Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tajomnej Hviezdnej roklinke, kde žije Cililing a ostatné rozprávkové víly, sa všetci netrpezlivo tešia na tradičnú jesenné slávnosť. Vyjde mesiac, ktorý vílam dovolí uzdraviť posvätný strom, zdroje všetkej ich mágie. Nešťastnou náhodou však Cililing ohrozí celý bájny svet víl, a preto sa na vlastnú päsť tajne vyberie ďaleko za more na nebezpečnú výpravu, ktorá by všetko mohla napraviť. s pomocou kamaráta Terencea a neposednej svätojánskej mušky musí Cililing čeliť ohromujúcemu novému svetu, aby objavila ten najväčší poklad... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (70)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Obdobia sa menia a svet sa podivil, celé veky rozvíja sa kúzlo našich víl, však pod jesennou oblohou zmien najväčších tkvie jas, záhady sa odkryjú, keď príde žatvy čas, tento rok než modrý mesiac vyjde ospalý, to čo bolo stratené, hneď svitom odhalí." Týmito teplými slovami začína animovaný snímok "Cililing a stratený poklad", ktorý v roku 2009 vyprodukovala spoločnosť Walt Disney Studios. No a už letia víly, zvieratká veselo skotačia, už sa spieva a ja si hovorím, že som stupil do poriadne presladeného hovna. Toto veru nebude nič pre starého punk rockera odkojeného na horrorových filmoch. Nie som ani náhodou cieľovou diváckou skupinou tohto výtvoru, ktorý je vhodný akurát tak pre malé dievčatká v predškolskom veku. Ja tomu môžem pri všetkej dobrej vôli prideliť len jednu hviezdičku za profesionálne vypracované animácie. * ()

tommmy89 

všetky recenzie používateľa

Tento diel je jedna veľká výprava za kúzelným zrkadlom, kde Cililing spozná i nového kamaráta svetlušku "Blik". Dostane za úlohu zostrojiť žezlo na jesennú oslavu, na ktorú dostane aj doplnok mesačný kameň, ktorý má vsadiť na špičku žezla. Ale čo náhoda nechcela, rozbije sa jej na márne kúsočky. No ako vždy sa Cililing vynájde a žezlo i tak zostrojí, no s oveľa väčšou parádou. Určite si to nenechajte újsť a pozrite si aj túto časť, ktorá sa zapáči snáď každému :) 4* ()

Reklama

Olík 

všetky recenzie používateľa

Oblíbený vzor dětských ložních souprav se hlásí podruhé a pro oko, jemuž jeho vyprávění není prioritně určeno (to jest oko odrostlé vílích příběhů) o proti prvnímu příběhu z předešlého roku rozhodně atraktivněji. Ztracený poklad totiž na rozdíl do úvodní Zvonilky, která byla jakýmsi představovacím večírkem, disponuje nosným příběhem nebo chcete-li jakýmsi dobrodružstvím, které ocení právě diváci sledující záchranu podzimní oslavy se svými ratolestmi. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Tak dvojka mi prišla o dosť lepšia ako prvý film. Minimálne je dobrodružnejšia, s peknou výpravou a aj síce klišovitými, ale stále platiacimi posolstvami. Dvojka už nie je tak dievčatkový animák ako jednotka a aj samotná Cililing mi už neprišla tak nesympatická. Ostatné kličovité prvky ostali, tých sa v disneyovských animákoch, minimálne vo videofilmoch, asi nezbavíme. Hlavne kvôli spracovanej dobrodružnosti si zaslúži 4 hviezdy. Ale občas vyšiel aj humor - duo trollov/zlobrov bolo podarené. ()

Don Kryspin 

všetky recenzie používateľa

Ze tří Zvonilek, které jsem byl nucen (několikrát) vidět, je tahle má nejméně oblíbená. Hlavní "hrdinka" se tu poměrně často chová dost nesnesitelně - tak hloupě blondýnkovsko - bárbínovsky... Nevím, jestli to má působit roztomile nebo výchovně, ale mně přesně takovéhle ženské strašně lezou na nervy. ()

Galéria (29)

Súvisiace novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (viac)

Reklama

Reklama