Reklama

Reklama

The Occult History of the Third Reich

všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokument objasňuje vplyv alternatívnych systémov viery ako napríklad okultizmu, paganizmu alebo mysticizmu na nacistickú ideológiu a osobnú filozofiu Adolfa Hitlera. Takisto dokumentuje históriu a vývoj ideí, symbolov a eugeniky. (Real Tom Hardy)

Recenzie (3)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Historický dokument rozdelený na štyri samostatné kapitoly (1 - Adolph Hitler, 2 - The SS Blood And Soil, 3 - The Enigma Of The Swastika, 4 - Himmler The Mystic) o celkovej minutáži 210 minút. Dokument vyšiel aj ako troj-set (t.j. bez poslednej kapitoly Himmler The Mystic), preto sa v niektorých prípadoch uvádza minutáž 155 min. Osobne som mal možnosť zhliadnuť všetky celky, vyčlenil som si na ne celé nedeľné popoludnie, počas ktorého vo mne tento informačný nášup vzbudil celkom intenzívne pocity. Ide o pekne a komplexne spracovaný dokumentárny materiál o Tretej ríši prinášajúci plno informácii výpovednej hodnoty, ponaučenia a dôsledkov, vyplývajúcich z megalomanskej propagandy vymývania mozgov za lepšie Nemecko. ()

Kennedy_R 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument sehnatelný pouze v AJ jako paralela ke knize Nicholase Goodricka-Clarka - Okultní kořeny nacismu: Tajné árijské kulty a jejich vliv na nacistickou ideologii. ()

Reklama

Reklama