Reklama

Reklama

Burn-E: Svetlo galaxie

  • Česko Burn-E: Světlo galaxie (viac)
Krátkometrážny / Animovaný / Komédia / Sci-Fi
USA, 2008, 8 min

VOD (1)

Burn-E je krátky film štúdia Pixar založený na filme Wall-E. Bol vyrobený v rovnakom čase ako Wall-E a bude priložený k filmu na DVD alebo Blue-ray ako bonusový materiál. Tento krátky film je založený na postave robota Burn-E, ktorý je krátko vidieť vo filme Wall-E, keď Wall-E a Eve letia okolo Axiom Starliner, kde je vidieť ako jeden robot (Burn-E) zvára anténu zasiahnutú meteoritom. Krátky film stručne ukazuje niekoľko scénok z filmu, kde sa Wall-E a Eve snažia uniknúť z Axiomu. (Bubbo)

(viac)

Recenzie (115)

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Príbeh, ktorý rozpráva o pozadí postavičky BURN-E z filmu Wall-E. Film výborne vystihuje prvok - postave sa udeje niečo, čo jej zmení život. V tomto prípade to je BURN-E a pokazená anténa. Kraťas má výborné scény, vtipy a na záver príde dielo Óda na radosť, ktorá vyvrcholí tento krátky film na jedničku. Páčia sa mi nápady pixarovských režisérov a scénaristov ako je tento - urobiť krátkometrážny film o malej, "nepodstatnej" postavičke z celovečerného filmu a tak ju zviditeľniť. Ako je to pri veľa filmoch, aj tu som si pozrel aj druhú verziu filmu s komentárom režiséra Angusa MacLanea. Rozpráva o vzniku filmu, nápadoch atď. Jednoznačne odporúčam. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Ten sci-fi háv animovanému filmu prostě sluší a jsem rád, že se Pixar pustil do toho, že dělá kraťasy v podstatě ke všem svým filmům, protože minimálně tak dá bonus s oblíbenými postavami. Dobře, tady jsou ty oblíbené postavy vedlejší, ale BURN-E má velmi dobrý náběh na to, se oblíbenou postavou stát. Problém s tímhle filmem je v tom, že je celkem důležitá znalost filmu "VALL-I", jinak některé ty scény nemusejí dávat moc smysl. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"There, there."     Výborný bonus k môjmu obľúbenému animáku WALL-E (2008). Ide o akýsi minipríbeh zváračského robota BURN-E, ktorý prebieha na pozadí hlavného príbehu WALL-E. Má parádnu sci-fi atmosféru (s milými odkazmi na slávne sci-fi diela), úchvatnú animáciu, príjemný humor a vtipnú pointu na záver. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce rozšírenie božského animáku Wall-E. Príbeh malého nešťastníka Burn-Eho, posadnutého poriadkom a čistotou, sa odohráva v univerze daného filmu a rozširuje jeho hlavnú dejovú líniu o známe udalosti videné z odlišnej perspektívy, pritom ale má svoj vlastný príbeh (niečo na spôsob tretieho Levieho kráľa). Audiovizuálne dokonalé, z pointy som šiel do kolien. Platí však to isté, čo pri Monsters a.s - pokojne to mohlo byť súčasťou pôvodného animáku. (85%) ()

Aelita 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mých nejoblíbenějších animovaných postav (nebo spíše sestav, když je to robůtek) vůbec. A rozhodně nejzajímavější a nejsympatičtější postava z Wall-E světa – vím to naprosto jistě, ačkoliv jsem samotný film Wall-E neviděla. Mimo duševní ryzost a pevnost charakteru, kterou prokazuje Burn-E, je jeho příběh tím případem, kdy vedlejší dějová linie má větší význam a hloubku, než ta hlavní. Tato animovaná hříčka totiž ukazuje souvislou nepřerušovanou jednotu vesmíru, ve kterém i malá planetka na jeho opačném konci je nějakým způsobem propojena s existencí "protinožců" a zatoulaný kamínek může ovlivnit život jedince. Astrologie se tedy zakládá na zcela platných principech, ačkoliv její předpovědi pro konkrétního jedince v konkrétní okamžik stejně neplatí, protože je ruší kvantové kolapsy jsoucna, vytvářející propast mezi včera, dnes a zítra. Ale to je již jiná pohádka. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Burn-E je krátký filmeček vytvořený Pixarem speciálně jako bonus na DVD filmu Vall-I. (HappySmile)
  • Výtah, kteý veze Burn-Eho ven, je označen LV-426, což je označení pro planetu ve Vetřelcích. (HappySmile)
  • "BURN-E" znamená Basic Utility Repair Nano Engineer (základní utilita na opravu v nano inženýrství). (HappySmile)

Reklama

Reklama