Reklama

Reklama

Dievčatko a líška

  • Slovensko Liška a ja (viac)

Obsahy(1)

Pravdivý príbeh o jedinečnom priateľstve dievčatka a líšky sa dohráva počas jedného pôvabného leta v krásnom horskom prostredí.
Dievčatko Bertille zazrie v lese líšku a chce sa s ňou spriateliť. Potrvá dlho, kým sa jej to podarí. Líška si na ňu postupne zvyká a prejavuje jej čím ďalej väčšiu dôveru. Bertille je šťastná, keď sa s ňou môže hrať a vyvádzať s jej líšťatami. Trocha sa na líšku hnevá, že ju neposlúcha a nehrá sa podľa jej predstáv. Raz si ju privedie domov, ale líška sa v cudzom prostredí necíti isto a bezpečne, a tak vyskočí von oknom, pričom sa poraní. Bertille odnesie zranenú líšku späť do lesa a aj keď sa zvieratko uzdraví, Bertille svoje sebecké konanie oľutuje a z letného zvieracieho dobrodružstva si odnesie veľké životné ponaučenie.
V rovnakej izbe ako Bertille žije po rokoch jej malý syn a mama mu rozpráva svoj pôvabný príbeh s líškou, ktorý tu prežila počas jedného dávneho leta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (45)

kabel 

všetky recenzie používateľa

Zpátečka do dětských let, kdy určitě každý chtěl mít nějaké zcela nevídané zvíře doma. U mě konkrétně to teda byla liška, hlavně kvůli její pověsti a vystupování. Co se týče filmu tak mě asi nejvíce zaujaly záběry krajiny,zvířat a hudba. Být asi o nějaký ten rok zpátky asi by se mi to líbilo mnohem víc. No a jak už tak bývá na konci by mělo být rčení a to zní:"Pečený holub chutná líp, než ten nevopočenej." ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Ako prírodopisný film o živote líšok to je celkom fajn, no ako hraný film do bola dosť nuda, navyše to nespratné decko sa správalo tak infantilne, až mi riadne liezlo na nervy. Mohla ďakovať všetkým svätým, že tie svoje zábavky s líškou prežila bez ujmy na zdraví a rodičia by si zaslúžili návštevu zo sociálky, že ju nechávali celé dni behať po lese a ešte ju podporovali v tom, aby sa hrala s divou nezaočkovanou líškou. Som zvedavý, akého filmu sa dočkáme nabudúce - o kamarátstve decka s kobrou? ()

Reklama

tančísvlky 

všetky recenzie používateľa

Nedá sa inak,vskutku citlivo natočená malebnosť.Niektoré zábery sú absolutne unikátne.Pán expert na zvieratá p.Chaloupek má určite špeciálnu radosť z podobne žánrového filmu ako on produkuje. Spomenul som si na sekundy aj na veľký film "tanec s vlkmi" .Všetka česť dievčine a samozrejme lištičkám. Skvelá "obrazová" show...Stačí sa pozrieť do galérie z tohoto filmu a pochopíte že to je neobyčajná záležitosť. p.s. Netuším prečo tu nie je uvedené meno dievčiny,ktorá hrala vynikajúco hlavnú postavu a volá sa Bertille Noël-Bruneau... ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Skvostná kombinace přírodovědného dokumentu a dětského filmu bez jakýchkoliv rušivých elementů-děj se soustředí pouze na lišku a děvče. Nad nádhernými záběry kamery se mi občas zastavoval dech, zvlášt když je doplnovala vhodná hudba a drsný závěr byl snad úplně nejlepší. V rámci žánru dětského filmu téměř dokonalé. ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Jeden z vánočních filmů, týdenního vánočního festivalu s rodinou nějstaršího syna. Program: Emil a detektivové, Léto s liškou, Odvážná školačka a Limonádový Joe. Pro mě představují filmy - jako je tento - dost závažný ambivaletní problém. Je to hezké, je to o zvířeti, které znám a není to padlé na hlavu. Na druhé straně tu ale jde o ostré vniknutí do soukromí zvířete. a jeho životního prostředí, a z toho moc radost nemám. Záverem je, že když už je to natočeno, tak se na to podívám, ale Kdyby se mě někdo zeptal, zda se má tento film natáčet, řekl bych rozhodně: ne. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (5)

  • Během filmu se v roli lišky prostřídalo okolo deseti různých lišek. (Stanislaus)
  • Film byl natočen ve francouzském Plateau de Retord, který Luc Jacquet dobře zná, protože tam strávil část dětství. Některé scény byly také natočeny v italské oblasti Abruzzo. (anaon)
  • Lišky ve filmu hrálo celkem pět zvířat: Titus, Sally, Ziza, Scott, Tango a Pitchou. Titus byla liška ochočená Marie-Noëlle Baroni. Zemřela 17. března 2008 v pokročilém věku dvanácti let. (anaon)

Reklama

Reklama