Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (183)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prekvapivá pointa mi bola jasná asi v tretine filmu, ale to je možno len tým, že som príliš premýšľal, kde by to asi mohlo zájť. každopádne niečo v tom závere bolo, niečo, čo aj mňa, hoci som bol nastavený očakávať toto rozuzlenie, prekvapilo a mierne mnou otriaslo. inak je ale chvályhodná krátka stopáž, ktorá to robí znesiteľným, jemné brnkanie na strunu etiky, slabí herci (tá baba je aspoň pekná) a pár chýb v scenári i výprave sa tomu dá odpustiť, pár nedá a tak mi vychádza, nech si to rátam z akejkoľvek strany, že to mohlo byť aj lepšie, ale aj horšie a takto je to také nejaké nijaké. ale niečo v tom konci im vyšlo, niečo tam bolo na pozastavenie. a ja už aj viem čo. ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

*SPOILER* Ten vzpomínaný prokletý dopis tomu filmu nikdy neodpustím. Z diváka se blbec dělat nebude, a to i přesto, že závěr sahá po 3* snad až příliš vehementně a dokáže být i napínavý. Twisted Pictures influence v závěru válí, první půlku však nezachrání. P.S.: v jednom okamžiku film donutí diváka zapochybovat, čímž se závěrečný twist stává lehce předvídatelným a tudíž i režijně nezvládnutým. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Asi na úrovni Wanovho Death Sentence, akurát trochu viac v žánri. Zahrané priemerne, Erika herecky nikdy nevynikala a svoje dve dobré role (tu a tu) má dávno za sebou; jej muž pre zmenu vrcholne necharizmatický televízny herec. A logika zas niekde víkenduje. Ale záver tomu pridáva! Nebyť to béčkový horor, mohla to byť slušná ironická dráma ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

SPOILER! Závěrečný twist byl dost zbytečný, dopis mučeného ještě zbytečnější. Rodiče se vzápětí ze sdělovacích prostředků (nebo ještě spíše od detektivů, kteří se jistě neopomněli pochlubit svým úspěchem) bezpochyby dozvěděli jak se věci mají a že jsou zase tam kde byli a tudíž upadli do ještě větších depresí. Ale pomineme-li ono pochybné morální poselství, které nám tvůrci v závěru podsouvají a také nijak výjimečné herecké výkony, máme tu celkem slušný thriller s dobrou atmosférou a výbornou hudbou, který, když nic jiného, určitě nenudí. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Manželom uniesli syna a po nejakom čase policajti ho vypátrali ale už bolo neskoro,lebo ten špinavý psychopat ktorý robil zle aj zvieratám a utýral ich syna dostal 25 rokov.Tu vidíme záťaž na oboch manželov a ako to znášajú a tie flashbacky do minulosti na syna boli skľučujúco depresívne úzkostlivé.Tak sa rodičia rozhodnú zobrať spravodlivosť do svojich rúk.Presne tak zub za zub,oko za oko a presne tak by to malo byť všade aj na Slovensku.Nemám žiadne námietky k námetu,scenáru ani príbehu,jedine okrem únosu toho zločinca aby ho prevážal jeden policajt sa mi zdá viac než divné ale pri tom únose tam tých nedomyslených vecí bolo viacej.Konečne aj postavy sa chovali normálne,práve tak ako si zaslúžila situácia.Mučenie malo aspekty krutosti a drsnosti ale celkový krvavý dojem neukázalo a ani nejak neprekvapilo.Ale čo ma potešila to bola tá finálna pointa bola veľmi dobre spracovaná. ()

Zaujímavosti (3)

  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)

Reklama

Reklama