Reklama

Reklama

Pred pár rokmi boli Sara (Cameron Diaz) a Brian (Jason Patric) Fitzgeraldovci tými najšťastnejšími manželmi a rodičmi na svete – mali malého synčeka a dcérku a k dokonalému šťastiu im v podstate nič nechýbalo. Lenže jedného dňa sa ich pokojný, obyčajný život rozpadol na prach - vo chvíli, keď ich iba dvojročnej dcérke Kate diagnostikovali leukémiu! Obaja sú zúfalí a odhodlaní urobiť všetko potrebné, len aby ich milovaná dcérka prežila, obzvlášť však Sara. A v tomto prípade je potrebná Anna – Kateina malá sestrička, ktorú Sara a Brian splodili len preto, aby Kate zachránili život... Od toho momentu uplynulo už niekoľko rokov. Kate (Sofia Vassilieva) a Anna (Abigail Breslin) k sebe majú oveľa bližší vzťah, ako súrodenci zvyčajne mávajú. Pretože hoci je Kate staršia, jej život úplne závisí od Anny. Hoci sú veľmi mladučké, majú už za sebou mnoho náročných a bolestivých lekárskych procedúr a nemocnica sa v podstate stala ich druhým domovom, tak často v nej sú... Rodina drží v ťažkých časoch neustále spolu, matka Sara sa už dávno vzdala slušne naštartovanej kariéry právničky, len aby sa o chorú Kate mohla nonstop starať a jej manžel Brian ju vo všetkom podporuje, ako vládze, no v porovnaní so Sarinou neuveriteľnou vnútornou silou si často pripadá ako slaboch... Ich syn Jesse (Evan Ellingson) sa nie bezdôvodne cíti akoby bol neviditeľný, pretože stredobodom rodičovskej pozornosti sú stále len Kate a Anna. A potom sa stane niečo nepredstaviteľné – medzičasom už jedenásťročná Anna sa totiž jedného dňa vzbúri! A aby sa z medicínskeho hľadiska stala úplne nezávislou od rozhodnutí svojej matky, požiada známeho právnika Campbella Alexandra (Alec Baldwin), aby ju zastupoval pred súdom.... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (713)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Samotnej nápad o tom, jak dárkyně náhradních dílů pro svou nemocnou sestru řekne dost, mi ze začátku přišel docela zajímavej. Ale to by se přece v žádnym správnym americkym filmu nemohlo stát, aby někdo řek něco jako "Fakt sorry, ale já bych si radši nechala obě dvě ledviny, protože by mě to pak v dalšim životě asi poněkud omezovalo.". To prostě nejde. Důvod je samozřejmě úplně jinej, ale nechci tady spoilerovat, abych snad nikoho neošidil o tu "šokující" pointu, kterou stejně i méně bystrej divák (třeba já) odhadne poměrně záhy... Jinak film je jenom taková standardní ždímačka na slzy. Sice se to snaží chvílema předstírat, že je to nějaký drama ze soudní síně, ale ten proces je tam naprosto zbytečenej. U soudu se odehrává dohromady asi 10 minut a v podstatě to vypadá spíš jak někde u rodinný večeře, protože tam na sebe celá rodina ječí a soudkyně tomu s chápavym pohledem přihlíží. 20% ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Koukáte na melodramatický film o soudržnosti rodiny ve složitých životních situacích, kdy do prosluněných záběrů hraje jemný klavír a těžké scény jsou narvané emocemi a skoro si chcete říct, ze jde o další hollywoodský kalkul, jenže pak vám dojde, že Cassavetes to má prostě v ruce a v jistých aspektech je i v banálních a ohraných tématech/scénách - jakkoliv jsou schématické - svůj, dostatečně procítěný, nevtíravý, intelektuální a emocionálně kulervoucí, úřadující velmi obdobným způsobem jako v The Notebook. Cameron Diaz hraje jako o život. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Tento film ve mně vyvolal ryze negativní pocity, méně sympatický snímek jsem už pěknou řádku dní neviděl. My Sister´s Keeper je citové vydírání ve své nejčistší podobě a považuju za svůj osobní úspěch, že to na mne nefungovalo. Ve "smrtelně vážných" dramatech by podle mne prostě děti neměli být vyspělejší než dospělí, tečka. Herci a režie výtečná. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento film ma ohromil, a to som ho ani nemal v pláne si pozrieť. Zaujala ma jeho téma. Zatiaľ ma nenapadlo, že okrem kradnutia orgánov (niekedy aj zabíjania "darcov") je medicínsky možné, aby rodičia takéhoto nedobrovoľného "darcu" splodili. A dôsledkom takto zvráteného uvažovania a konania rodičov je otázka, kde sa rodičia zastavia pri používaní jedného dieťaťa na záchranu druhého. Zaujala ma chladnokrvnosť tej hysterky pri "Sofiinej voľbe" , ktorej zvrátené chápanie materstva a rodiny ju spoľahlivo vedie až ku kriminálnemu správaniu. Film ako taký považujem za veľmi dobrý, aj keď by mu prestrihanie veľmi prospelo, ale jeho hlavný prínos vidím v poskytnutí námetov na premýšľanie. Podobný pocit som mal aj po filme Čas prebudenia. ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavý námět podle stejnojmenné knižní předlohy se sympatickou a dobře hrající Abigail Breslin. Bohužel scénář a ztvárnění zas až tak zajímavý jak na první pohled vypadá není a už od první třetiny se tu děj místy neuvěřitelně vleče. Postavy nejsou ani více vykresleny a tudíž mi bylo jedno co cítí a emoce z tohoto snímku se tudíž ani nestačily projevit. [5/10] ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (11)

  • Na konci filmu odjíždí advokát v autě se svým psem. Žádný člověk s aktivní epilepsií nemůže vlastnit řidičský průkaz i přesto, že má k dispozici asistenčního psa. (Veronixxx)
  • Keď si Sofia Vassilieva oholila vlasy a obočie, aby mohla hrať chorú Kate Fitzgeraldovú, z jej vlasov sa pre ňu vyrobila parochňa, ktorú potom nosila pri natáčaní TV relácie Médium (od r 2005). (misterz)
  • Původně měly hrát role sester Fitzgeraldových Elle a Dakota Fanning, byly ale nahrazeny, když si Dakota odmítla oholit hlavu, což role vyžadovala. (j.o.j.o.)

Reklama

Reklama