musashim. (Roby)
  • Celá triogie je natočena jak podle skutečného života Mijamota Musašiho, tak podle slavného románu "Mijamoto Musashi" od Eidži Jošikawy. (Milan25)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené