Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (134)

Ratemus 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší film s Jetem Lim, skvostně zvládnutá choreografie soubojů, které berou dech, akce plno, trocha humoru. Výborně zvládnutá filmařina, možná ještě lepší než původní film s Brucem Leem. Jet Li je neskutečný borec, jeden z nejlepších herců svého druhu. Prostě naprostý masakr, není film, kde by byly lepší souboje, ani Raid ani Ong Bak, prostě není, tohle je neskutečný, kde jen berou tu fyzičku. ()

fars 

všetky recenzie používateľa

Co se tyce akce, tezko budete v kung-fu filmech hledat neco lepsiho. Pokud vubec najdete, protoze souboje jsou opravdu ultimatni. Jet Li hazi protivniky vzduchem, lame kosti, a na samotnem konci si to rozda s urotlym hovadem, co zatlouka hrebiky holyma rukama. Jinak to ale zadna velka pecka neni, klasika o pomste - takze jednoduchy pribeh a dialgy misty o nicem. Treba takovy Fearles se mi filmove libil vice. ()

Reklama

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Když se bojuje je to nadsazené, ne vtipné, málo nápadité. Když se nebojuje, je to blbé, nudné, debilně zahrané a ustrnulé dialogy jsou ubíjející. Jedna hvězda za souboj naslepo, jedna za konečný duel. Jinak bída. Chcete vidět super duely? A nenudící děj k tomu? Tak doporučuji film Neporazitelný III. - Vykoupení. Jet-Li je borec, Gordon Chan blbec. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[1,5*]     "Boli sme obaja v posteli, ale nespali sme celú noc." "Ak ste nespali, tak čo ste potom robili?"     Dosť zbytočný remake, ktorý prevára už aj tak slabučký čajík (ten však mal aspoň ešte aké také čaro). Jet "Kamenný ksicht" Li ma nikdy príliš nebral a jeho hrdinovi sa navyše dá ťažko fandiť, keď pôsobí takmer celý film ako nejaký nezničiteľný terminátor (zabrať dostane až v poslednom súboji). Dej, postavy i dialógy sú prihlúple (ako taká ukážka horeuvedený citát), herci sú toporní (priam zúfalá je v tomto smere tá japonská frajerka), v tomto sa oproti originálu vôbec nič nezmenilo. K tomu je tu ešte vtieravá, presladená hudba, ktorá s k dianiu príliš nehodí. Dúfal som, že si vychutnám aspoň tie súboje (však o iné nejde, že?). Mňa ale nebaví choreografia s mottom "extra rýchlo, extra surovo", bez nejakej elegancie a bez humoru, takže som nebol uspokojený ani v tomto smere (až na nejaké záblesky pri súboji so starším majstrom japonského klanu). Pookrial som až pri záverečnom súboji so "žulovým" Japoncom, obzvlášť pri použití opasku proti meču. Možno by som aj bol v hodnotení trošku blahosklonnejší, keďže ide proste o hongkonské kung-fu béčko, lenže už som videl, že aj takýto žáner sa dá nakrútiť neporovnateľne kvalitnejšie (napr. Ip Man (2008) a jeho pokračovania). ()

prasacimor 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane výborná oldskul kungfu akcia a na druhej príbeh, dialógy a celkovo jednanie postáv tak neuveriteľne stupídne a naivné, že napísať horší scenár, ktorý sa ešte tvári seriózne a pritom je úplne na smiech by fakt bolo umením . Je síce pravda, že kungfu filmy sú založene hlavne na kungfu a to ostatné je tam len aby sa nepovedalo, ale predsa len. Neostáva nič iné len sa nad tým počas filmu pousmiať a užívať si tie súboje, ktoré su fakt nevídané, hlavne keď Jet li má už po troch minútach filmu na konte zo desať zlomených poprípade vykĺbených končatín. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama