Reklama

Reklama

Laurie Strodeová (Scout Taylor-Comptonová) zastrelila sériového vraha Michaela Myersa (Tyler Mane), pričom sama utrpela ťažké zranenia. Po roku od tragických udalostí býva u šerifa Bracketta (Brad Dourif) s jeho dcérou Annie (Danielle Harrisová) a prenasledujú ju desivé sny. Netuší, že Myers, ktorého telo v osudnú noc zmizlo, ožil, a pri potulkách mestom pokračuje vo svojom krvavom diele. Blíži sa Halloween a do svojho rodného Haddonfieldu v Illinois vkročí brutálny vrah s obhorenou maskou a dlhým nožom. Nezastaví sa pred ničím, veď musí dokončiť neuzavreté rodinné záležitosti súvisiace s jeho pochmúrnou minulosťou. Od tých čias síce vyrástli v meste noví a odvážni hrdinovia, ale podarí sa im dnes prežiť dosť dlho na to, aby zastavili neživého a nezastaviteľného démona? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (400)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Zase jedna pěkná řezničina! Co se líbilo: hudba, kamera - některé obrazy byly krásné samy o sobě, kostýmy z filmu Rocky Horror Picture Show na halloweenském večírku a vydařené triky. Co se nepodařilo: vytvoření napětí, atmosféry, strachu. Postavy jsou tak ploché, že vám k srdci nepřirostou, a tudíž je vám jejich osud lhostejný. Tolik vražd, ale jako by si jich nikdo nevšiml? Klišé se zrcadlem je notně obehrané. A co ten závěr? Ve druhé třetině filmu jsem si říkal: jen aby pointa nebyla jako u Houbiček nebo Noci s nabroušenou břitvou....ovšem co chtěl básník tím koncem říci? Aha, že by mohlo následovat ještě strašnější pokračování... ()

JohnnyD odpad!

všetky recenzie používateľa

Robovi Zombiemu sa to podarilo. Dokázal nakrútiť ešte horší film ako jeho remake Halloweenu. Ak mal prvý film nejaké elementy, z ktorých fanúšikovi nebolo na grc, bola to pôvodná hudba, Mišova maska a Loomis. Po Carpenterovej hudbe niet ani stopy, zdrap, ktorý sa tvári ako maska sa už na seba ani nepodobá a Loomis prešiel takým neuveriteľným prerodom osobnosti, že sa to ani nedá opísať. Inak všetko ostáva na rovnakom - strašní herci, ešte horšie dialógy a naivný príbeh. Ten je inovovaný o snové vízie, ktoré sú úprimne na smiech a dávajú veľký kopanec do zadku logiky (Michael a Laurie sú azda nejako telepaticky prepojení?). Perličkou je biely kôň, ktorý je jedno veľké WTF. "Zaujímavý" koniec je výsmech študovanému fanúšikovi, lebo vie, že vykráda minimálne dve klasiky (štvrté diely Piatka trinásteho a Halloweenu). Nechutným vrcholom všetkého je Michael Myers čoby 40 ročný metalista-drevorubač. Zlaté Halloweeny 3, 5, či 8 - oproti tomuto tu sú to veľdiela. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Už prvý Halloween Roba Zombieho som prekusával s ťažkým srdcom, ale toto pokračovanie je miestami hotové utrpenie. Úchylný, metalovo-cirkusový krvák, kde vyšinutý Myers vždy príde na to správne miesto a vždy v správny čas začína byť vážne otravný ešte ani nie v polovici filmu. Druhá polovica nie je o nič lepšia. Je nielen brutálna ale i blbá. Myersove prudké bodania nožom sú fakt drsné, ale prečo je taký ohybný aj po piatich úderoch do hlavy? A že s basebalovou pálkou to sú iné pecky...Po týchto pre niekoho smrteľných úderoch sa Myers oklepal už po niekoľkých sekundách a vraždil vo výbornej kondícii ďalej. Nachvíľu sa mi v hlave zahmlelo a zamyslel som sa či vlastne nepozerám nejaké hororové pokračovanie terminátora. Vážne som niekoľkokrát pomyslel na to či to vypnúť, ale bol som zvedavý jedine na to, či Myers konečne posledný krát vydýchne. Zdá sa, že áno, ale pri tejto blbej sérii by som sa pokračovaniu nedivil. Ak by náhodou prišlo, tak pre mňa existovať nebude. Po tomto je Myers a jeho "Rambo" nôž pre mňa prototypom blbého a nudného krvavého hororu. Krvákom som sa nikdy nevyhýbal, ale neznesiem ak sa postavy chovajú ako úplní idioti a neplatia zákony fyziky a balistiky. Veľmi slabé dve hviezdy, ani fakt neviem začo. 30%. ()

