Reklama

Reklama

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (535)

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Největší zápor? Vše už tu bylo několikrát k vidění!, včetně rádoby "WTF cool konce" (zdravíme Carlitovu cestu). O to více je překvapivé, že ač není Londýnský gangster ničím jiným, než žalostným slepencem několika fungujících scén a hlášek ze starších slavných gangsterských filmů, jako celek vlastně funguje více než obstojně. Sympatická stopáž netrpí na moderní neduhy nudy a stereotypu, charisma dvou hlavních představitelů je příjemně osvěžující. Pak už jen stačí, aby Keira nasadila roztomilý kukuč anebo Colin udělal drsňáka, a rázem je o zábavu postaráno. To vše zamíchané v chutné omáčce fungující režie a postupně dávkovaného napětí potom nemůže zklamat nikoho, kdo čekal slabší krimi s nejslavnějším irským hercem 21. století... ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Osudy metropolitného gangstra a.k.a. život nie je krásny a.k.a. ja chcem byť druhý Ritchie. Guy Ritchie. S trochou predstavivosti by to mohlo byť jeho vykastrované dvojča. "Zápletka" (postrádajúca aspoň pokus o gradáciu) rozhadzuje siete do viacerých žánrových vôd a postranných motívov naraz, machruje s hereckými esami dosadenými do plytkých postáv podliehajúcich priamočiaremu scenáristickému konštruktu akcia - reakcia a majúcich v každej jednej scéne presne jeden cieľ, jednu motiváciu a jeden problém, ktorý treba vyriešiť. Monahan má problémy s udržaním jasného tempa a umelo operuje s povrchnou (rovnako ako zbytok filmu) romantickou líniou, ktorá akoby do zvyšku filmu vôbec nepatrila. Snaha rozohrať viacero postranných motívov a dejových odbočiek končí u nesúdržnosti, nedotiahnutosti a nepochopiteľnosti konania hlavnej postavy, ku ktorej sa vďaka absencii emočnej hĺbky a ponorenia sa do jej vnútra, aby ho divák lepšie spoznal, nedá vytvoriť iný, než flegmatický vzťah, čo sa ani príliš nebije s flegmatizmom a apatiou väčšine charakterov vlastných. Oldschoolovému feelingu sa to ani neblíži a Monahanove pokusy o efektné prestrihy a prechody na ďalšie sekvencie ústia iba v opakovanú neschopnosť ukončiť scénu, ktorá vo výsledku vyznieva trápne. Vágne, plytké, nezaujímavé. 45% ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mitchel´s Way z Londýna aneb existují povolání, kdy je měkké srdce vždy po zásluze potrestáno.. Oblíbený žánr, oblíbené lokace, dobře vybraní herci a přesto mi to příliš nesedlo. Monahan totiž nedokázal slepit ty gangsterské střípky válející se na podlaze bodyguard romance do uceleného celku a "nečekané vyústění" pak zapůsobí chladně jak prsatá blondýna na libido postavy Raye Winstonea. Pana Farrella v obleku na míru a s bouchačkou opatřenou tlumičem ještě nechat pár let a šedivých vlasů dozrát a pak bude vzrušení sekretářky Moneypenny vskutku nekonečné.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,075Tržby Celosvetovo $8,222,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Trošku zmetené a nevyrovnané ale má to zopár slušných momentiek a solídne hrajúceho Colina Farrella, ktoré mi to vytiahli aspoň na ten priemer. /55%/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To nemusíš.“ – „Musím. Za to, aký si ku mne bol.“ Vďaka dôveryhodnému Colinovi Farrellovi ma Kšeft za všetky prachy bavil vždy, keď bol na scéne. A to bol v podstate stále. No inak to nie je žiadny zázrak. Vedľajšie postavy (Thewlis, Friel) sú zbytočné, niektoré zvraty rušivé, koniec mi pripadal nadrogovane nevtipný, mnohé pasáže načrtnuté a následne zabudnuté (šialený fotograf s pištoľou) a hoci sa tomu vzhľadom na plagáty, trailer, obsah a fotky ťažko verí, Keira Knightley má, prehnane povedané, skôr cameo (!). Ak by scenárista nechcel naraz povedať milión vecí a zostal by pri niečom, čo pripomína remake milovaného Osobného strážcu, bolo by to lepšie. Škoda. Prehnané ambície tiež niekedy nie sú dobré. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. června 2010 v Londýně, Hammerwoodském parku a v Los Angeles. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (viac)

Reklama

Reklama