Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Cesta draka (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Těšil se, že se v Římě dobře nají, ale mafiáni nedají pokoj majitelům restaurace, a tak musí Bruce udělat pár nezbytných opatření, aby je ochránil. Kopance budou jenom létat a na konci se možná odehraje souboj století: Bruce Lee versus Chuck Norris. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se mě někdo zeptal, proč je toto jeden z mých nejoblíbenějších filmů, těžko bych mu dokázal jednoznačně odpovědět. Bruce Lee je zde vynikající a pro začínajícího Chucka Norrise byla toto možná životní role. Všechny scény jsou tu skvělé a očividně točené s chutí, takže mi nikdy nedovolí, abych se nudil. Také k tomu možná přispívá i závěrečný boj. Chci ještě podotknout, že dost dobře nechápu, proč si tolik lidí myslí, že to nemá děj, ale to je otázka vkusu a názoru. ()

Seabeast 

všetky recenzie používateľa

Snímek s nějdražší akční scénou v historii kinematografie! Nevěříte?!? Tak si jen představte jakou astronomickou částku museli vyplatit Chucku Norrisovi za jeho "první" (první?) totální porážku! Chudák Chuck Norris, musel po uvedení filmu velmi trpět... A jeho chlupy na hrudi taktéž! :( Ale teď už vážně. Vlastně moment, to ani nejde! :-D Cesta draka je totiž samo o sobě velmi vtipné akční béčko u kterého zamáčknete nostalgickou slzu nad fenomenálností Bruce Leeho a nejenom to! Až spatříte ty čínské gangstery v teplákách, ve kterých asi v té době neměli gule doprava, tak půjdete do kolen. A nesmím zapomenout také na scény při nichž si v mysli jenom řeknete: "WTF?!". Koneckonců, jedná se o kultovní záležitost, která milovníky akčních braků s fantastickým Brucem Leem s jistotou zahřeje na srdéčku! ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tento film na Brucove pomery obsahuje netypicky veľkú porciu humoru. Bruce sa snaží gúľať očami a strúhať rôzne grimasy. Skoro som mal pocit, že sledujem nejakú Jackie Chanovku do ktorej niekto omylom obsadil Bruca. Bruce to okrem bitiek ani nepredvádza svoje klasické gestá a pôsobí skôr ako ňouma namiesto nejakého váženého majstra. Bohužiaľ Bruce príliš vtipný komik nebol, takže prvá tretina filmu, ktorá sa venuje hlavne humoru pozostávajúca často z doslova záchodových vtipov, mi pripadala strašne nudná. Následne sa konečne rozpútajú bitky, ale polovica z nich mi už pripadala za zenitom. Choreografia je jednoduchá a ku kontaktom často nedochádza. Súboj s legendárnymi nunčakmi ma nebavil vôbec. Príliš som neveril, že Bruce protivníkov aspoň raz fakt trafil. Našťastie v poslednej tretine sa úroveň bitiek radikálne zlepšila. Záporáci Robert Wall a Ing-Sik Whang predvedú stále parádne kúsky. No ale to nás ešte čaká finále s legendárnym Chuckom. Síce nahladko oholeným, ale na hrudi s hustým trávnikom, ktorý mu poriadne prehrabne aj Bruce. Chuck už v tej dobe nemal evidentne problém si zo seba robiť srandu. Ich bitka je doslova súboj titánov a je škoda, že Chuck už nič tak dobré v ďalších filmoch nepredviedol. Hlavne vďaka bitkám z poslednej tretiny dávam aj štvrtú hviezdičku, lebo keď sa vo filme nikto nemláti, tak je to už dosť veľká nuda. 7/10. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Opravdu zklamani. Cesta draka byla spis cesta papiroveho draka po obloze. Matozna, chaoticka. Bez zapletky, bez pribehu, bez humoru. Nebyt to Bruce Lee a nebyt zaverecne bitky s vicebohem Chuckem Norrisem, nestal by film ani za pozornost v zavercnych televiznich novinach na Nove, hned za zviratkama. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný kung-fu film s Brucom Leem, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má veľmi dobrý príbeh o majstrovi bojových umení, ktorý priletí do Talianska pomôcť blízkym s reštauráciou, ale zistí, že miestna mafia ju chce získať za každú cenu a tak sa ich bojovník rozhodne zastaviť. Spracovanie je celkom dobré, film dobre funguje aj mimo akcie a stále sa je na čo pozerať, ale dojem trochu kazí, že celý film pôsobí tak naivne, ale to je pre filmy tohto typu a tejto doby typické, takže to nie je nič prekvapujúce. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Súboje sú presne v štýle Bruca Leeho, takže pôsobia veľmi efektívne, nechýba im rýchlosť a tvrdosť a poteší, že väčšinou je protivník väčší a namyslenejší, takže jeho rýchle zneškodnenie je o to príjemnejšie. Najviac sa mi páči všetka akcia za reštauráciou, súboj v mafiánskom sídle, ale aj finálny súboj. Herecké obsadenie je celkom slušné, okrem Bruca Leeho zaujme aj jeho priateľka a Chuck Norris v menšej úlohe, ale ostatní záporáci sú veľmi slabí a opäť musia niektorí zbytočne prehrávať. Réžia a technická stránka sú úplne obyčajné, čo je ale pre tento typ filmu plne dostačujúce. Cesta draka má zo všetkých filmov Bruca Leeho najlepšie podaný príbeh, ktorý baví aj mimo akcie a najzaujímavejšie súboje, takže ho mám zo všetkých jeho filmov najradšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 75%. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (35)

  • Když je nájemný vrah v bytě Chen (Nora Miao) bit Tangem (Bruce Lee), dostává rány po celém těle, jen né do hlavy. Později je však vidět s monokly a ovázanou hlavou. (Epistemolog)
  • Jedná se o první zápornou roli Chucka Norrise. (Epistemolog)

Súvisiace novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (viac)

Reklama

Reklama