Reklama

Reklama

Muž, zúfalý z toho, že nevie zplatiť dlh svojej bývalej, sa rozhodne vykradnúť dom svojho nového zamestnávateľa. To ešťe ale netuší, že dom si vybral aj iný zlodej, ktorému ale nejde ani tak o majetok. Ten v dome nastražil veľa pascí a jeho záľubou je mučenie obetí. Vtedy sa jednoduchá lúpež zmení na útek. Útek na peklo. A peklo na krásny sen oproti tomu, čo ich naozaj čaká. (Skleni)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (460)

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Film plnej chyb, ale bez chyby. Kurva! Že půjde o dobrou zábavu jsem věděl, ale že půjde o život během sledování by mě nenapadlo. Ještě ze mě cáká pot. To, co nám tady bylo neservírováno nemá v rámci žánru obdoby (nepřehánim). Tady totiž vůbec nejde o krev, nebo brutalitu (to je až na poslednim místě) tady jde o přežití, logiku, rychlost a předvídavost (což se o filmech jako Saw říct nedá). Jasně, film má svoje chyby a režijně je slabší než třeba Hory maj voči, nebo Poslední dům nalevo, ale pořádná dávka dynamiky, depresivity a napětí váš přikove ke křeslu ani nevíte jak (film to ale samozřejmě neni pro všechny;). Fenomenální hudba navíc všechno povyšuje do naprostýho psycha a pocitu bezmoci. No a hlavní představitel, byť je neznámej, hraje výborně. Já se bavil jako ještě u žádný brutal šílenosti, takže těch pět hvězd tomu zkrátka dam a na zápory filmu prostě seru! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý hororový thriller. Má dosť dobrý príbeh o robotníkovi, ktorého rozvedená žena má vážne problémy s úžerníkmi a tak sa rozhodne vykradnúť dom svojho súčasného zamestnávateľa, o ktorom vie, že odchádza aj s rodinou na dovolenku, ale po príchode do očakávane prázdneho domu si po chvíli uvedomí, že nie je všetko v poriadku, pretože rodina neodišla, ale stala sa terčom brutálneho vraha, ktorý po dome rozmiestil pasce a urobil z neho takmer nepriepustnú pevnosť. Spracovanie je celkom slušné, úvodná dvadsaťminútovka dobre oboznámi s problémami hlavného hrdiny a tak mu nie je problém fandiť ani pri jeho nelegálnych plánoch a potom už dostane plný priestor táto pomerne originálna zápletka, ktorá síce po oboznámení s ňou už ani nemá moc čím prekvapiť, prakticky len kombinuje niekoľko známych filmov tohto žánru, ale nemám s tým problém, stále sa niečo deje, za čo môže samozrejme hlavne výber prostredia, všetko je podané nadpriemerne, síce logika občas zakolíše, ale všetko len v medziach žánru, takže s tým nemám problém, zaujal ma aj úplný záver, som spokojný. Film je na tom dobre aj po klasických hororových stránkach, často funguje napätie, to pomalé plýženie po dome má svoje čaro, zaujme aj pár slušných pascí a úmrtí, napríklad scéna s pascami na medvede, je sa na čo pozerať. Herecké obsadenie sa mi páči, Josh Stewart v hlavnej úlohe a má takmer celý priestor, tých pár zvyšných postáv má len pár minút, ale nikto z nich nesklame. A pochvalu si samozrejme zaslúži aj postava záporáka, zaujal ma jeho vzhľad, štýl pohybu, samozrejme pasce a celá tá mytológia vytvorená okolo neho, rád ho uvidím znovu. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru rozhodne nadpriemerné, zaujímavý vizuál, celé to pôsobí správne dynamicky, tu som spokojný. The Collector určite nie je nejaký hororový kult, ale sympatická žánrovka, ktorá sa dá pozrieť znovu a priniesla aspoň mierne oživenie do tohto žánru. 72% ()

Reklama

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

Sysel_CZ 

všetky recenzie používateľa

Zase, jak krváky nesnáším a několikrát jsem musel zavřít oči, tak tohle je super drasťárna napínavá jako moje trencle potom, co je vyperete v Perwollu... Škoda úplného závěru, ale jelikož podtrhuje pointu filmu, nebudu mu ho nakládat jako mínus a nechám pět, protože jsem u toho skoro nedýchal a atmosférou mě to vtáhlo dokonale. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (17)

  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)
  • Pôvodne mal byť film prequelom k Saw (2004). Producenti však nakoniec od tejto myšlienky upustili. (beso74)
  • Rovnako ako Saw (2004), aj tento film je inšpirovaný filmom Sedem (1995). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené