Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve střední škole dojde ke střelbě, Deanna Cartwrightová je těžce raněna a devět dalších studentů, včetně útočníka, jsou mrtvi. Detektiv Martin Van Zandt, který dostane případ na starost, má zjistit příčiny krvavého činu a najít toho, kdo za něj nese zodpovědnost. Jeho pozornost se soustředí na Alicii Browningovou, která jako jediná byla události přítomna a může být nejen klíčovým svědkem, ale i podezřelou. Osamělá, společensky nezařazená Alicia jde do nemocnice navštívit privilegovanou a oblíbenou Deannu, která je jejím pravý opakem, ale nyní zoufale bojuje s citovými i fyzickými následky vražedného útoku. Během několika dní se mezi dvěma zcela odlišnými dívkami zrodí přátelské pouto, které jim pomůže čelit hrůzám, které prožívají. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo vynikajúci televízny film a zároveň dôkaz, že aj priemerné herečky je možné dotlačiť k prvotriednemu výkonu. Busy mám rád a k roli sa prepracovala (tak na 99%) cez Freaks and Geeks - hrá tu v podstate to isté, akurát vážnejšie, a Erika Christensen, nakoľko nie je dobrá herečka, podáva pravdepodobne svoj životný výkon. Ak máte radi filmy pre mladých - tých pár, ktoré sa tvária depresívne a nie sú umelou pozérskou atrapou, Home Room aj vďaka zaujímavej téme rozhodne stojí za pozornosť.nKoniec koncov, koľko filmov dnes rozpráva o ťažkom živote teenagerov a môžte ich brať vážne?! ()

Radim 

všetky recenzie používateľa

Pro mě hodně překvapivý film, který se mě dotkl. Hlavně "look" Busy Phillips mě opravdu elektrizoval; škoda že jsem neviděl film s originálním zvukem. A nečekaný závěr dojal. Nicméně určitě bych stříhal, některé momenty byly k neuvěření. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Snímka režiséra Paula F. Ryana z roku 2002 si všíma dôsledky streľby na strednej škole, pričom sa zameriava primárne na dve postavy – outsiderku Aliciu (Busy Philipps) a populárnu Deannu (Erika Christensen). Tie k sebe síce zo začiatku nemajú blízko, ale postupne zistia, že sú si podobnejšie, než si pôvodne mysleli. Ryanovo dielo, ktoré do veľkej miery nesie znaky televízneho filmu, aj z toho dôvodu kladie dôraz predovšetkým na prácu s postavami, ich charaktermi či vnútorným prežívaním. Prostredníctvom hlavných protagonistiek snímka ukazuje, že nie všetko je také, aké sa na prvý pohľad môže zdať. Hoci sa Ryanov film nesnaží akokoľvek moralizovať, je evidentné, že sa snaží poukázať na konkrétne skutočnosti, ktoré by mali diváka prinútiť zamyslieť sa nad tým, ako nazerá na ľudí vo svojom okolí. Dielo, ktoré pre televíznu štylizáciu mierne prekvapuje svojou dĺžkou (divák by pri produkcii tohto typu očakával počin o čosi kratší), síce nijak zvlášť nevyniká, ale zároveň predstavuje obstojný kvalitatívny priemer, ktorý sa skladá z viacerých dobrých prvkov. Tým najvýraznejším je pravdepodobne herecké obsadenie, obzvlášť ak je teda reč o dvojici hlavných postáv, medzi ktorými sa časom vytvorí fungujúca chémia. A to až taká, že divák sa môže pristihnúť, ako im fandí. Home Room je snímkou snažiacou sa vo svojom príbehu poukázať na viacero vecí, pričom však jej hlavným posolstvom je, aby človek "nesúdil knihu podľa obalu". Klišéovitý odkaz umiestňuje Paul F. Ryan do priemerného, trochu dlhého, ale pozerateľného počinu. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Scénář nedokáže naplno využít "vděčné" téma a docela často zabředává do zbytečných dějových oklik a rachtá se ve zbytečnostech. Přesto hlavně díky závěrečnému cca dvacetiminutovému "zúčtování" s minulostí je to více než jen průměrný snímek, jehož hlavní chybou je přemrštěná stopáž. ()

Reklama

Reklama