Reklama

Reklama

Vtierka Castle

(seriál)
  • Slovensko Castle (viac)
Ukážka z filmu 4
Krimi / Komédia / Dráma / Mysteriózny
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Tvorcovia:

Andrew W. Marlowe

Predloha:

Barry Schindel (poviedka)

Hrajú:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(viac)

Videá (14)

Ukážka z filmu 4

Recenzie (367)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Slovenský názov rulez... Kombinácia Bootha (KOSTI) a Moodyho (CALIFORNICATION) je prekvapivo účinná aj napriek tomu, že ide o štandardný, ba až tuctový krimi seriál (ktorý je tu na csfd momentálne značne preceňovaný). Kapitán zo Serenity (FIREFLY) je skrátka kult sám o sebe... Inak to, že sa tam mihol James Patterson (autor Zberateľa bozkov či Ako pavúk) je celkom cool... Kua, napokon som sa neskutočne namotal a dávam plný počet... ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Někdy stačí k úspěchu opravdu málo.Vemte sympatického neotesaného řízka,který se živý psaním detektívek a jeho ego je větší než Nicolase Sarkozyho,hoďte ho na krk prací posedlé,citově odměřené,tvrdé a sexy policistce.Nechte je společně rešit případy,jeho hláškovat,jí nechápavě kroutit hlavou,nechte jim průběžne ukazovat a měnit jejich charakter aby mohli diváky nechat v napětí kdy si konečně vyznají lásku a máte zaděláno na další super seriál,který sice klišoidně kopíruje styl Bones,Live,Dempesyho a McPeacové atd. ale prostě funguje.Tohle je to co řikám pořád,jak mile má seriál sympatické obsazení je to půlka úspěchu a hašteření mezi lehkovážným charismatickým týpkem a odměřenější ženštinou po jeho boku prostě funguje vždycky. 80%. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Po pilotu slušné, ale dál se pouštět nehodlám. Příliš málo hodnocení na to, aby se dalo tvrdit, že tohle schéma se českému divákovi bude líbit a seriál může v tuzemském televizním prostředí uspět. Ruku však na srdce, naše společnost ještě není připravena nechat si sebrat vymývárny VKV s ORZ na ULICI a nahradit je touto "neškodnou" zábavou. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Castle je kriminálka, ktorá si zaslúži pozornejší prístup ako epizódku kde-tu zachytenú na televíznej obrazovke. Až po zhliadnutí celej prvej sezóny takpovediac „na jedno posedenie“ dokážem túto prvotriednu záležitosť doceniť naplno. Ide totiž o uvoľnenú, vtipnú a trefne nahláškovanú, zároveň často krutoprísne napínavú a predovšetkým výborne napísanú krimi sériu, v ktorej okrem bohatých detektívnych zápletiek (všetky CSI počuli hlasné spláchnutie) a popkultúnych odkazov dominujú postavy. Hlavní protagonosti sú totiž jedným slovom fenomenálni a Filliona i Katic som si zamiloval na prvý pohľad. Inak to proste vďaka neuveriteľnej charizme, šarmu, inteligencii a vtipnosti ani nejde, a to už nehovorím o tej nesmierne reaktívnej vzájomnej chémii. Takisto vedľajšie postavy sú skvelo napísané a slúžia nielen na pobavenie, ale dodávajú postavám hlbší rozmer. Jednoduché, svižné, inteligentné a zábavné. Perfectisimo! Navyše druhá a tretia séria kvalitatívne prekonávajú prvú v každom jednom ohľade. (1.séria – 90%, 2. séria – 95%, 3. séria – 95%) ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Galéria (2 636)

Zaujímavosti (29)

  • Stana Katic v pořadu Noční show Davida Lettermana (od r 1993) přiznala, jak ve skutečnosti získala roli Kate Beckettové. Při kamerových zkouškách si Stana uvědomila, že má na sobě příliš dlouhou tuniku, a tak požádala Nathana, který si kousek opodál dopřával šálek kávy, zda-li by jí pomohl ho zkrátit. Ve chvíli, kdy se Nathan chopil nůžek a začal stříhat, vešel do místnosti producent, uviděl je a dal Staně roli. (Ajka1)
  • Čas 12:51 – drogový boss se Kate zeptá rusky (foneticky): „Mně važno znať ili ty drug.“ Taková formulace je naprostý nesmysl. Znamená to totiž: „Potřebuju vědět nebo ty přítel.“ (Proste..Jana)

Reklama

Reklama