ScreamJay 

všetky recenzie používateľa

Wrestling s kuchyňským nožem aneb dýňová sezona v domě (bezmála) tisíce mrtvol. Amatérský řezník z Haddonfieldu na cestě za sebepoznáním(!!!) Ptám se, má to cenu ohlížet se 30 let zpátky, dívat se Rosenthalovi pod ruce a s trochou nostalgie vzpomínat na prsa, krev a mrkváče? Původní Halloween II byla dobová analogová řezničina, takže kde se vzala odvaha (nebo dost možná naivita) Roba Zombieho vykreslit Myersovu psychologii zrovna teď, v časech, které dusí digitální brutalita? Takhle, z mého pohledu má Rob problém budovat jakoukoliv funkční atmosféru - on prostě "jenom" drží tempo. Navíc ten jeho formát opakujících se bizarrních výjevů k něčemu tak přímočarému, jako je Halloween legacy, prostě nepasuje. Předěly se tlučou jak rozmazlený děcka na pískovišti a i přes to, že se bezútěšně snaží držet za overal chlapce v masce z gumopryže, dostat se do hlouběji do jeho podvědomí, k saméjeho podstatě, psychologie ostatních postav je naprosto stupidní, nekonkrétní. Kupříkladu Loomis Malcolma McDowella, to je P(íá)R extrémně nekontrolovaný debility(!!!) Já to chápu, vizuálně by to tak ze 2/3 obstálo, Zombie je v tvůrčí podstatě neústupný, drží jistý drive a jeho hrdinky jsou vesměs rozcuchaný, potetovaný mrchy, co poslouchaj Alice Coopera a říkaj kurva častěj než dobrej den. Přesto Halloween II jako celek nefunguje a upřímně, mít imrvére za prdelí Sheri Moon Zombie s jednorožcem a upatlanýma očníma stínama, asi by mi jeblo taky(!!!) Suchej steak bez omáčky na podvečerním menu za [final rate: 40%] ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Jedno sa musí Zombiemu uznať. Podobne, ako pri jeho prvej návšteve Haddonfieldu v roku 2007, ani teraz sa nenecháva zviazať putami kultovej Carpenterovej predlohy. Hoci si ju váži (nemocnica, odhalenie vzťahu medzi Laurie a Michaelom), otrocky jej neslúži, skôr jej symbolicky vzdáva hold a ide si svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ, príliš vlastnou. Na jednej strane je svoj (halucinogénne pasáže), na druhej strane používa neznesiteľné slasherové klišé, s ktorými by mali noví hororoví režiséri pravdupovediac po opotrebovaných desaťročiach prestať a skúsiť to robiť inak. Alebo si naozaj myslia, že unudených divákov baví miliónty krát krútiť hlavou nad tým, ako obeť v nočnej divočine ziape na kilometre ďaleko, hoci vie, že za ňou je sériový vrah, namiesto toho, aby bola ticho, ľahla si do vysokej trávy a 5 minút sa nehýbala? Zombieho jednotka ma bavila. Toto nie. Scenár je chaotický, réžia nesústredená a dvojhodinová stopáž smrtiaca (a zbytočná). Humusácka atmosféra 70-tych rokov nie je všetko a výrazne ubudlo aj "ksichtov" z vedľajších úloh (v porovnaní s predchádzajúcim dielom). ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (22)

Súvisiace novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (viac)

Reklama

Reklama